KSÜ HABERLERİ (5)

Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş, Rektör Can’ı Ziyaret Etti

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ile birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret etti.

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette yeni görevi münasebetiyle Rektör Can’ı tebrik eden Başkan Okumuş, Kahramanmaraş ve ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kervan Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Kervancıoğlu da Rektör Can’a tebriklerini ileterek, ‘hayırlı olsun’ dileklerini sundu.

Her iki konuğuna teveccühleri ve iyi dilekleri için teşekkürlerini ifade eden Rektör Can ziyaretin kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. Kahramanmaraşlı işadamları ve yerel yöneticilerle kurulan güçlü ilişkileri önemsediklerini belirten Rektör Can, “Hepimizin ortak hedefi Kahramanmaraş’ımıza ve ülkemize hizmet etmek. Karşılıklı hoşgörü çerçevesinde kuracağımız iş birlikleri üniversitemizi, şehrimizi ve ülkemizi kalkındırma ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmada en büyük dayanağımız olacaktır.” diye konuştu.

 

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can’ı Ziyaret Etti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ temennilerini iletti.

Mevkidaşı Prof. Dr. Ali Gür’ü KSÜ Rektörlük Makamında ağırlayan Rektör Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarete iki üniversite rektörü, üniversitelerinin güncel durumlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

 

KSÜ Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İlk Öğrencilerini Alacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini almaya başlayacak.

KSÜ Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde; Bankacılık ve Finans, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Muhasebe ve Bilgi Sistemleri bölümleri bulunurken, bu bölümlerden Bankacılık ve Finans Bölümüne öğrenci alınabilmesi için gerekli olan öğretim üyesi sayısına ulaşılmasıyla birlikte Yükseköğretim Kuruluna öğrenci alımı için başvuruda bulunuldu.

Yükseköğretim Genel Kurulunun 29.03.2018 tarihli toplantısında, KSÜ Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 50 Öğrenci alınması uygun görüldü.

248.000 m2 açık alana sahip KSÜ Göksun Arslanbey Yerleşkesi içerisinde genç ve dinamik öğretim üyesi kadrosu, akıllı derslikleri, laboratuvarları, konferans salonu, kütüphane, kantin-kafeterya, spor ve sosyal alanları ve doğayla iç içe bir kampüs alanıyla eğitim hizmeti sunan Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Bankacılık ve Finans Bölümünü tercih edecek olan ilk öğrencilerini karşılamaya hazır. Ayrıca, Kredi ve Yurtlar Kurumunun Göksun’da yer alan yurtlarında, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecek yurt imkânı sağlıyor.

Toplam uzunluğu yaklaşık 16 km olan 10 tünelin yer aldığı, Kahramanmaraş- Göksun arasını 18-22 km kısaltacak olan uluslararası standartlardaki yol2018 yılında tamamlandığında Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu tercih edecek öğrenciler, Kahramanmaraş şehir merkezine hem daha kısa sürede ulaşacak hem de seyahatlerini daha konforlu bir şekilde gerçekleştirecekler.

 

KSÜ’de Otizm Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Nisan Ayı Dünya Otizm Farkındalık Ayı münasebetiyle otizm farkındalık etkinliği düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Tutlu otizm hakkında bilgiler verdi. Tutlu, yaşamın ilk üç yılı içerisinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden bir iletişim problemi olan otizmin en önemli tedavisinin eğitim olduğunu söyledi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise “Hepimiz engelli adayıyız. Bunun bilincinde olmalıyız. Otizm bir eksiklik değil bizim normal olarak tanımladığımız durumun dışında özel bir farklılıktır. Toplum olarak bu konuda bilgi edinmeli ve farkındalık oluşturmalıyız.” diye konuştu.

"Sadece eğitimciler ve konunun uzmanları değil toplum olarak dezavantajlı bireylerin sosyal uyumu noktasında hepimiz bilgi sahibi olmalıyız" diyen Rektör Can, otizmli bireylerin topluma entegrasyonu hususunda atılması gereken adımlar hakkında bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Gürbüz de kısa bir selamlama konuşması yaparak, etkinliğin faydalı olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından otizmli Kubilay Özbek’in piyano resitali dinleyenlerin büyük beğenisini topladı. Birbirinden güzel parçalardan oluşan dinletinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Kubilay Özbek’e çeşitli hediyeler verdi.

Otizm farkındalık etkinliğinin son bölümünde ise Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet Küçükgöz “Otizm” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

 

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Yönetimi, Rektör Can’ı Ziyaret Etti

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen) Kahramanmaraş 1Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı Ziya Yenipınar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yeni görevi dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ı tebrik ederek ‘hayırlı olsun’ temennilerini sundular.

Ziyaret kapsamında KSÜ akademik ve idari personelinin talep ve beklentilerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, Rektör Can ziyaretin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

KSÜ yönetimi olarak katılımlı bir yönetim anlayışını benimsediklerini bu kapsamda öğrencilerin, akademik ve idari personelin görüş ve beklentilerini önemsediklerinin altını çizen Rektör Can, “Liyakati temel alan bir yönetim anlayışıyla bütün çalışanların mensubu olmaktan kıvanç duyduğu, aidiyet duygusunun yeniden canlandığıüreten ve kalkınmada şehrimize öncülük eden üniversiteyi birlikte tesis edeceğiz.” diye konuştu.