Kayınpederine Okul Jesti Damattan;

Kahramanmaraşlı Hayırsever işadamı Sami Kervancıoğlu'nun ustası ve kayınpederi Turğut Pekel adına yaptırdığı İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan eğitim seferberliğine Kahramanmaraşlı iş adamı ve sanayicileri yaptırdıkları eğitim kurumlarıyla destek olmaya devam ediyor.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan Kervan Pastaneleri Turğut Pekel İmam Hatip Ortaokulunun açılış töreni hafız İsmail Çoşar’ın Kur’an tilavetinin ardından Mehter takımının gösterisiyle devam etti. 

Gösteriler ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle süslenen programda Kahramanmaraş’a kazandırılan yeni bir eğitim kurumunun daha sevinci yaşandı. Mimar Sinan Mahallesinde yapılan okul 24 derslikten oluşuyor. Şu anda 650 eğitim-öğretim gördüğü okulda 3 idari personel, 31 öğretmen, 1 memur ve 5 temizlik personeli görev yapıyor. Törende konuşan Sami Kervancıoğlu, ustası ve kayınpederi olan Turğut Pekel’in yanında 13 yaşında işe başladığını ve daha sonra damadı olduğunu ifade etti. Ustasından aldığı terbiye ile iş hayatına atılan ve başarılı olan Kervancıoğlu, bu başarısında etkili olan kayınpederine bir jest yapmak düşüncesiyle, yaptırdığı okula Turğut Pekel ismini verdi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şehre kazandırılan 31 okul, yaklaşık 560 derslik, 3 pansiyon, 2 spor salonuna yaklaşık 60 milyon liralık harcama yapıldığını belirterek bunun arkasında hayırsever işadamlarının imzaları olduğunu kaydetti.

“BİZ DE DAMAT OLUNCA KENDİSİNE BİR JEST YAPMAK GEREKTİ”

İşadamı Sami Kervancıoğlu programda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Allah böyle günleri her zaman yaşatsın diyorum, gerçekten güzel bir gün bu gün. Turğut Pekel Bey 1966 yılında ticari iş hayatına atıldı, tabi ben o zaman doğmamıştım, Sakarya Caddesinde şekercilikle başladı. Ben 13 yaşında ben kendisinin yanında çırak olarak devam ettim, ben kendisinden gerçekten çok güzel şeyler öğrendim. Hep şunu söylerdi bize, ‘oğlum her şeyden önce her şeyinizi kaybedin şahsiyetinizi kaybetmeyin.’ Bize her zaman böyle yollar gösterdi. Biz de tabi işaret edilen bu yollar doğrultusunda kendimize bir yol çizdik, tabi kimsenin aklına gelmezdi böyle bir şey, bir müddet sonra kayınpeder oldu. Kervan pastanesi olarak Kahramanmaraş’ta 4 tane şubemiz oldu, bunun dışında Türkiye geneline alpedo ve kervan markasıyla bir şekilde yayılmış bulunduk. Tabi biz de damat olunca, kendisinin bu kadar yaptığı iyiliklerden, güzelliklerden kendisine bir jest yapmak gerekti, böyle bir okul gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonra hayır işlerinde bir şekilde yarış yapacağız, yatırımları gerçekten Kahramanmaraş’ta değerlendireceğiz.

“ALLAH HERKESE BÖYLE DAMATLAR NASİP ETSİN”

Hayırsever işadamlarına eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer şöyle konuştu: “ Sadece bu okul değil son birkaç yılda hayırseverlerce Kahramanmaraş’ımıza kazandırılan 31 okul, yaklaşık 560 derslik, 3 pansiyon, 2 spor salonu, yaklaşık 60 milyon liralık harcamanın arkasında imzaları bulunan değerli hemşehrilerimizi de şükranla selamlıyorum. 29 yıldır bu memlekette karış karış tabiri caizse Anadolu’nun dört bir yanını dolaştım,  bu memleketin her türlü kahrını, cefasını aynı zamanda mutluluğunu ve sefasını gördüm. Artık gördüklerim beni fazla şaşırtmamalı ama itiraf ediyorum ki özellikle son 10 yıldır bizatihi işin içinde olsam da gördüğüm güzellikler, yenilikler, atılımlar, mutluluk vesileleri her seferinde benim de standartlarımı yükseltiyor ve beni şaşırtıyor. Bu gün damatlar hususundaki standartlarımda da çok ciddi bir farklılaşma oldu, ne damatlar varmış dedim. Allah herkese böyle damatlar nasip etsin, böyle damatları bu işlere sevk edebilecek kayınpederler ve ustalar asıl eli öpülesi onlardır.” Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt açılış programında yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bu gün burada ilimizde hayırseverimiz Sayın Sami Kervancıoğlu tarafından ilimize kazandırılan ve aile büyüğümüz Sayın Turgut Pekel’in adını taşıyan İmam Hatip Ortaokulumuzun açılışını yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Gıda sektöründe Türkiye ve dünya piyasasında önemli bir yeri olan Kervan Pastanesinin sahibi olan Sami Beye sosyal sorumluluk ve memleketine özlemini, vefasını ifade eden bu binanın bu noktaya gelmesinde göstermiş olduğu çaba, gayret ve katkılarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum.” Okul Müdür Vekili Yusuf Gök ise konuşmasında şunları aktardı: “İmam Hatip Okulları, insanımızın göğsünde var olan, imanla vücut bulan ve meydana getirdiği örnek nesillerle göz dolduran eğitim kurumlarıdır. Bu eğitim kurumlarından vatanına, milletine hayırlı nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Okulumuz 24 derslik olup 650 öğrencimiz bulunmaktadır. Kadromuz 3 idari personel, 31 öğretmen, 1 memur ve 5 temizlik personelinden oluşmaktadır.”Aynı zamanda Turğut Pekel ve Sami Kervancıoğlu’na eğitime verdikleri destekten dolayı plaket takdim edildi. Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesilerek hep birlikte okul gezildiler.

M.TOPALCA