SEÇİM ÖNCESİ ESNAF ZİRVESİ: ÇATI KURULUŞLARDAN ANKARA'DA KRİTİK İSTİŞARE
Esnaf ve sanatkâr camiasının çatı kuruluşları, yaklaşan seçim süreci öncesinde sektörün geleceğini ilgilendiren başlıkları ele almak üzere Ankara’da önemli bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ü makamlarında ziyaret etti.
Gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye genelinde esnaf ve sanatkârların mevcut ekonomik durumu, finansmana erişimde yaşanan sorunlar, kooperatifçilik yapısının güçlendirilmesi ve yaklaşan seçim sürecinin sektöre olası etkileri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Heyet, sahadan gelen güncel veriler ve talepler doğrultusunda, esnafın karşı karşıya kaldığı yapısal sorunları yetkililere aktardı.
Sürdürülebilirlik ve Finansmana Erişim Masada
Toplantının ana gündem maddeleri arasında esnafın sürdürülebilirliği, ekonomik dalgalanmalara karşı alınabilecek önlemler ve kamu–STK iş birliğinin artırılması yer aldı. Özellikle kredi koşulları, faiz oranları, borç yapılandırmaları ve kooperatif desteklerinin daha etkin hale getirilmesine yönelik öneriler detaylı biçimde ele alındı.
Seçim Süreci Öncesi “Ortak Akıl” Vurgusu
Ziyaretlerde, seçim süreci öncesinde esnaf ve sanatkârların beklentilerinin doğru tespit edilmesinin taşıdığı öneme dikkat çekildi. Heyet, sahadan gelen taleplerin karar alma mekanizmalarına yansıtılmasının hem ekonomik istikrarın korunması hem de sosyal dengenin güçlendirilmesi açısından kritik olduğuna vurgu yaptı.
Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen temasların, önümüzdeki dönemde esnaf ve sanatkârlara yönelik politika ve destek mekanizmalarına yön vermesi bekleniyor.