KSÜ HABERLERİ (3)

KSÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu Haftalık Olağan Toplantısını Andırın’da Gerçekleştirdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu ve Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını Andırın’dagerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can başkanlığındaki KSÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu,Andırın Meslek Yüksekokulunun bulunduğu Andırın Yerleşkesinde toplanarak üniversite gündemindeki konuları görüştü.

Andırın’da gerçekleştirilen toplantı vesilesiyle Rektör Can ve üniversite üst yönetimi, Andırın Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile bir araya geldi.Yerleşkenin mevcut durumunu yerinde görerek incelemelerde bulunan Rektör Can, Andırın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu’danfiziki şartlar ve yürütülen akademik çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

KSÜ Yönetimi Andırın ziyareti kapsamında Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ın ev sahipliğinde Haştırın Park Otelde verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekte Andırın Belediyesi ile yürütülebilecek potansiyel işbirliği konuları ele alındı. Rektör Can, yemek sonrası bir konuşma gerçekleştirerek Andırın Meslek Yüksekokuluna verdikleri destek için Andırın Kaymakamlığı, Andırın Belediyesi ve ilçe halkına teşekkür etti.

Üniversitemiz ilçe yerleşkelerinde verilen eğitimin kalitesinin iyileştirilmesi noktasında merkez yerleşkelerde yürütülen çalışmaları aynı ölçüde ilçelerde de gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Can, “Bu kapsamda ilçelere ziyaretler gerçekleştirerek ihtiyaçları yerinde görüyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde bölgenin ihtiyaçları hakkında da bilgiler edinerek bu doğrultuda yeni bölümler açıp bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda meslek profesyonelleri yetiştiriyoruz.” diye konuştu.

Yemek programının ardından KSÜ Yönetimi,ilçe protokolü ile birlikte Minareli Köprü’yü ziyaret etti. 360 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindeki köprüyü gezen Rektör Can ve üniversite yönetimi köprünün çizimini gerçekleştiren Andırın Belediyesi Eski Başkanı Baki Tezcan’dan bilgi aldı.

KSÜ Yönetimi daha sonra Andırın’da yer alan tarihi öneme sahip Azgıt Kalesi’ni gezdi. Kale ve Andırın yöresinin tarihine ilişkin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ile Andırınlılar Derneği Başkanı ve Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

 

 

KSÜ’de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliği Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi)Yeni DoğanYoğun Bakım Ünitesi tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre Günü kutlama etkinliği düzenlendi.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ahmet Yener, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Sadık Yurttutan, hastane çalışanları ileYeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi görerek yaşama tutunan prematüre bebekler ve aileleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Sağlık alanında üniversitemizde büyüme ve gelişmenin devam ettiğini belirten Rektör Can, bu kapsamda anne-bebek sağlığı konusunda da son yıllarda önemli atılımlar yapıldığına dikkat çekti. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi bünyesinde kuvöz sayısının 39’a yükseltildiğini hatırlatan Rektör Can, “Hastanemizde bu yıl 700 bebeğe yoğun bakım hizmeti sunuldu. Yapılan yeniliklerle Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde bölgenin ihtiyacını karşılama noktasında önemli bir aşamaya ulaştık. Hem şehrimize hem bölgemize sağlık alanında önemli hizmetler sunuyoruz. Genç ve dinamik alanında uzman ekibimizle bölgemizde öncü tedavilere imza atıyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam edecektir.” diye konuştu.

Sağlık alanında ilgili kurum ve kuruluşlarla üst düzeyde işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Rektör Can, insan sağlığının kutsal olduğu bilinciyle hizmet eden hastane personeline ve bu kutsal hizmete destek veren kurum ve kuruluşlara katkıları ve işbirlikleri için teşekkür etti.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ahmet Yener de kısa bir konuşma yaparak İl Sağlık Müdürlüğünün anne-bebek sağlığı konusunda yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kahramanmaraş’ta bebek ölüm oranlarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Yener, bu rakamları daha da aşağıya çekmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal ise hastanede anne-bebek sağlığı konusunda yürütülen çalışmalar ve verilen hizmetlere ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Sadık Yurttutan da son 6 yılda hastane bünyesinde gerçekleştirilen prematüre tedavileri hakkında bilgiler verdi. Yatak sayısının 6 yılda 8’den 39’a ulaştığını belirten Yurttutan, son bir yılda 700 bebeğe yoğun bakım hizmeti sunduklarını söyledi.

 Protokol konuşmalarının ardından Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi tanıtım videosu gösterimi gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 17 Kasım Dünya Prematüre Günü için hazırlanan pastayı Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, 700 gram olarak dünyaya gelen ve Yeni DoğanYoğun Bakım Ünitesinde tedavi görerek yaşama tutunan 5 yaşındaki Gazi Yaşaroğlu ile birlikte kesti.

Etkinlikte KSÜ Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde “Yılın Prematüre Hemşiresi” seçilen Feyza Kavan’a çiçek ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

 

 

Rektör Can, Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’ı Rektörlük Makamında Ağırladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret etti.

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Can, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Öçal’a üniversitenin güncel durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Ziyaret kapsamında üniversite, şehir ve ülke gündemine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken, Milletvekili Habibe Öçal misafirperverliği için Rektör Can’a teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, üniversiteye verdiği destek ve nazik ziyaretleri için Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal hanımefendiye teşekkürlerini sundu. Ziyarette KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da hazır bulundu.