KSÜ HABERLERİ (3)

Kahramanmaraş Milletvekili Dilipak ve Ak Parti Teşkilatı Rektör Can’ı Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ve Ak Parti Kahramanmaraş Teşkilatı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret etti.

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Niyazi Can’ı tebrik eden Milletvekili Dilipak, hayırlı olsun temennisinde bulunarak başarılarının devamını diledi.

Ziyaretin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade eden Rektör Can Kahramanmaraş’ın bilim, teknoloji ve eğitim lokomotifi olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini daha ileri noktalara taşımak için gayret göstereceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “Üniversitenin birlik ve beraberliğinin daha da güçlendirilmesi, her alanda kalitenin arttırılması için çaba göstererek, herkesin kendini mutlu hissettiği bir üniversiteyi tüm çalışanlarımızla birlikte tesis edeceğiz.” dedi.

Ziyarette Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel, Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Av. Muhammed Necmettin Sertpolat, Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Özdöşemeci ve Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları hazır bulundu.

 

 

KSÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen TÜSF 1. Ligi Müsabakalarının Kazananı Dicle Üniversitesi Oldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 19-23 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Futbol 1. Ligi Müsabakalarına ev sahipliği yaptı.

KSÜ Avşar Yerleşkesi Spor Kompleksinde düzenlenen müsabakalarda Mersin Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi erkek futbol takımları ter döktü.

Yapılan karşılaşmalar sonucunda rakiplerini devirerek 1’inci olan Dicle Üniversitesi Erkek Futbol Takımı Süper Lige yükselirken, Mersin Üniversitesi Erkek Futbol Takımı 2’inci ve İnönü Üniversitesi Erkek Futbol Takımı 3’üncü oldu.

Dereceye giren takımlar kupalarını KSÜ Avşar Yerleşkesi Spor Kompleksinde düzenlenen törenle KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın elinden aldı. Dereceye giren takımların yönetici ve futbolcularını tebrik eden Rektör Can, başarılarının devamını diledi.

 

Üniversitemiz, Educaturk Yüksek Öğretim Günleri’ne 5. Kez Ev Sahipliği Yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Türkiye’nin eğitim alanında en büyük fuar organizasyonlarından biri olan Educaturk Yüksek Öğretim Günleri etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

KSÜ ev sahipliğinde 5’incisi düzenlenen Educaturk Yüksek Öğretim Günleri 22-23 Mart tarihleri arasında KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Tanıtım fuarına Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 17 üniversite katılırken, fuarı ziyaret eden öğrenciler, stantları gezerek hedefledikleri üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgi aldı.

Educaturk bünyesinde gerçekleşen iki günlük buluşmada üniversite adayı öğrencilere kariyer planlaması konusunda uzman desteği sunulurken, uzman katılımcılar, öğrencilere üniversite seçmenin, bölüm seçmenin, il seçmenin püf noktaları,  artı ve eksileri, bunun kariyerlerine yansımaları konusunda bilgiler verdi.