KSÜ HABERLERİ (2)

KSÜ DAKİK Öğrenci Topluluğu, Rektör Deveci’yi Ziyaret Etti

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Doğal Afet Arama Kurtarma ve İlk Yardım Kulübü (DAKİK) Öğrenci Topluluğunun üyeleri, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında DAKİK Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür yardımcısı Okutman Mustafa Çakır, topluluk faaliyetlerine ilişkin Rektör Deveci’ye bilgi verdi. Çakır, DAKİK Öğrenci Topluluğu olarak topluluğa eğitim desteği veren KSÜ Sivil Savunma Birimi ile ortaklaşa seminerler, konferanslar ve tatbikatlar düzenlediklerini, yabancı dil hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencileri bu topluluğa dâhil ederek daha çok öğrencilere ulaştıklarını söyledi.

KSÜ Sivil Savunma Uzman Vekili Mustafa Demir ise birim faaliyetlerine ilişkin Rektör Deveci’ye bilgilendirme sunumu yaptı. Demir, üniversitemize bağlı olarak tamamen gönüllülerden oluşan KSÜ DAKİK’in kurulması, uzman arama kurtarma ekiplerinin kurulup teşkilatlandırılması, doğal afet, arama-kurtarma, yangın, ilk yardım, kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer tehlikeli maddeler gibi görevleriyle ilgili konularda her türlü eğitimlerinin yaptırılması, arama kurtarma malzemeleri ile giysilerinin alınması ve yer sağlanması hususunda Rektör Deveci’den destek talebinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci, üniversite olarak Kahramanmaraş’ın bilim ve eğitim alanında daha ileri seviyeleri yakalamasını ilke edindiklerini, üniversite personel ve öğrencilerinin afet ve acil durum konusunda bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve en yeni gelişmeleri takip etmesi için destek vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, DAKİK Öğrenci Topluluğu üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 

KSÜ, Vefatının 100. Yılında II. Abdülhamid Han’ı Andı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından II. Abdülhamid Han’ın vefatının 100. yılı münasebetiyle “Son Büyük Sultan Abdülhamid Han’ı Anlamak” konulu söyleşi düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşi öncesi Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu adına söz alan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi İbrahim Bal, programın düzenlenmesine katkı sağlayan üniversite yönetimine ve söyleşiye konuşmacı olarak katılan öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Göktürk ve KSÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı Okt. Şevki Karabekiroğlu “Son Büyük Sultan Abdülhamid Han’ı Anlamak” konulu söyleşiyi gerçekleştirdiler.

“Abdülhamid Han’ı konuşmak, bugün bu milletin devam eden misyonunu konuşmak demektir.” diyen Öğr. Gör. İsmail Göktürk, “O, öyle büyük bir sultandır ki Abdülhamit Han’ın etkileri bugün halen devam ediyor. Kahramanmaraş’ın en büyük camisine ‘II. Abdülhamid Han’ adının verilmesi buna güzel bir örnektir.” dedi.

Abdülhamid Han’ın saltanatı boyunca İslam’ın inkişafı için çalıştığını ve dünyanın her noktasındaki Müslüman topluluklara ulaştığını ifade eden Göktürk, Abdülhamid Han’ın Osmanlının kuruluşundaki iki önemli unsur olan tekke ve medreselere önem verdiğini söyledi.

Abdülhamid Han dönemi ve günümüz arasında mukayesede bulunan Okt. Şevki Karabekiroğlu ise “O zamanda bugünkü gibi her yönüyle kuşatma vardı. O zamanın şartlarını bilmeden o dönem yargılanamaz.” şeklinde konuştu.

Abdülhamid Han’ın o dönemki bu kuşatmayı kırmak ve kimin kime hizmet ettiğini görebilmek maksadıyla büyük bir istihbarat ağı kurduğunu aktaran Karabekiroğlu, “Fikir üstünlüğü bütün güçlerin üzerindedir. Eğer bir grubun üstünlüğünü baştan kabul ediyorsanız. O grubun karşısında galip gelmeniz mümkün değildir.” diyerek o günkü devlet görevlilerinin dış güçlerin etkisiyle Abdülhamid Han’a karşı bir tutum içerisinde olduklarını anlattı.

Masonluk ve Siyonizm’in Sultan Abdülhamid’i tahtan indirenlerin arkasındaki asıl unsurlar olduğunun altını çizen Karabekiroğlu, “Fransız İhtilalinin doğurduğu hürriyet, adalet, eşitlik ve uhuvvet gibi kavramlar kullanılarak Abdülhamid Han’ın düşüşü körüklenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu fuaye alanında “II. Abdülhamid Han’ın Hayatı ve Projeleri” konulu fotoğraf sergisi katılımcılar tarafından gezildi.