KSÜ HABERLERİ (3)

Göksun MYO, Materyal Tasarım Alanında İki Sergiye Ev Sahipliği Yaptı

Kahramanmaraş Sütçüimam Üniversitesi(KSÜ) Göksun Meslek Yüksekokulu (MYO), 7 Mayıs 2018 tarihinde“Bilişimcinin Saatçi Dükkânı” ve “Eğitimcinin Oyuncakçı Dükkânı” isimli materyal tasarım sergilerine ev sahipliği yaparken düzenlenen sergiler katılımcıların büyük beğenisini topladı.

KSÜ Göksun Arslanbey Yerleşkesi Arslanbey Konferans Salonunda gerçekleştirlen sergi açılış töreninin açış konuşmasınıGöksun MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Çitil yaptı. Öğrencilerin yaptıkları materyallerin geniş kitlelere ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çitil, etkinliğin faydalı olması temennisinde bulundu.

Düzenlenen materyal tasarım sergisine farklı üniversitelerden davetli akademisyenler katılırken Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay, öğrencilere “Eğitimde Yaratıcı Materyallerin Önemi” hakkında bilgiler vererek sergi düzenleneme kuruluna ve öğrencilere teşekkür etti.

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Birsel Aybek de“Teknoloji Destekli Öğretim Materyalleri” hakkında katılımcıları bilgilendirerek sergide emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Sağır ise “Eğitimde Materyal Tasarımı ve Kullanımı” ile ilgili bilgiler vererek sergiye katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sergi düzenleme kurulu başkanları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Çitil, Öğr. Gör. Sıddık Doğruluk ve Öğr. Gör. Zekeriya Arslan, davetli konuşmacılara teşekkür ederek bilişim saatlerini ve katılım belgelerini takdim ettiler. Ayrıca her iki sergide dereceye giren ilk üç materyalin tasarımcılarına derece sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Sergilerin açılış kurdelesini Göksun MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Çitil, Prof. Dr. Ahmet Doğanay, Doç. Dr. Mahmut Sağır, Dr. Öğr. Üyesi Birsel Aybek, Öğr. Gör. Sıddık Doğruluk,Öğr. Gör. Zekeriya Arslan, Öğr. Gör. Betül Çebi ve Öğr. Gör. Neslihan Avar Vayvaybirlikte kesti.

Öğr. Gör. Sıddık Doğruluk danışmanlığında Göksun MYO Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Bilişimcinin Saatçi Dükkânı” isimli materyal tasarım sergisinde bilişim teknolojilerinde güvenlik ihlallerini konu alan bilişim saatleri sergilendi.

Öğr. Gör. Zekeriya Arslan danışmanlığında Göksun MYO Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “Eğitimcinin Oyuncakçı Dükkânı” isimli materyal tasarım sergisinde eğitici oyuncakların tasarımını konu alan çeşitli materyaller sergilendi.

Öğrenciler tarafından katılımcılara materyaller hakkında çeşitli bilgiler verilmesinin ardından sergi pastaları kesildi. Sergi 7-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

 

KSÜ’de Fransa'daki Kur'an-ı Kerim Tartışmalarına Tepki İçin Basın Açıklaması Gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesi öncülüğünde bir araya gelen KSÜ öğrencileri, Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye tepkilerini dile getiren basın açıklaması yaptı.

KSÜ İlahiyat Fakültesi önünde toplanan KSÜ öğrencileri adına basın açıklamasını TÜGVA Kahramanmaraş İl Yüksek Öğretim Koordinatörü Enes Dölek yaptı.

Tüm İslam âleminisaygısızlık ve hakaret içeren bu saldırgan tavra karşı harekete geçmeye davet eden açıklamada “Yüce İslam dinimizin kutsal rehberi olan Kur’an-ı Kerimimize yapılan bu saldırıya ve gelecekte yapılması muhtemel saldırılara asla sessiz kalamayacağız, kalmayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada “Allah’uTeâlaEn’am Suresinin 115. ayetinde ‘Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'an’ı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.’ diye buyuruyor. Biz de bu ayetin ışığında yüce dinimizin kutsal kitabına yapılan bu saldırıya karşılık veriyoruz. Tüm kamuoyu huzurunda açıkça bu saldırıyı tel’in ediyoruz. Herkes bilsin ki istedikleri kadar toplansınlar, istedikleri kadar çabalasınlar, her şeyden ve herkesten büyük olan Rabbimizin koruduğu Kutsal Kitabımızı asla değiştiremeyecekler, bozamayacaklar, bir ayet dahi çıkarıp ekleyemeyecekler.” denildi.

Geçmişten bu yana İslam dinine karşı en alçakça saldırıları yapmakla meşgul olmuş, İslam dininin içeriğini değiştirmek için çalışmış olan Batılı ülkelerin Kur'an-ı Kerim'den haz almadıklarına vurgu yapılan açıklamada,“Batı özellikle Kuran'dan haz almıyor. İslam’ı nasıl parçalarız, Müslümanları nasıl gerçek İslam’dan koparırız diye büyük bir uğraş veriyor. Yüzyıllarca İslam’ın hâkim kılındığı coğrafyada ecdadımızın yönetiminde yani Osmanlı Devleti zamanında buna cesaret edemeyen Fransa, şimdi şiddet ve Yahudi düşmanlığı yapıyor bahanesi ile Kur'an-ı değiştirme densizliğine cüret ediyor.‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ düsturunu esas kılmış olan Osmanlı'nın nasıl bir medeniyet kurduğunu tüm dünya iyi bilir. Osmanlı, Avrupa'ya medeniyeti götürmüştür. Tüm insanlığı kucaklayan hoşgörü ve sevgisiyle, Avrupa toplumunun dinlerini huzur içerisinde yaşamasını her alanda sağlamıştır.” ifadelerine yer verildi.

İslam medeniyetinin tarihten bugüne hoşgörü medeniyeti olduğunun altının çizildiği açıklamada, “Yahudi düşmanlığı diyorlar. Batı, Yahudilere yaptığı büyük soykırımı unutmuş olmalı. Oysaki Yahudiler Osmanlı zamanında bizim topraklarımızda İslam’ın yüce anlayışı sayesinde güvenle yaşamış ve günümüzde de halen aynı güven içinde yaşıyor. Bu tarih bilmez açıklamalarıyla algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama unutmasınlar ki tarih Batının gerçek yüzünü iyi biliyor. Daha yakın zamanda Bosna'da, Avrupa'nın gözü önünde ve BM gözetiminde on binlerce silahsız Müslümanın Bosna'da nasıl katledildiğini hepimiz iyi biliyoruz.” sözlerine yer verildi.

“Şunu iyi bilmeliyiz ki dünyaya huzur getirecek düzen Allah’ın (c.c) indirdiği Kur’an-ı Kerim’in düzenidir. Onu anladığınız gün tüm dünyada şiddet azalacaktır. Bizim dinimiz şefkat ve merhamet dinidir, barış dinidir. Yaşatmak için mücadele görevi verir Müslümanlara. Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim, insanların değiştirmeye güç yetireceği bir kitap değildir. Kutsal kitabımız, vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır.Son olarak belirtmek isteriz ki İslam’ın Kutsal Kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i değiştirmeye çalışan kim olursa olsun biz Türkiye’nin Gençliği olarak buna asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerinin yer aldığı basın açıklaması metni ile tepkilerini ortaya koyan KSÜ akademisyen ve öğrencileri yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

 

 

KSÜ, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler Gününü Kutladı

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü ve 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Meslek mensupları ve ebe-hemşire adaylarına seslenen Rektör Can, “Sizler işinizi yaparken çok sayıda hastayı görüyor ve bakım veriyorsunuz. Ancak hastanın o gün gördüğü ilk sağlık personeli sizsiniz ve siz onlar için ‘benim ebem’, ‘benim hemşirem’ olarak akıllarında kalıyorsunuz. Bir eğitimci olarak ebelik ve hemşirelik bölümünde psikoloji, eğitim psikolojisi, sosyoloji ve antropoloji derslerine girdim. Bu bölümde okuyan öğrencilerin performansını da gayet olumlu buluyorum.” diyerek salonda bulunan tüm hocaların, çalışanların ve öğrencilerin Ebeler ve Hemşireler Gününü kutladı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz ise hastalara hizmet veren ebe ve hemşirelere “Hizmet verdiği bireyleri beyninizle değil kalbinizle görün ve onların psikolojik durumunu da dikkate alarak hizmet verin.” diye konuştu. Sağlık teşkilatı içerisinde ebe ve hemşirelerin önemli rolü olduğunu vurgulayan Öksüz, salonda bulunan tüm hocaların, çalışanların ve öğrencilerin Ebeler ve Hemşireler Gününü kutladı.

Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Akif Hakan Kurt da kısa bir selamlama konuşması yaparak ebelik ve hemşirelik mesleğinin sağlık teşkilatındaki önemini vurguladı. Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulunun Fakülteye dönüştürülmesi ile ebelik ve hemşirelik eğitiminde önemli bir mesafe alındığını belirten Kurt, programa katılan konuşmacılara ve programın hazırlamasında emeği geçen herkese teşekkür edip salonda bulunan tüm hocaların, çalışanların ve öğrencilerin Ebeler ve Hemşireler Gününü kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından sahada çalışan hemşire ve ebelerin yer aldığı söyleşi, müzik dinletisi ve resim sergisi gerçekleştirildi.