MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK PROGRAMI DÜZENLENDİ

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Milli Birlik ve Beraberlik Programı düzenledi.

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen ve okulun tüm pencereleri Türk Bayrakları ile donatıldığı Milli Birlik ve Beraberlik programına öğretmen, öğrencilerin yanı sıra velilerde büyük ilgi gösterdi.  İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programda kullanılan tüm bayraklar okul bünyesinde bulunan Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından dikildi.  Milli Birlik ve Beraberlik programında öğrencilerin Afrin’de bulunan Mehmetçiklerimize yazdığı şiirler okunurken duygulu anlar yaşandı.

10. YIL MARŞI EŞLİĞİNDE BAYRAK GÖSTERİSİ

Renkli anlarında yaşandığı programda Okulun Koro ekibi ÖlürümTürkiyem adlı şarkıyı söylediler. Daha sonra öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde bayrak gösterisi yaptılar.  

MÜDÜR KÜÇÜK, MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK PROGRAMINI COŞKU İÇERİSİNDE KUTLADIK

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Küçük, Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Milli Birlik ve Beraberlik Temalı programı öğrencilerimizle beraber coşkuyla kutladık.  Okulumuz bundan sonra da böyle programlar düzenlemeye devam edecektir. Bu programın düzenlenmesinde emeğe geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

SAĞOCAK, TÜRK BAYRAĞI GERÇEK TENKİĞİNE UYGUN OLARAK DİKİLMİŞTİR

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri Öğretmeni Yüksel Sağocak, Milli Birlik ve Beraberlik Programı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Giyim Üretim Teknolojileri öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte Türk Bayrağını tekniğine uygun olarak dikmişlerdir.  Türk Bayrağının dikiş tekniği 1915 yılında Çanakkale Savaşında Mehmetçiklerin ellerinde dalgalanan Türk Bayrağının dikim tekniği ile aynıdır. Bunu okulumuz Çanakkale savaşı müzesine düzenlemiş olduğu gezide müzede bulunan Türk bayrağını yakından incelediğimizde kullanılan teknik ile aynı olduğunu görüyoruz.  1915 yılında kızlarımızın çeyiz sandığından çıkartılan patiska kumaşlarla yokluk içerisinde kollu dikiş makineleriyle dikilen Türk Bayrağında kullanılan teknik yine aynıdır. Bir yüzyıl daha geçse Türk Bayrağının dikimi aynı olacaktır.” dedi.