TÜRKOĞLU'NDA DAHA FAZLA YATIRIMI DESTEKLEMEK İSTİYORUZ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü, Türkoğlu ilçesindeki üreticilere ve potansiyel yatırımcılara yönelik bir tanıtım programı düzenledi.

Kent ekonomisine katma değer yaratmada yüksek potansiyeli olan İlçede, TKDK’nın daha fazla yatırıma destek vermek istediği vurgulandı.   

Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş’ın, üreticilerin, yatırımcı adaylarının, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Türkoğlu Kaymakamlığı Misak-ı Milli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım programı, kurumsal tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Programda konuşma yapan İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, Kahramanmaraş’ta çok ciddi bir tanıtım seferberliği başlattıklarını ifade etti. Bu bağlamda ilçelerde yapılan toplantıların yanı sıra kurum ve kuruluşları ziyaret ederek onları da TKDK desteklerinden ve yeni dönemden haberdar ettiklerini vurgulayan Ceyhan, hayvancılık, süt işleme, kesimhane, meyve/sebze soğuk hava deposu ve su ürünleri işleme yatırımlarına destek verecekleri bu dönemde, 250 Milyon Avro tutarında hibeyi yatırımcıyla, çiftçiyle buluşturmayı planladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta TKDK destekleriyle çok sayıda nitelikli tesis kurulduğunu ve bu sayede kentte üretimin artmasına, yeni iş olanaklarının doğmasına önemli katkı sağlandığını vurgulayan İl Koordinatörü, kalkınmanın artık yerelde, üreten ve değer yaratan şehirler aracılığıyla mümkün olduğu bu dönemde bu şehre yapılan her yatırımın ulusal kalkınma açısından büyük bir önem taşıdığını belirtti. Türkoğlu’nda daha fazla yatırımı desteklemek, daha fazla üreticiye hibe ödemesi yapmak istediklerini söyleyen Ceyhan, “ Her bir ilçemizin sahip olduğu potansiyeli azami düzeyde kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Türkoğlu ilçemizi de bu anlayışa hizmet edebilecek önemli merkezlerden bir tanesi olarak gördüğümüzü burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş’ta ilk hibe verdiğimiz tesislerin Türkoğlu ilçesinde yer alıyor olması da aslında bu bölgenin kent ekonomisine değer katma potansiyelinin ne denli yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Türkoğlu’nda bugüne kadar toplam yatırım bedeli yaklaşık 35 Milyon Lira olan 30’un üzerinde projeye destek vermiş durumdayız. Bu yatırımlar için de 15 Milyon Lira hibe ödemesi yaptık. Hayvancılık başta olmak üzere süt işleme,  zeytinyağı üretim tesisi, kırsal turizm ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği projeleri Türkoğlu ilçemizde desteklediğimiz sektörler arasında bulunuyor.” dedi.

Uzmanlar tarafından yapılan bilgilendirme sunumu ile devam eden tanıtım toplantısı, IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı Dönemi desteklerinden yararlanmaya davet edilen katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Ayrıca İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan ve Birim Amirleri İlçe programı kapsamında Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.