KSÜ HABERLERİ (4)

Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Gerçekleştirilen ve Üniversitemizin Paydaş Olarak Yer Aldığı İKAF’19 Tamamlandı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ) de içerisinde paydaş olarak yer aldığı ve 11 farklı üniversitenin katıldığı İpek Yolu Kariyer Fuarı (İKAF’19) 11-12 Nisan 2019 tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Bu fuarda ülkemizin önde gelen kamu kurumları ve özel sektörün öncüleri sektörel bazda öğrencilerle buluştu.

Üniversitemiz ilk gün 100, ikinci gün de 100 öğrenci olmak üzere 200 öğrencisiyle fuara en çok katılım sağlayan üniversiteler arasında yer aldı. Öğrencilerimizin Gaziantep’e gidiş ve dönüşleri Üniversitemiz otobüsleriyle gerçekleştirildi. KSÜ Kariyer, Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğunun (KAGİT) iletişim çalışmalarını yürüttüğü kariyer fuarına katılacak olan öğrencilerimizden Üniversitemiz Kariyer Planlama Sistemi üzerinden CV/Özgeçmiş bilgilerini doldurmaları istendi.  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız tarafından, CV/Özgeçmiş bilgilerini doldurmuş olan öğrencilerimizin özgeçmişlerinin çıktıları alınıp bir dosya içerisinde kendilerine takdim edildi. Fuara katılan öğrencilerimiz görüşme gerçekleştirdikleri firmalara KSÜ logolu bu özgeçmişlerini bıraktılar.

İlk gün Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kadir Saltalı’nın katılım gerçekleştirdiği İpekyolu Kariyer Fuarında, Üniversitemiz adına Kariyer ve Girişimcilik Merkezi (KAGİM) ve Kariyer, Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu da (KAGİT) yer aldı. Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezimizin tanıtım amaçlı sergilediği takı tasarım ürünleri ve Ziraat Fakültemiz tarafından üretilen cevizler ve çeşitli fidanlar fuar boyunca büyük ilgi gördü.

Bunun yanında Üniversitemizin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) destekleriyle Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde geliştirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) düzenlediği "Efficiency Challange" yarışmasında teknik tasarım ödülü alan ve 86 üniversite takımı arasında genel klasmanda Türkiye 6'ncısı olan “Uğur Böceği” aracı da fuarın hemen giriş kapısının yanında yer alarak, fuara katılan herkesin ilgisini çekti.

Fuarın 2. Gününde katılım sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, önce Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ü makamında ziyaret etti. Daha sonra fuar alanına geçiş yapan Rektör Can, ilk olarak giriş kapısının hemen yanında yer alan üniversitemizin “Uğur Böceği” elektromobil araç ekibinin üyelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Daha sonra KSÜ Standına geçen Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can, burada Üniversitemiz standında tanıtım faaliyetlerinde bulunan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sütyemez, Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Haluk Pınar, Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Burcu Erşahan, Kariyer ve Girişimcilik Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Arif Selim Eren, Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Uyanık, Teknik Bilimler MYO Öğr. Gör. Mustafa Söyler, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Ali Samet Ulu, Kariyer, KAGİT Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeleri olan KSÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Hakan Kalan, Şahin Yıldız, Tayyip Yıldız ve Eren Can’dan fuardaki etkinliklerimiz hakkında bilgi aldı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can fuarda yer alan diğer üniversitelerin standlarını ziyaret ederek, Üniversiteleri adına fuara katılım sağlayan çok sayıda akademisyenle görüştü ve farklı konularda işbirliği projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ardından fuara katılım sağlayan Kamu ve Özel çok sayıda kuruluşun standlarını da ziyaret eden Rektör Can, bu ziyaretler esansında Üniversitemizi ve hedeflerini tanıtıcı bilgiler vermenin yanı sıra kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile gerçekleştirilebilecek işbirliklerine ilişkin çeşitli görüşmelerde gerçekleştirdi.

 

 

KSÜ İnternet Haftası Etkinlikleri Bilişim Sektöründen Uzman İsimleri Öğrencilerle Buluşturdu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu tarafından 15–20 Nisan İnternet Haftası münasebetiyle ulusal firma ve kamu kurumu yöneticilerinin konuşmacı olarak katıldığı İnternet Haftası etkinlikleri düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda 15-20 Nisan 2019 tarihleri arasında hafta boyunca devam eden etkinliklerin açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş yaptı.

İnternetin yalnızca teknolojik gelişmeyi değil sosyalleşmeyi de etkileyen son 20 yıla damgasını vuran önemli bir teknoloji olduğunun altını çizen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, internet haftası etkinlikleri kapsamında sektörün önemli isimlerini öğrencilerle buluşturduklarını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından 12 Nisan 1993’de ülkemize interneti getiren Mustafa Akgül anısına belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Hafta boyunca bilişim sektöründen önemli isimler tarafından 20’ye yakın sunum gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında Bilgisayar ve Bilişim Öğrenci Topluluğu tarafından ilkokul ve ortaokullarda “İnternet Yaşamdır” başlıklı seminerler verilecek, ayrıca Kahramanmaraş’ta web sayfası olmayan engelli dernekleri için web sayfası tasarlanarak internetle buluşmaları hedefleniyor.

 

 

KSÜ’de “Teknoloji Tütün ve Madde Bağımlılığı” Konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi için 3. sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları "Bağımlı Olma, Özgür Ol" adlı proje kapsamında “Teknoloji, Tütün ve Madde Bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Psikolog Çağrı Seyfi Moroğlu katıldı. Bağımlılık yapıcı maddeler ve zararlarına ilişkin öğrencileri bilgilendiren psikolog Moroğlu, bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede izlenmesi gereken yollar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Konferans sunumunun ardından Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Pınar Bülbül konferansa verdiği katkı için Psikolog Çağrı Seyfi Moroğlu’na çiçek takdim etti.

 

 

Mine Ataman KSÜ’de, Anadolu’da Ekmeğin 12 Bin Yıllık Tarihini Anlattı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tarım ve İletişim Öğrenci Topluluğu tarafından “Mayasında Aşk Var: Anadolu’da Ekmeğin 12 Bin Yıllık Tarihi” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı. Anadolu coğrafyasının medeniyetlerin beşiği olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Saltalı, “Bu toprakların tarihini, kültürel köklerimizi iyi bilmeliyiz. Geçmişi iyi bilirsek geleceğe güvenle bakabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu medeniyetler tarihinde toprağın ve tarımın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Saltalı, kültürümün çok önemli bir parçası olan ekmeğe sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdi.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla İdikut ise konferansın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Tarım ve İletişim Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Paksoy da kısa bir selamlama konuşması yaparak konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından ekmek konusunda yürüttüğü çalışmalarla bilinen yazar Mine Ataman “Mayasında Aşk Var: Anadolu’da Ekmeğin 12 Bin Yıllık Tarihi” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Geçmişten günümüze Anadolu uygarlıklarında ekmeğin, buğdayın ve insanın 12 bin yıllık bilinmeyen öyküsünü “Cennette İlk Sofra” adlı kitabında kaleme alan Mine Ataman, konferans sunumunun ardından katılımcılar için kitabını imzaladı.