KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Temel: 'Yangındaki birliktelik, su israfında da gösterilmeli'

ADIYAMAN

KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Temel:

“Yangındaki birliktelik, su israfında da gösterilmeli”

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı H.Sinan Temel, ülkede yaşanan kuraklıktan dolayı meydana gelen su sıkıntısı ile Adıyaman’da meydana gelen iki yangında, kurumların ve vatandaşların duyarlılığına dikkat çekerek, aynı birlikteliğin, su israfını önlemede de etkili olabileceğini söyledi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı H.Sinan Temel, “Kamuoyunca bilindiği üzere tüm ülkede olduğu gibi Adıyaman’da da kuraklık yaşanmaktadır. Bu kuraklık nedeniyle su kaynakları çekilmiş ve içme suları azalmıştır. Bunun üzerine belediyeler kendi imkânları ölçüsünde bir dizi tedbirler almıştır. Belediyelerin aldığı tedbirlerin yanında vatandaşlar olarak bizlerin de uyması ve dikkat etmesi gereken şeyler vardır. Adıyamanlılar olarak değerli hemşehrilerimiz her zaman, özellikle de zor zamanlarda büyük bir dayanışma ve fedakârlık örneği göstermiş, zorlukları birlikte atlatmanın ve alt etmenin timsali olmuşlardır. Hemşehrilik bilincinin gereği olarak, birlik, beraberlik ve dayanışmanın en fazla hissedildiği yerlerden biri olan Adıyaman bu konuda her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.” dedi.

Temel, “Kuraklık ve bunun sonucu olan su kaynaklarının azalması ve suyun kullanımı konusunda bizleri bir takım tedbirler almaya itmektedir. Her zaman yapmamız gereken şey olan suyun israf edilmeden kullanılması, bu dönemde daha fazla ihtiyaç duyulan bir durumdur. Yani her zamandan daha fazla hassas olmamız gerekiyor. Suyu kullanırken israf etmeden kullanmalı, gereksiz kullanımlardan uzak durmalı ve de özellikle kaçak kullanmalardan kaçınmalıyız. Ayrıca gereksiz sulama ve yıkamalardan, boşa akıtmalardan uzak durmalıyız. Bilindiği gibi gereksiz kullanmak kadar kaçak kullanmak da kul hakkına girmektedir. Bu durum hem inancımızın, hem de tarihten getirdiğimiz gelenek ve göreneklerimizin oluşturduğu değerlerdir. Dolayısıyla başkalarının hakkını ihlal etmek demek olan kaçak su kullanmaktan da özenle kaçınmalıyız.” dedi.

 

Büyük Bir Dayanışma Örneği Gösterildi

Temel, orman yangınındaki birlikteliğe de dikkat çekerek, “Geçen gün yaşanan orman yangınında değerli hemşehrilerimiz büyük bir dayanışma ve fedakârlık örneği göstermiş, el birliği ile yangını söndürmeye koşmuşlardır. Allah milletimiz ve memleketimizi bütün afet ve belalardan korusun. Bu konuda gösterilen hassasiyet ve fedakârlıktan dolayı kıymetli hemşehrilerimize minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Bu olayda gösterilen birlik, beraberlik ve dayanışmanın suyu bilinçli kullanmada da gösterileceğine yürekten inanıyoruz. Hemşehrilik birbirimizin hakkını ve hukukunu gözetmek demektir. Su hayattır dolayısıyla lütfen hayatımızı boşa harcamayalım. Kaçak ve gereksiz kullanma konusunda çevremizi uyaralım. Uymayanları da gerekli yerlere bildirelim. Adıyaman Kent Konseyi olarak değerli hemşehrilerimizin bu zor günleri atlatmada yine örnek bir dayanışma ve hassasiyet göstereceğine olan inancımızı yineleyerek saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.