KSÜ HABERLERİ (5)

Göksun Belediye Başkanı Aydın, Rektör Can’ı Ziyaret Etti

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret etti.

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette yeni görevi münasebetiyle Rektör Can’ı tebrik eden Başkan Aydın, Sayın Can’ın Rektörlük görevinin Kahramanmaraş ve ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’a ziyaretleri ve iyi dilekleri için teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, “Üniversite yönetimi olarak yerel yönetimlerle kurulan güçlü bağların üniversitemizin ve şehrimizin sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında önemli bir unsur olduğunu düşünüyoruz. Bizler KSÜ olarak yerel yönetimlerimize akademik anlamda destek vermeye ve ortak projelere imza atmaya her zaman hazırız. Yerel yöneticilerimizin de bu konudaki olumlu yaklaşımları bizi son derece memnun ediyor. Hepimizin ortak hedefi Kahramanmaraş’ımıza ve ülkemize hizmet etmek. Bu anlamda daha güzel bir geleceği birlikte tesis edeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

 

KSÜ Futsal, 62 Üniversite Takımı Arasında İlk 4’te Yer Aldı

6-9 Mart 2018 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (Ünilig) Salon Futbolu Türkiye Şampiyonasında grubunu birinci tamamlayarak Türkiye’nin en iyi 16 üniversite takımı arasına adını yazdıran Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)  Erkek Salon Futbolu (Futsal) Takımı, 10-13 Nisan 2018 tarihleri arasında Afyon’da düzenlenen grup müsabakalarını başarı ile tamamlayarak en iyi 4 üniversite takımı arasında yer aldı.

Son yıllarda önemli başarılara imza atan KSÜ Erkek Futsal Takımı, Afyon’da düzenlenen grup müsabakalarında rakiplerini tek tek devirerek Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve İstanbul Beykoz Üniversitesi takımlarıyla birlikte play-off’a kalan en iyi 4 takım arasına adını yazdırdı.

2-3 Mayıs 2018 tarihleri arasında Kocaeli’de düzenlenecek play-off karşılaşmalarının sonucunda Türkiye birincisi olacak olan üniversite takımı Avrupa’da düzenlenecek üniversiteler arası turnuvalarda ülkemizi temsil edecek.

Başarının asla tesadüf olmadığını, hem futbol hem de salon futbolu branşlarındaki başarının disiplinli ve düzenli çalışmanın sonucu olduğunu ifade eden KSÜ Futsal Antrenörü Öğr. Gör. Bülent Okyaz, elde edilen başarılı sonuçlar için takım oyuncularına, her koşulda spor faaliyetlerine desteğini esirgemeyen üniversite yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

KSÜ-İŞKUR İşbirliğiyle 1250 Kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Verildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ile Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan Girişimcilik Eğitim Programı Tip İşbirliği Protokolleri kapsamında, Üniversitemiz Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) aracılığıyla 2017 Yılı Nisan ayından 2018 yılı Nisan ayına kadar olan süre içerisinde 14 ayrı dönemde, 25’er kişilik 50 grup halinde, toplam 1250 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) tarafından gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, alanlarında önemli çalışmalara imza atmış olan KSÜ öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

Bu eğitimlerin sonucunda 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; Kahramanmaraşlı girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amaçlanıyor.

KSÜ–İŞKUR işbirliğinde bahar döneminde yapılacak olan 5. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri,  5-8 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olup bu eğitimler için başvurular 25 Nisan 2018 tarihine kadar Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne doğrudan yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr adresinden de yapılabilecek. Eğitimleri tamamlayanlara KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi veriliyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, KOSGEB ile paydaş kurum/kuruluşların işbirliği ile düzenlenmekte olup 50.000 TL’ye Geri Ödemesiz, 100.000 TL’ye Geri Ödemeli olmak üzere 150.000 TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartlarından biri de bu eğitimi tamamlamış olmaktır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Girişimcilik Destek Programı için detaylı bilgiye: 

http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/1231/girisimcilik-destek-programi

web adresinden ulaşılabilir.

 

Onikişubat Belediyesi KSÜ’de 21 Bin Metrekare Alanı Asfaltladı

Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi içerisinde 21 bin metrekare alanı asfaltladı.

Onikişubat Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, yapılan çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Onikişubat Belediyesinin destekleriyle son 2 haftada Avşar Yerleşkesindeki mevcut bakımsız yolların tamamının asfaltlandığını belirten Rektör Can, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Kahramanmaraş’ımızın siyaset, sanayi, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarından destek mesajları aldık. Üniversitemizin en elzem ihtiyaçlarından biri olan ulaşım sorununu yerel yöneticilerimizle paylaştık; gerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç, gerekse Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek bu konudaki taleplerimizi olumlu karşılayarak en kısa sürede çalışmalara başlanması için talimat verdiler.” diye konuştu.

Rektör Can, “Başta üniversitemize ihtiyaç duyulan her alanda destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç ve Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek olmak üzere sıcak havalara ve sıcak asfalta maruz kalarak büyük bir emek ve özveriyle asfaltlama çalışmalarını tamamlayan belediye ekiplerine şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, ÜSKİM’i Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ile beraber 17 Nisan 2018 tarihinde KSÜ Üniversite-Sanayi-Kamu İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezini (ÜSKİM) ziyaret etti.

Laboratuvarlarda incelemelerde bulunan Rektör Can’a laboratuvar sorumluları, laboratuvarlar ve yapılan analizler hakkında bilgiler verdi. ÜSKİM Müdür Yardımcıları Doç. Dr. A. Hakan Kurt ve Dr. Öğr. Üyesi Alaaddin Gündeş, Genel Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Ceyhan, Ar-Ge Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Karteri, Sanayi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi M. Hakan Morcalı ve ÜSKİM personellerinin de hazır bulunduğu ÜSKİM Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programda ÜSKİM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Şekkeli ÜSKİM hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, devamlılığı esas alan işbirliğini sağlama mantığı ile ÜSKİM’de çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden Doç. Dr. Şekkeli, daha önce akademiye daha fazla hizmet verilen merkezde sanayi ayağını güçlendirmeye yönelik çalışmaların yoğunlaştırıldığını ve bu kapsamda yüzlerce işletmeye ziyaret gerçekleştirildiğini belirtti. Bu çalışmalar neticesinde ÜSKİM’de sanayi payının yaklaşık % 45’lere yükseltildiğini kaydeden Şekkeli, bu sayede ÜSKİM’in tanınırlığını artırdıklarını kaydetti.

Programda Sanayi Koordinatörü Dr. Öğr.Üyesi M. Hakan Morcalı da istatistikî verilerle ÜSKİM’e ilişkin bilgilendirme içeren genel bir sunum yaptı.

Yapılan sunumların ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ yönetimi olarak sanayi ile ilişkileri güçlendirmenin, en temel hedeflerinden biri olduğunu ifade ederek “Üniversite olarak çok kaliteli bir kadroya sahibiz ve inanıyorumki KSÜ’nün bütün fertleri olarak üniversitemizi daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yoğun bir gündemle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Öğrencilerimizin ve akademik kadromuzun taleplerini de göz önünde bulundurarak katılıma dayalı bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Üniversitemiz muazzam bir büyüklüğe ulaştı. Hep birlikte daha ileri noktaya taşıyacağız. Hep birlikte güzel işler yapacağız.” dedi.

ÜSKİM’de yapılanları yerinde görmekten memnuniyet duyduğunu ve çok önemli analizler ile çalışmalar yapıldığını, bunları da üniversitemizin imajını güçlendirecek çalışmalar olarak ilgili yerlerde anlatacağını belirten Rektör Can, yapılan sunumlar ve çalışmalar dolayısıyla ÜSKİM’in tüm personeline teşekkür etti.