KSÜ HABERLERİ (4)

KSÜ, ‘İşkur Kampüste; Kariyer Günleri’ Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürlüğü (İşkur) tarafından “İşkur Kampüste” etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ paneline ev sahipliği yaptı.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, kariyer yaşamında önemli noktalara gelen isimlerle öğrencileri buluştururken programın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Üniversite olarak her alanda kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerini devam ettirdiklerini ve bu ortak çalışmaları önemsediklerini ifade eden Rektör Can, üniversitelerin şehir, bölge ve ülkeye öncülük etme misyonunu hatırlatarak içinde bulunduğumuz çağı ‘bilgi paylaşımı ve birlikte üretme çağı’ olarak değerlendirdi.

Öğrencilik döneminde kariyer sürecine ilişkin edinilen bilgilerin mezuniyet sonrası istihdam edilmede önemli katkılar sunacağını ifade eden Rektör Can, “Staj dönemlerinizi en iyi şekilde değerlendirin. Üniversiteden aldığınız teorik eğitimi sahada edindiğiniz uygulamalarla birleştirin. Kendinizi geliştirmekten ve yeni şeyler öğrenmekten vazgeçmeyin. Sizlerin, kariyerinde önemli noktalara gelmesi en çok bizleri mutlu edecektir.” diye konuştu.

Kariyer programlarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten Rektör Can, konunun uzmanları ve kariyer sahibi isimleri öğrencilerle buluşturmayı sürdüreceklerini söyledi.

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Ali Yüce de kısa bir selamlama konuşması yaparak etkinliğin amacının öğrencileri mezuniyetten önce iş hayatını tanımaları için kariyer sahibi isimlerle bir araya getirmek olduğunu söyledi.

İşkur’un gençlere yönelik çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendiren Yüce, bu çalışmalar hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen öğrencilerin iskur.gov.tr adresi üzerinden ve İşkur il müdürlüklerinde görevli iş ve meslek danışmanları aracılığıyla daha fazla bilgiye erişebileceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçilirken panelin moderatörlüğünü KSÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Görücü yaptı. Panele konuşmacı olarak Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. Muhammed Burak Gül ve Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Genel Müdürü Pınar Yüzbaşıoğlu katıldı.

Panel, panelistlerin kariyer yaşamlarına ilişkin sunumları ve katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılması ile son buldu.

Panel oturumunun ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Fevzi Gerger, Kariyer Günleri etkinliğine ev sahipliği yapan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a teşekkür hediyesi takdim etti. Panel konuşmacıları ise hediyelerini Rektör Can ve protokol üyelerinin elinden aldılar.

 

 

KSÜ Rektörü Can,Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nu Ağırladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla düzenlenen ‘İstiklal Marşı’ndan İstiklal Şehrine 50. Yazarlık Yılında Vehbi Vakkasoğlu’ programına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Vehbi Vakkasoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret etti.

Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nuKSÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, yazarlık alanında 50 yılı geride bırakan Vakkasoğlu’na edebiyat, sağlık ve huzurla dolu bir ömür temennisinde bulundu.

Konukseverliği için Rektör Can’a teşekkürlerini ifade edenYazar Vehbi Vakkasoğlu, KSÜ ile ilgili güzel haberler aldıklarını belirterek bu başarı ve güzelliklerin devam edeceğine inandıklarını, gençlerimizin ilim ve irfan yolunda değerlerine bağlı, nitelikli birer meslek elemanı olarak yetişmelerinin Türkiye için, kendileri ve aileleri için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Rektör Can, ziyaretin anısına Vakkasoğlu’na KSÜ tarafından hazırlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi ve çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 

KSÜ’de “İletişimin İyi Hali” Konulu Konferans Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı, KSÜ Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) Müdürlüğü, KSÜ Kariyer Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu (KAGİT) ve Umut Elleri Sosyal Yardımlaşma-Eğitim ve Kültür Derneği tarafından “İletişimin İyi Hali” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Programa katkı sunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Rektör Can, iletişim kavramının insan yaşamındaki önemine vurgu yaparak bu tür etkinlikleri desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Elif Kocagöz ve KAGİM Müdürü-KAGİT Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ali Haluk Pınar da kısa birer selamlama konuşması yaparak katkı sunanlara teşekkür ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak Umut Elleri Sosyal Yardımlaşma-Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Büşra Şen, dernek faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra kürsüye gelen Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zaim Başaslan ise “İletişimin İyi Hali” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Konferans sunumunun ardından İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan tarafından Öğretim Görevlisi Zaim Başaslan’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Konferans salonundaki programın ardından Rektör Can, konferans konuşmacıları ve Gaziantep Üniversitesinden gelen misafir öğrencileri kabul ederek bir süre görüştü. Rektör Can, ziyaretin anısına Başaslan ve Şen’e çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 

Emekli Albay Güler, KSÜ’de ‘Balkanlara Hüzünlü Veda’ Konulu Konferans Verdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından Araştırmacı Yazar Emekli Albay Atilla Güler’in konuşmacı olarak katıldığı "Balkanlara Hüzünlü Veda" konulu konferans düzenlendi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Amfisinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Doğan yaptı. Balkan meselesinin Türkiye tarihi için önemine vurgu yapan Dekan Doğan, konferansın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından 1977-2007 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli kademelerinde görev alan, emekli olduktan sonra da Aselsan ve Roketsan gibi önemli kuruluşlarda yönetim ve denetim kurulu üyeliği görevleri üstlenen Araştırmacı Yazar Emekli Albay Atilla Güler, Balkan Harbi’nin öncesi, sonrası ve etkilerini ele aldığı “Balkanlara Hüzünlü Veda” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Balkan Savaşlarını Batının Osmanlıyı parçalama projesi olan ‘Şark Meselesi’ bağlamında ele alan Güler, Balkan meselesinin devlet ve toplum üzerinde travmalara sebep olduğunu ifade etti. Tarihin bugüne ışık tutan birçok olayı içerisinde barındırdığına ve bugün coğrafyamızda yaşananların bu çerçevede ele alınması gerektiğine dikkat çeken Güler, tarihi süreçlerin ve etkilerinin genç nesillere anlatılmasının önemine değindi.

Konferans sunumunun ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Atilla Güler’e çeşitli hediyeler takdim etti. Kendisini üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, verdiği değerli bilgiler için Güler’e teşekkür etti. Emekli Albay Güler de Rektör Can’a “Balkanlara Hüzünlü Veda” isimli kitabını takdim etti.