KGK'nın Osmaniye Toplantısına Kahramanmaraş Damgası

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Doğu Akdeniz bölgesinden 7 il temsilcisi ve basın mensuplarını Osmaniye'deki toplantısına Kahramanmaraş damgası vuruldu.

6 Şubat Depremlerinde ağır yara alan illerin bir araya geldiği toplantıda Kahramanmaraş ekibi katılım çoğunluğu sağlayarak toplantıda önemli sorunları dile getirdiler. 
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK)‘nin geleneksel olarak düzenlediği bölgesel iftar yemeğine bu yıl Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde yaptı. İftara, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve KGK İl Temsilcisi İsrafil Avcı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, il temsilcileri Meral Ay (Gaziantep), Faruk Aktemur (Kahramanmaraş), Abdullah Biçer (Mersin) ile Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’ten üye ve medya mensuplarının yanı sıra Osmaniye’deki gazete sahipleri de katıldı.
Basın İlan ve Yerel Medya sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya Kahramanmaraş Adına İl Temsilcisi Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faruk Aktemur, Geçen Dönem İl Temsilcisi Kahramanmaraş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bekir Doğan, KGK Üyesi Kahramanmaraş Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz, KGK Üyesi Marasexpres.com, Andırın Postası.net editörü İlker Yiyen, KGK Esko FM imtiyaz Sahibi Fatih Eskalen’den oluşan 5 kişilik ekip toplantıda önemli rol oynadı.
Toplantı’da önemli açıklamalarda bulunan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Yerel Basın’ı sancılı bir süreç beklediğini dile getirerek, Anadolu basınını etkileyen dijital dönüşümden bahsetti ve sosyal medyanın doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekti. 
Başkan Dim “Şu anda dijitalleşme ile birlikte basın sektöründe değişimler yaşandı. Bu değişim bir reform niteliğinde ve sancılı olacağı belliydi. Bunun böyle olacağını çok önceden ön görebiliyorduk. Daha adil ve küçük-büyük herkesin can suyu aldığı bir resmi ilan dağıtım sistemi elbette olabilir. Bunun için gayretimiz sürüyor. Üzülerek ifade edeyim, yazılı basının da devamı olmayacak. E-gazete denilen elektronik ortamda yayınlanan gazeteler yaygınlaşacak.” dedi.
Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olarak dijital dönüşümle ilgili yaşanılan sorunları genel kurulda dile getirdiğini söyleyen Dim,’’ Genel kurulu üyesi olarak sizleri temsil eden, orada bulunan kişi olarak, ki oylarınızla destek verdiniz bana, sizler seçtiniz, gönderdiniz. Ben de orada bulunduğum süre içerisinde tabii ki sizlerin özellikle bu dijital dönüşümle ilgili yaşadığınız sorunları en yakından bilen kişi olarak her genel kurulda taleplerinizi ilgilisine iletiyorum. Bu konudaki şikayetleri dile getiriyorum, talepleri dile getiriyorum. Bu sürecin sancısız atlatılmasının mümkün olmadığını da çok iyi biliyorum. Bunun öncesinde özellikle şu an geleneksel medyayı tehdit eden başka bir faktörden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi sosyal medya şu anda geleneksel medyanın önüne geçmiş durumda, eğer sizler de sosyal medya kullanıyorsanız bunu çok iyi gözlemliyorsunuzdur. Bir tweet atıyorsunuz ya da bir Facebook paylaşımı yapıyorsunuz ya da Instagram paylaşımı yapıyorsunuz, binlerce kişiye ulaşıyorsunuz ama geleneksel medyada bir haber yazmak, o haberi oluşturmak, haberi paylaşmak bunlar elbette meşakkatli bir süreç ama sosyal medyada bunu birkaç saniye içinde veya dakikalar içinde yapabiliyorsunuz.’’ dedi.


KGK’nın Osmaniye Toplantısına Kahramanmaraş Damgası