PARLAKYİĞİT; 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI ve HOŞ SOBET

Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem milletvekili (2002-2007) inşaat Mühendisi Mehmet Parlakyiğit, 10 ocak gazeteciler günü münasebetiyle basın mensupları ile bir araya geldi, gazetecilerin anlamlı gününü kutlayarak başarı dileklerinde bulundu.

Türk siyasetinde en uzun dönem il başkanlığı yapmış, 1980 ihtilalinde bile zor günler geçirmiş eski CHP milletvekili Mehmet Parlakyiğit, gazetecilerle ulusal sorunlar ve gündem kadar özellikle yerel meseleler hakkında hem fikrini beyan etti, hem de gazetecilerin düşüncelerine kulak verdi.

Kur’an-ı Kerim’i birkaç kez hatmettiğini (Güllü Hoca’dan) dinin muamele olduğunu söyleyen, iddia edildiği üzere geçmişte, CHP dönemlerinde Kahramanmaraş’ta camilerin kapanmadığını, ahır olarak kullanılmadığına dikkat çeken Parlakyiğit, yerelde bayanlara ait özel otobüs tahsisi konusunda pek de iyimser olmadığını, etik bulmadığını ileri sürdü ve kadınların toplumdaki yerinin her zaman önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kadınlar Türkiye’de, toplumda her zaman yüzde 51 olmuştur” dedi.

Ulusal konulardan çok yerele değinen, gazetecilerin de özellikle bayanlara tahsis edilen otobüs ile ilgili düşüncelerini öğrenen Parlakyiğit, toplumu kadın-erkek diye ayırmanın bir mantığı bulunmadığını belirtti, son günlerin gündem konusu olan taşeronlara kadro ve dış siyasetine de değindi, geçmişte olduğu gibi bugün de iktidarın CHP’nin projelerine sahip çıktığını savundu.

Parlakyiğit, Türk milletinin bir üst kimliğe sahip olduğunu ifade ile, “CHP olarak zaman zaman bizler de çok mükemmel projeler ürettik. Ancak bizim projelerimize dudak büken, burun kıvıran iktidar, sonra bunları uygulamaya geçirdi. Asgari ücrette ve taşerona kadroda olduğu gibi… Ancak biz AK Partiden daha iyi iş yaparız inancını halka anlatamadık ve o nedenle de inancımızı da kaybettik. İktidarın yanlış iç ve dış politikası yüzünden de Türkiye henüz demokratik olgunluğa erişemedi” diye konuştu.

“Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras CHP’li olmaktır” diyen Parlakyiğit, geçmişte CHP iktidarında Kahramanmaraş’ta bir dönemler 9 milletvekili birden çıkarttıklarını, birçok merkez dahil, birçok ilçe belediyesini ellerinde tuttuklarının altını çizdi, CHP kültürünün toplumda her zaman var olduğunu ileri sürerken de, söz sırası ve mesele Kahramanmaraş olduğunda ise, “Önemli olan Kahramanmaraş’ı sevmektir” cümlesini sarf etti.

Parlakyiğit, ülkenin ve kentin sorunlarını konuşmak, tartışmak üzere sık sık basın mensupları ile bir araya gelmek istediğini yineledi.