VALİ ÖMER FARUK COŞKUN'UN 12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI "MARAŞ"

İstiklalimizin simgesi Şanlı Bayrağımızın işgal kuvvetlerince indirilmesi üzerine, bayrağımızı burçlara yeniden dikerek; birliği, beraberliği ve destansı mücadelesi ile Anadolu'ya cesaret veren milli direniş ruhunun adıdır. Hamdolsun, Kahramanmaraşlılar olarak bizler de bugün bu onurlu mücadelenin ve kahramanlık destanının 102. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kahramanlıklarıyla nam salmış necip milletimizin torunlarına hizmet etmenin onurunu yaşadığımı da ayrıca ifade etmek isti

Çanakkale ruhunun şahlanışı ve bağımsızlığımızın tezahürü olan 12 Şubat Destanı, tarihimizin en müstesna kazanımlarından biri olmuştur. Şehirlerinin işgal altında olmasını hiçbir şekilde kabullenmeyen Maraşlı'ların, Sütçü İmam Olayı ve Bayrak Olayı ile tetiklenen direnişi, 12 Şubat 1920 tarihinde zaferle sonuçlanmıştır.
Maraşlı edelerimizin ve bacılarımızın bu fedakârca mücadelesi ve olağanüstü zaferi, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce “Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası” ile sonrasında ise “Kahraman” unvanı ile taçlandırılmıştır.
Aziz Hemşehrilerim,
Arslan Bey, Sütçü İmam, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe, Avukat Mehmet Ali Bey, Abdal Halil Ağa'nın ve ismini sayamadığımız nice kurtuluş mücadelemizin kahramanlarının vermiş olduğu amansız mücadele ruhu, bizlere her daim örnek olmalı, ülkemizi ve milletimizi tehdit eden tüm unsurlara karşı da bu ruhu diri tutmalı ve daim kılmalıyız. Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımızın her karış toprağına sahip çıkmalı ve gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmeliyiz.
Bu toprakları bize vatan yapan kahraman ecdadımızın emanetine sahip çıkmanın yanı sıra; ülkemizi ve şehrimizi her anlamda hak ettiği yere taşımak da yine en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır.
Bu duygularla, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Kahramanmaraşlı Hemşehrilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutluyor, bütün vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.
Ömer Faruk COŞKUN
Kahramanmaraş Valisi

VALİ ÖMER FARUK COŞKUN’UN 12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI MESAJI “MARAŞ”