Türkiye'nin En Şirin Festivali Kahramanmaraş'ta Gerçekleşti

Kahramanmaraş Bertiz bölgesinin meşhur maşere ürünleri festivali yörenin sivil toplum kuruluşları ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirildi.

Türkiye’nin En Şirin Festivali Kahramanmaraş’ta Gerçekleşti

Kahramanmaraş Bertiz bölgesinin meşhur maşere ürünleri festivali yörenin sivil toplum kuruluşları ve Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirildi.

Bertiz bölgesinin Kahramanmaraş’taki yerine ve coğrafi konumuna değinen Bertiz Spor Kulüp Başkanı Fatih Yıldız; ‘’Bertiz 22 köyden oluşan vadinin adıdır. Atalarımızdan miras kalan zahmetli ama damaklara şenlik lezzetleri ile bölgenin maşere ürünlerinin gelecek kuşaklara aktarılması ve bu şirin lezzetleri tatmayan kalmasın diye bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalimizi geleneksel hale getireceğiz. Kabarcık üzümüyle yöreye has şıraların tattırıldığı festival bölge halkının emeğini gözler önüne seriyor. Bu lezzetlerin hazırlanması çok zahmetli fakat şifa kaynağı ürünler bölge halkını geçim kaynağını da oluşturuyor. Bu festivalle hem bölgenin hem de Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sağlayacağını düşündüğümüz maşere ürünlerimizi festivalle taçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katılım sağlayan etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Hayat Felsefem Bertiz Mayasıdır

Benim hayat felsefem Bertiz mayasıdır. Bertiz mayası insana çalışkan olmayı, insanlara güzel davranmayı öğretir sözleri ile konuşmasına başlayan Bertiz Karamanlı Derneği Başkanı Salih Dökme: ‘’Kahramanmaraş’ın ve Bertiz’in anıtımı için gayret gösteriyoruz. Bu şiarla çıktığımız yolda böyle bir etkinliğe katkı sunan bölge halkı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta Bertiz köyümüzü tanıtmaya yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda hem yöre halkının ürünlerine katma değer kazandıracak etkinlikler hem de yörede yetişen ürünler ile kent ekonomisi ve tanıtımında katkı sunmayı hedefliyoruz. Cevizi, Elması,Kirazı, Kabarcık üzümü ve bu üzümün suyu ile elde edilen şıra ürünlerinin şifa kaynağı olduğunu biliyoruz. Bu şifa dağıtan ürünlere vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Festivalimizin geleneksel hale gelmesini amaçlıyor ve bu minvalde çalışmalarımız devam ettirmek istiyorz ifadelerini kullandı.

Festivalde yöresel ürünlerden olan Hapısa tatlısı halka ikram edildi. Tatlı ikramının ardından yerel sanatçılardan Maraşlı Çınar, Müslüm Dertli ve İsmail Bolat’ın söylediği türkülerle festival devam etti.

Yöresel Ürünler

Bertiz Masere Günleri Festivali üzüm, ceviz, bastık, pestil, sucuk, kırma tatlarının festivale katılan vatandaşlara tanıtılması ile son buldu.

Özel Haber