KSÜ HABERLERİ (4)

Rekabet Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Üniversitemizde “Dijitalleşen Ekonomilerde Rekabet ve Ahlak” Konulu Konferans Verecek

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde kariyer, girişimcilik ve inovasyon alanında düzenlenen konferans serilerine devam ediliyor. Bu konularda alanın önde gelen isimlerinden birisi olan ve 2012- 2015 yılları arasında KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü, 2015-2019 yılları arasında Rekabet Kurumu Başkanlığı görevlerini yürüten ve aynı zamanda 2016-2018 yılları arasında TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliğinde bulunan Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversitemizin konuğu olacak.

Prof. Dr. Ömer Torlak endüstri 4.0’ın tüm dünyayı etkilemeye başladığı günümüzde, dijitalleşen ekonomilerde rekabetin geldiği nokta ve bunun ahlaki boyutları konusunda konferans verecek.

Rekabet Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı, Kariyer ve Girişimcilik Merkezi ile Kariyer Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğunun birlikte düzenlediği “Dijitalleşen Ekonomilerde Rekabet ve Ahlak” konulu konferans sunumunu, 4 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 10.00’da Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirecek.

 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Koşusunda Dereceye Girenlere Ödülleri Törenle Verildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Koşusu düzenlendi.

Öğrenci ve öğretim elemanlarının katıldığı koşu Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın başlama düdüğüyle Avşar Yerleşkesi ana giriş kapısından başladı. Yerleşke içerisindeki parkuru başarıyla tamamlayarak dereceye girenlere ödülleri Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle verildi

Ödül törenine Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, BESYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür eden Rektör Can, “Öğrencilerimizin ve personelimizin zihin, beden ve ruh sağlığı için spor aktivitelerini üniversitemizin imkânları ölçüsünde destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından dereceye girenlere ödülleri Rektör Can ve protokol üyeleri tarafından verildi. Kadınlar kategorisinde Eylem Özge Tımarcıoğlu birinci olurken, Ayfer Apaydın ikinci, Perihan Nayki üçüncü oldu. Erkeklerde ise Tahsin Mert Kaya birinci, İsmail Çiriş ikinci ve Mutlu Karabacak üçüncü oldu. 

 

 

Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin MYO Müdürlüğüne Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu Atandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürlüğüne, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu atandı.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı’nın katılımıyla Afşin Yerleşkesinde gerçekleştirilen törenle Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak müdürlük görevini Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu’na devretti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı devir-teslim töreninde yaptığı konuşmada, yüksekokula verdiği hizmetlerinden dolayı Doç. Dr. Yeşilkaynak’a teşekkür etti. Prof. Dr. Kadir Saltalı, “Afşin’de bulunan meslek yüksekokulumuz bölgeye özgü bölümleri içermesi, öğrenci ve öğretim elemanı sayısı bakımından üniversitemizin önemli yüksekokullarından bir tanesi. Öğrencilerimizin uygun ders ve laboratuvar ortamlarının olduğu, kendine has binası olan okulumuzda eğitimin kalitesi ve öğrenci memnuniyeti ön plana çıkıyor. Bugüne kadar Afşin Meslek Yüksekokulumuzda herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Bu manda Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bugün okulumuzda müdürlük görevine atanan Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu’na da yeni görevinde başarılar diliyorum.” diye konuştu

Görevi süresince öğrencilere, okula ve ilçeye güzel hizmetler yapmaya çalıştığını söyleyen Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, “Görev sürem boyunca her türlü desteği sağlayan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a ve rektör yardımcılarımıza, Afşin Kaymakamımız Ahmet Can Pınar ve Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Yüksekokulun kalkınması adına hizmet bayrağını daha ileriye taşımak için elinden gelen bütün gayreti göstereceklerini dile getiren Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin MYO Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu, “Bu görevi bana layık gören üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a ve rektör yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu görevler kelimemin tam manasıyla bir bayrak yarışıdır ve bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı müdürümüz Tuncay Hocamıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da yüksekokulumuzun çizgisini daha üst noktalara taşımaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

 

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne Prof. Dr. Esin İspir Atandı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürlüğüne Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin İspir atandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımlarıyla SHMYO Müdürlük Makamında gerçekleştirilen törenle Prof. Dr. Perihan Öztürk, müdürlük görevini Prof. Dr. Esin İspir’e devretti.

Devir-teslim töreninde konuşan Rektör Can, SHMYO’ya verdiği hizmetler dolayısıyla Prof. Dr. Perihan Öztürk’e teşekkür ederken, Prof. Dr. Esin İspir’e yeni görevinde başarılar diledi.

İdari görev değişikliklerini bayrak yarışına benzeten Rektör Can, “İdari görev değişikliklerinin farklı bakış açılarından faydalanarak daha iyiye, daha güzele erişmeye vesile olacağını düşünüyorum. Üniversitemizin ve sağlık alanına önemli meslek elemanları yetiştiren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun bugünlere gelmesinde katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İdari görevlerde bulunduğumuz süre içerisinde bizden öncekilerin yaptıkları çalışmaların üzerine katarak başarı çıtamızı daha yukarılara taşıyacak ve günü geldiğinde bizden sonraki arkadaşlarımıza bayrağı devredeceğiz.” diye konuştu.

SHMYO Müdürlüğüne atanan Prof. Dr. Esin İspir, kendisini bu göreve layık gören Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkürlerini sunarak, SHMYO’nun başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için gayret göstereceklerini ifade etti.