MALİ MÜŞAVİRLERE YENİ NESİL İSTİHDAM TEŞVİKLERİ ANLATILDI

Sosyal Güvenlik Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürlüğümüz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile birlikte ortaklaşa 'Yeni Nesil İstihdam Teşvikleri ve İş-Kur İşbaşı Eğitim Programları' hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SGK İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen organizasyona SGK İl Müdürü Harun AKBALABAN, İş-Kur İl Müdürü Ali YÜCE, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan Vekili Aydoğan DÜZGÜNER ve çok sayıda mali müşavir katıldı. Yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını SGK İl Müdürü Harun AKBALABAN yaptı. AKBALABAN konuşmasında; “Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan milli istihdam seferberliği kapsamında 27.03.2018 tarihli 7103 sayılı Kanunla İlave İstihdam Teşviki, Bir Senden Bir Benden Teşviki, 2018 Yılı Asgari Ücret Desteği ve Geriye Dönük Teşviklerden Yararlanma gibi çok önemli düzenlemeler yürürlüğe girdi. İş dünyamıza hayırlı olsun. Bu yeni getirilen teşviklerden yararlanma şartlarını, yararlanma şartlarını taşımalarına rağmen geriye dönük teşviklerden yararlanamayan işverenlerimizin bu teşviklerden nasıl yararlanılacağını Mali Müşavirlerimize anlatmak ve sorularına cevap bulmak üzere böyle bir toplantı tertip ettik. Yoğun katılımlarından dolayı Mali Müşavirlerimize teşekkür ediyorum. Kurum olarak Mali Müşavirlerimiz bizim paydaşımız olup, kendilerine mesai merfumu gözetmeksizin her zaman yardımcı olmaya hazırız. İşverenlerimiz elinde çantayla dolaşan sizin priminize göz diken iştakipçilerine itibar etmesin, her türlü işlemleri Kurumumuz tarafından ücretsiz yapılacak.” Dedi.
İş-Kur İl Müdürü Ali YÜCE ise “Yeni nesil teşvikler iş dünyamıza hayırlı olsun. İş-Kur tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları ve işsizlik ödeneği alanların istihdamı ile engellilerin istihdamı konularında uygulanan teşvikler var, bunlardan yararlanmaları konusunda işverenlerimize her zaman yardımcı olmaya hazırız” Dedi.
Kahranmanmaraş SMMM Odası Başkanı Halit ALCI’nın cenazesi nedeniyle katılamadığı programda söz alan Başkan Vekili Aydoğan DÜZGÜNER; “İş dünyasının sabırsızlıkla beklediği yeni istihdam teşvikleri, asgari ücret desteği, geriye dönük teşviklerden nasıl yararlanılacağı ve SGK mevzuatındaki güncel gelişmeler hakkında bu çok faydalı bilgilendirme toplantısını düzenleyen evsahibi SGK İl Müdürümüz Harun AKBALABAN’a çok teşekkür ediyorum. Mali Müşavirlerimizin bilgilenmeleri hemde kafalarına takılan sorulara anında cevap bulabildikleri bu tür toplantıları çok önemsiyoruz. SGK, İş-Kur ve Mali Müşavirler arasındaki uyum çok önemli, şuan bu kurumlarla uyum içerisinde çalışıyoruz” Dedi.
Konuşmaların ardından SGK İl Müdür Yardımcısı Ramazan ELMA ve İş-Kur Eğitim Uzmanı Muhsin NAZ tarafından sunumlar gerçekleştirildi.