KÖKDERBİR yönetimi toplandı

Kahramanmaraş Özel Eğitim Kurumları Derneği, kısa adı KÖK-DER-BİR yönetim kurulu Final Lisesi ev sahipliğinde toplanarak 2018-18 eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesini yaptı.

Başkan Fatih Erdoğan başkanlığında toplanan özel eğitim kurumları müdürleri , Kahramanmaraş’ta daha güçlü bir çatıya kavuşmak için yeni açılan özel okulları da derneğe üye yapmak için okul müdürlerini ziyaret etme ve davet etme kararı aldılar..

    KÖKDERBİR Başkanı Fatih Erdoğan: “ Hükümetimiz 2023 yılına kadar eğitimin en az yüzde 20 özel okullara devir etmeye çalışıyor bu bağlamda ilimizde de yeni okullarımız açıldı açılıyor, burada bizim derneğimizin önemi ve görevi de artıyor, Kahramanmaraş’ta özel eğitim veren tüm kurumları üye yaparak güçlü bir çatı oluşturmalıyız..

    Final Lisesi Müdürü İbrahim Gülsü ise : Kahramanmaraş eğitiminin üst seviye çıkarmak için her zaman olduğu gibi öğretmen arkadaşlarımızın yoğun emeği var ancak, eğitimde de usta çıkar ilişkisi olması gerekir, sadece eğitim fakültesini bitirerek öğretmen olunmaz, gençlerin usta öğretmenlerimizden öğrenecekleri çok konu olduğunu düşünüyorum, bu bağlamda : Eğitim ailede başlar, okulda devam eder, en iyi usta da öğretmendir, ustalarımızın iyi usta olması gerekir,” dedi..

    Okullarda Gazete Okuma Saati

    Türkiye de gençliğin, gazete, dergi, kitap okumadığını, sadece ders kitabı okuyarak eğitim olamayacağını anlatan İbrahim Gülsu; “ Özel eğitim kurumlarımızda gazete, dergi, kitap okuma saati konmalı, her öğrenci her ay en az bir kitap okumalıdır, okuyan Türkiye’nin eğitim seviyesi yükselecektir,” dedi.

    Kurban Bayramı devamında yaz tatilinin biteceğini Eylül ayı ile ailelerin çocuklarına okul hazırlığına başlayacağını ifade eden Gülsu: “ 2018-19 eğitim ve öğretim yılında çok daha başarılı olmak için KÖKDERBİR üyeleri olarak birlik içinde Kahramanmaraş için çalışalım birlik olalım,” diye konuştu..

    Ev sahibimiz Final Lisesi Müdürü daha sonra KÖKDERBİR yönetim kurulu üyeleri olan okul müdürlerine, firik, çerez, dondurma ikram ederek hoş sohbet bir toplantı oldu.