Kahramanmaraşlılar Bornova'da Gönül Sofrasında Buluştu

Kırkpınar: "Birlik ve beraberliğimizi korursak karşımızda hiçbir güç duramaz"
Başkan Narlı: "Kahramanmaraş, Sütçü İmam'ın ilk kurşununda yankılanan cesaretin şehridir"
İZMİR – İzmir'de yaşayan Kahramanmaraşlılar, İzmir Kahramanmaraş Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği (İZMİRMARAŞDER) tarafından Bornova'nın Çiçekliköy bölgesinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen organizasyonda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu öne çıkarken, Kahramanmaraş'ın tarihi mirası ve milli mücadeledeki öncü rolü bir kez daha hatırlatıldı.
Programa AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İZMİRMARAŞDER Başkanı Safa Narlı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda Kahramanmaraşlı vatandaş katıldı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen programda hemşehriler uzun süre sohbet ederek hasret giderirken, Kahramanmaraş kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli mesajlar verildi.
Kırkpınar: "Kahramanmaraş'ın kahramanlık ruhu milletimize ilham olmaya devam ediyor"
Programda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kahramanmaraş'ın milli mücadele yıllarında ortaya koyduğu destansı direnişin Türk milletinin hafızasında özel bir yere sahip olduğunu belirtti.
Kahramanmaraş'a verilen "Kahraman" unvanının sıradan bir isim olmadığını vurgulayan Kırkpınar, bunun milli mücadelede ortaya konulan fedakârlığın ve kahramanlığın bir nişanesi olduğunu ifade etti.
Katılımcılara hitaben konuşan Kırkpınar, şunları söyledi:
"Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bizi aynı çatı altında buluşturan Dernek Başkanımız Safa Narlı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'a verilen kahramanlık unvanı, milli mücadelede ortaya çıkan direniş ruhunun bir sembolüdür. Sütçü İmam'dan başlayarak bir milletin bağımsızlık mücadelesini temsil eden büyük bir mirastan söz ediyoruz."
Türkiye'nin bugün en fazla ihtiyaç duyduğu unsurun birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yaşadığımız coğrafyada varlığımızı sürdürmemizin en önemli nedeni; vatanımıza, bayrağımıza ve değerlerimize olan bağlılığımızdır. Güçlü olmak huzuru ve barışı beraberinde getirir. Birliğimizi ve beraberliğimizi, tıpkı Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin tarih boyunca sergilediği gibi sağlam tutarsak Allah'ın izniyle karşımızda hiçbir güç duramaz. Bu tür buluşmalar da kardeşliğimizi pekiştiren en güzel örneklerdir."
Başkan Narlı: "Bugün memleket hasretini muhabbete dönüştürdük"
Programın ev sahibi İZMİRMARAŞDER Başkanı Safa Narlı ise yaptığı konuşmada, organizasyonun yalnızca bir kahvaltı programı olmadığını, aynı zamanda ortak kültürün, geçmişin ve kardeşliğin buluşması anlamına geldiğini ifade etti.
Kahramanmaraşlıların nerede yaşarlarsa yaşasınlar aynı gönül bağıyla birbirlerine bağlı olduklarını belirten Narlı, şu ifadeleri kullandı:
"Bugün burada sadece bir kahvaltı sofrasında buluşmadık. Aynı dağın rüzgârını hissetmiş, aynı türkülere kulak vermiş, aynı hatıraları yüreğinde taşıyan gönüller olarak bir araya geldik. Memleket hasretini muhabbete, hemşeriliği kardeşliğe dönüştüren bir gönül sofrasında buluştuk."
"Kahramanmaraş yiğitliğin ve iradenin adıdır"
Kahramanmaraş'ın sadece bir şehir değil, aynı zamanda bir karakter ve duruş olduğunu vurgulayan Narlı, konuşmasında şehrin milli mücadeledeki önemine dikkat çekti.
Narlı, şunları kaydetti:
"Kahramanmaraş sadece bir şehir değildir. Kahramanmaraş; yiğitliğin adıdır. Kahramanmaraş; iradenin adıdır. Gerektiğinde vatanı için canını ortaya koyan sarsılmaz bir millet duruşunun adıdır. Bu şehir, İstiklal Madalyası'nı tek başına alan ilk şehirdir. Bu şehir, Sütçü İmam'ın ilk kurşununda yankılanan cesaretin şehridir. Bayraksız namaz kılınmaz diyerek istiklal mücadelesine öncülük eden Rıdvan Hoca'nın ve nice kahramanın şehridir."
Kahramanmaraş'ın büyüklüğünün yalnızca tarihi kahramanlıklarından kaynaklanmadığını ifade eden Narlı, esas gücün Maraş insanının karakterinde ve dayanışma kültüründe saklı olduğunu söyledi.
"Maraşlı olmak sözünün eri olmaktır. Zor zamanlarda omuz vermektir. Birlikten kuvvet, kardeşlikten bereket doğduğunu bilmektir. Kahramanlık bu şehrin taşına toprağına değil, insanının karakterine yazılmıştır."
"Memleket sevgisi, doğduğun yerin güzelliklerini yaşadığın yere taşımaktır"
İzmir'de yaşayan Kahramanmaraşlıların iki şehir arasında güçlü bir gönül köprüsü kurduğunu ifade eden Başkan Narlı, derneğin temel amacının birlik ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi.
Narlı konuşmasının devamında şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bugün bizler Ege'nin incisi İzmir'de yaşıyoruz. Bu güzel şehrin havasını soluyor, sokaklarında yürüyor, geleceğini birlikte inşa ediyoruz. Çünkü memleket sevgisi sadece doğduğun yeri özlemek değildir. Memleket sevgisi, doğduğun yerin güzelliklerini yaşadığın yere taşımaktır."
Dernek faaliyetlerinin kültürel değerlerin korunması açısından önemli bir misyon üstlendiğini belirten Narlı, genç nesillere köklerini anlatmak ve geçmişle gelecek arasında güçlü bağlar kurmak için çalıştıklarını ifade etti.
"81 ilin aynı hedefe yürümesi Türkiye'nin gücüdür"
Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürümesinin önemine değinen Narlı, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
"Bizim mayamızda ayrılık değil birlik vardır. Husumet değil muhabbet vardır. Ötekileştirmek değil kucaklaşmak vardır. Kahramanmaraş'tan İzmir'e, Edirne'den Hakkâri'ye kadar 81 ilin aynı hedefe ve aynı istikamete yürümesi Türkiye'nin en büyük gücüdür. Dün Sütçü İmam'ın cesaretinde tecelli eden ruh neyse, bugün Türkiye'nin yarınlarını inşa edecek ruh da odur. Rabbim birliğimizi daim, kardeşliğimizi kaim eylesin."
Program, katılımcıların hatıra fotoğrafları çektirmesi ve hemşehri buluşmalarının sürdürülmesine yönelik temennilerin paylaşılmasıyla sona erdi. Organizasyon, İzmir'de yaşayan Kahramanmaraşlılar arasında dayanışma ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine önemli katkı sağladı.