Tebessüm Derneğinden Korona Virüs Uyarısı Mesajı

Tebessüm Eğitim Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Cevdet Alperen, korana virüs ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Alperen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ''Yüce Türk Milleti, değerli basın mensuplar ve derneğimizin mümtaz üyeleri, içinde bulunduğumuz çağda çok zor günler geçirmekteyiz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korana virüs tehlike saçmaya devam etmektedir.

Devletimizin aldığı tedbirlerin yanında bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirmek zorundayız. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız hiç dışarı çıkmasınlar. Devletimiz onların tüm ihtiyaçlarını yerine getirecektir. Sokakta işi olmayanlar da dışarı çıkmasınlar.

Temizliğe ve çevre kirliliğine riayet edileceği hepimizin malumu. Biraz daha hassasiyet göstermek sağlığımız açısından önemlidir.

Sokağa ne kadar az insan çıkarsa o kadar virüsü kolay yeneriz. Sokağa çıkma yasağı getirilmese de bizler kendimize sokağa çıkma yasağı koyalım.

Bu arada Sayın Valimiz Vahdettin Özkan'dan bir talebimiz var. Kamu ve özel kurumlarda çalışanlarından ihtiyaç olmayanların izinli sayılarak evden çıkmamaları sağlanırsa daha güvenli olacağı düşüncesindeyiz.

Özellikle 5-6 yaşından küçük çocuğu olan bayanların, kronik rahatsızlığı olan erkek memurların, psikolojik korku taşıyan bayanların bir süre izinli sayılması hususunda çalışma yapılabilir mi?

Kurumlarda dönüşümlü çalışmalar düzenlemesi, evde çalışma disiplini sağlanması gibi yeni ve güvenlik tedbirleri alınabilir mi ?

Dernek olarak tüm üyelerimizle birlikte devletimizin ve milletimizin selameti için duacıyız. Bu musibetin bertaraf edilmesi için dua edip Allah’a yalvaralım. Korana virüsle hep birlikte mücadele edelim. Tedbiri elden bırakmadan dua edelim. Korana virüsten vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına taziyelerimi sunuyorum.''