Tevkifat uygulaması 01.03.2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi

16.02.2021 tarih ve 31397 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 35) ile kısmi tevkifat uygulamasında 01.03.2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere ekte Tebliğ ile yeni düzenleme ve değişiklikler yapılmıştır.

İlgili düzenleme ve değişikliklere istinaden, yüklenicileri tarafından tamamen veya kısmen alt yüklenicilere veya daha alt yüklenicilere devredilen ticari reklam hizmetlerinde, işi devreden her yüklenici tarafından, kendisine ifa edilen hizmete ait KDV üzerinden tevkifat yapılacaktır.

Bu bağlamda, aylık toplamı 1.000,00 TL.yi aşan ticari reklam hizmetler için faturalar tevkifatlı düzenlenecek olup, tevkifatlı düzenlenmeyen faturalar kabul edilmeyecektir.

Gerekli özenin gösterilmesi konusunda desteğinizi önemle rica ederiz.

Bu sebeple faturaların toplamının 1.000,00 TL yi aşması durumunun teyit edilmesi için faturaların ay sonu kesilmesi önemle rica olunur. Aksi durumda faturalarınız geri gönderilecektir. Konu ile ilgili muhasebecinizden yardım almayı unutmayınız.