KSÜ HABERLERİ (4)

ÖSYM Kahramanmaraş İl Sınav Koordinatörlüğünde Görev Değişimi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Kahramanmaraş İl Sınav Koordinatörlüğüne Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adil Akyüz atandı.

KSÜ Rektörlük Makamında Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle Prof. Dr. Nuri Kahveci koordinatörlük görevini Prof. Dr. Adil Akyüz’e devretti.

Rektör Can, Prof. Dr. Nuri Kahveci’nin çok dikkatli yürütülmesi gereken ÖSYM sınavlarını titizlikle yürüttüğünü yeni görevlendirilen Prof. Dr. Adil Akyüz’ün de aynı özenle bu görevi yürüteceğine inandığını belirtti.

Prof. Dr. Adil Akyüz’e yeni görevinde başarılar dileyen Rektör Can, Kahveci ve Akyüz’e çiçek takdim etti.

 

 

KSÜ’de Gelişim Zirvesi Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Robot Öğrenci Topluluğu tarafından Gelişim Zirvesi etkinliğinin ilki düzenlendi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen Gelişim Zirvesi’nin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı. Elişim Zirvesi etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektör yardımcısı Saltalı, zirvenin verimli geçmesi temennisinde bulunarak öğrencilere başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından InterPacs Sağlık Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Cengiz Topel Töremiş robotik teknolojideki güncel gelişmelere ilişkin bilgiler verdi. “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri olarak çizgi takip eden değil, yaptıklarıyla takip edilen robot teknolojileri üretin.” diyen Töremiş, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde ve Kahramanmaraş’ta var olan sorunlara yönelik robotik çözümler üretmek sizleri çok ileri taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Medianova Kurucusu ve CEO’su Serkan Sevim ise kariyer sürecini katılımcılarla paylaştı. Öğrencilik yıllarında ilk şirketini kuran ve bu gün 50 kişilik ekibe sahip bilişim şirketi yöneticiliği yapan Serkan Sevim öğrencilere “Fayda odaklı çalışın. Girişimci yönünüzü geliştirin. Nasıl daha iyisini daha ilerisini yapabilirimin arayışı içerisinde olun.” tavsiyelerinde bulundu.

Etkinlikte Vantrolog Çiğdem Dağtekin kuklası Marmelat’la gösteri gerçekleştirdi. Gelişim zirvesi konuşmacılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

KSÜ’de “Gönüllerin Sultanı Hz. Mevlana” Konulu Konferans Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu tarafından Mevlânâ Celaleddîn-i Rûmî’nin ‘Düğün Gecesi’ olarak nitelendirdiği hakka yürüyüşünün 745. yılı münasebetiyle “Gönüllerin Sultanı Hz. Mevlana” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Hz. Mevlana’ya KSÜ personel ve öğrencilerinin gösterdiği ilgini ve sevginin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Rektör Can, Mevlana’nın her biri bir birinden değerli öğütlerinden birkaçını katılımcılarla paylaştı. Konferansın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür eden Rektör Can, konuşmalarını konferansın verimli geçmesi temennisiyle tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Yazar Dursun Gürlek tarafından “Gönüllerin Sultanı Hz. Mevlana” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. Mevlana Celaladdin-i Rumi hazretlerinin ‘İnsan midesi ile değil kulağı ile beslenir’ sözünü hatırlatan Gürlek, öğrencilere “Kitap okuduğunuz kadar, kitap gibi insanların sohbetlerinde de bulunun, onları dinleyin.” tavsiyesinde bulundu.

Hz. Mevlana’nın Mesnevi’sinin şiirle yapılmış bir Kur’an tefsiri olduğunu belirten Gürlek, Mevlana’nın eserlerini okumanın ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Dursun Gürlek öğrencilere; ‘okumaya önem verin’, ‘okumayı hayat boyu sürdürün’, ‘seçkin kitaplardan kütüphanenizi oluşturun’  tavsiyelerinde bulundu.

Konferans sunumunun ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Yazar Dursun Gürlek’e Kahramanmaraş geleneksel el sanatlarının başlıca örnekleri arasında yer alan oyma ceviz sandık hediye edildi.

 

KSÜ Öğrencileri, Yıl Sonu Gösterisi’nde Doyasıya Eğlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü Güzel Sanatlar Bölümü tarafından “Yıl Sonu Gösterisi” düzenlendi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından resim ve fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Öğr. Gör. Ali Koç, Öğr. Gör. Vedat Akkök, Öğr. Gör. Filiz K. Nacaroğlu, Öğr. Gör. Rabia Demir, Öğr. Gör. Ahmet Uzuner ve Öğr. Gör. Arif Gürler’in koordinatörlüğünde farklı fakültelerden öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar, karma sergide yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Can, “Öğrenci ve öğretim elemanlarımızın emekleri sonucunda ortaya çıkan güzel eserleri görmek bizleri son derece memnun ediyor. Üniversite olarak öğrencilerimize mesleki becerilerinin yanı sıra sanat estetiği, derinliği ve hassasiyetini aşılamak ve bu iki yönü birleştirebilen nesiller yetiştirmek en temel vazifemiz.” diye konuştu.

Öğrenci odaklı, öğrencilerin fikir ve çalışmalarına yer veren faaliyetleri üniversite yönetimi olarak imkânlar ölçüsünde desteklemeye devam edeceklerini belirten Rektör Can, yıl sonu gösterilerine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Öğr. Gör. Dr. Arzu Mustafayeva tarafından piyano dinletisi gerçekleştirdi. Program kapsamında Öğr. Gör. Ahmet Görüzoğlu, Öğr. Gör. Ayça Çetiner Önal ve öğrenciler tarafından birbirinden güzel eserler icra edildi. İyi bir Türk sanat müziği dinleyicisi olan üniversitemiz Rektörü Can, “Nazende Sevgilim” isimli eseri Ahmet Görüzoğlu ile birlikte seslendirdi.

Yıl sonu gösterileri kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan kısa tiyatro gösterisi ve Türk halk oyunları gösterisi katılımcıların beğenisini topladı.