KSÜ HABERLERİ (4)

KSÜ’de “Mektep-Medrese Örneğinde Eski-Yeni Polemiği” Konulu Konferans Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından “Mektep-Medrese Örneğinde Eski-Yeni Polemiği” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Başkanı İbrahim Bal yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Eğitimci-Yazar Ali Yurtgezen “Mektep-Medrese Örneğinde Eski-Yeni Polemiği” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

“Ülkemizde son 300 yıldır eski-yeni ekseninde tartışmaya devam ediyoruz. Halen bu tartışma neticeye kavuşmuş değil.” diyen Ali Yurtgezen, “Bugün toplumumuzun ayrıştığı konularda bu tartışmaların da etkisini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eski-yeni tartışmasında yeniyi yüceltip eskiyi kötüleyen birçok söylemin bilgi kirliliği içerdiğini belirten Yurtgezen, insanların doğru sayılan görüşler üzerine hükümler verdiğini söyledi. Yurtgezen, “Geçmişimiz, tarihimiz bizim için faydalanabileceğimiz mirasımızdır. Büsbütün reddetmek yerine faydalı yönlerinden yararlanmamız gerekir.” diye konuştu.

Konferans sunumunun ardından Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Günalan tarafından Ali Yurtgezen’e hediye takdim edildi.

 

 

Ekinözü Belediye Başkanı Çeleğen, Rektör Can’ı Ziyaret Etti

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Adalet ve Kalkınma Partisi Ekinözü İlçe Başkanı Bilal Eker ile birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret etti.

Başkan Çeleğen ve Eker’i Rektörlük Makamında ağırlayarak bir süre görüşen Rektör Can, nazik ziyaretleri için teşekkür etti. KSÜ yönetimi olarak yerel yönetimlerle ilişkilerinin güçlendirilmesi ve işbirliklerinin arttırılmasını hedeflediklerini ifade eden Rektör Can, Kahramanmaraş’ın sorunlarının tespiti ve çözümü için akademik olarak destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

 

Din Görevlilerinden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi içerisinde bulunan Ali Özge Cami İmam-Hatibi Mustafa Solak, Müezzin Mahmut Demir ve Üniversite Mescidi Müezzini Medet Topalgez, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundular.

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette Mustafa Solak ve beraberindekiler, Prof. Dr. Niyazi Can’ın Rektörlük görevinin üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olması için birlikte dua etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, KSÜ’de görev yapan din görevlilerine temenni ve duaları için teşekkürlerini ifade etti.

 

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a Ziyaretler Devam Ediyor

22 Mart 2018 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Niyazi Can’a tebrik ziyaretleri devam ediyor.

Spinamer Sağlık Ürünleri ve Teknoloji Şirketinden Dr. Hacı Kutlu ve Antesa Anadolu Tekstil Mensucat Sanayi Limited Şirketinden Serdar Temiz, Rektör Can’ı ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ dileklerini ilettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, “Kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin geliştirilmesi en temel önceliklerimizden biridir. Var olan işbirliklerini daha da güçlendirerek şehrimize ve ülkemize birlikte katma değer sağlayacağız.” diye konuştu.