KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sami Özgül

'Tıkanan tüm damarları açıyoruz,'

KSÜ Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sami Özgül: “ Bugün tepeden tırnağa tıkanan tüm damarları açıyoruz, stent takıyoruz ”dedi.

Türk Kardoloji Derneği yönetim kurulu üyesi,  Kronik Total Okdüzyon Gurup Başkanlığı görevini yapan, Prof.Dr. Sami Özgül, “ Bugün beyine kan pırtı atması ile meydana gelen ferç ve ölümler, beyin damarını açılması ile son bulduğunu ifade eden Sami Özgül, “ Sadece Kalp Damarları için stent atılmıyor, bugün tepeden trnağa her damara stent atılmakta ve damar açılmaktadır,” olduğunu söyledi.

    Türkiye de Kalp hocalarının önde gelenlerinden biri olan Prof.Dr. Sami Özgül, “ KSÜ de Tıp da güzel bir ekibimiz var, tüm bildiklerimi onlara öğrettim, sadece kalp değil tüm damar tıkanıklarına bakıyoruz..

    Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine Türkiye’nin dört bir yanından hasta geldiği gibi, diğer hastanelerdeki doktarlarımız buraya gelerek eğitim alıyorlar..

    Beyini pırtı atması: yani beyin damarını tıkanması olayında ilk 4 saat çok önemli, bu süre içinde hastanemize ulaşan hastaların beyin damarı açılmakta ve sıfır hasarla ertesi gün güle oynaya evine gitmektedir..

Kronik Total Oklüzyon demek uzun süre damarı tıkalı hasta demek , nerede bir tıkalı damar varsa biz orayı açıyoruz diyen Prof.Dr. Özgül: “ Beyin damarı tıkana biliyor, Yüksek karın ağırısı ile gelen hastalarda bağırsak damarı tıkana biliyor, Böbrek damarı tıkana biliyor, bugün elimizdeki ekip ve ekipmanla nerede bir dıkanan damar varsa orası açıla biliyor..

    KSÜ Tıp daki bu ekip çok iyi yetişti.. Şimdi Türkiye den gelen doktorlara eğitim verdiğimiz gibi, hastanemize bizlerin yaptıklarını duyan hastalar gelmeye başladı.

    Bugün hemen her ilden Kahramanmaraş’a hasta geliyor..

Geçmişde : Kahramanmaraşlı komşu illere anju yaptırmaya, tedavi olmaya giderken, bugün Kahramanmaraş’a Türkiye’nin dört bir yanından hasta geliyor”

    Kardiyoloji Ekip İşi

    Mesleğine yıllarını veren, yüzlerce profesör yetiştiren , doktor yetiştiren, hocaların hocası Prof.Dr. Sami Özgül : “ Tıp fakültesini bitiren doktor olan herkes tıkanan damarı açar veya bu konuda uzman olan her damarı açar diye bir şey yok, bu iş uzmanlık işi, ustalık işi, elinde ki malzemeyi iyi tanıman gerek, el becerin olması gerek bütün bunların yanında da bir ekip işi ekibin iyi olması gerek, bütün bunları bir araya getirdiğinde o ekip ortaya çıkıyor..

     Çok kolay diye ameliyatta giriyorsun, 5-6 saat sürüyor, zor diyorsun, kısa sürede oluyor, her işin bir iyi bir de zor yanı var “ diye konuştu..

     Bildiğimizi öğretiyoruz

Prof.Dr. Sami Özgül: “ Bildiklerimiz bizimle gitmesin, bilgimiz ne varsa, buraya gelen talep eden hocalarımıza öğretiyoruz, bu işler bir görmeye olmuyor, bizimle beraber onlarca ameliyatta girecekler bizim çalışmamızı görecekler sonra bizimle birlikte çalışarak el becerisini geliştirecekler ve illerinde hastalara şifa vermek için elinden geleni yapacaklar.. Bu meseleği seveceksin aşık olacaksın ancak öyle yapılır,” dedi.