Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun Küresel Gazeteciler Konseyi il temsilciliğini ziyaret etti.

Vali Coşkun ' Pandemi Sürecinde herkes etkilendi,'

 Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Küresel Gazeteciler Konseyi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bekir Doğan ve üyelerine iadeyi ziyarette bulundu.

     KGK bugün 81 ilde 45 ülkede var olan temsilcilikleri ile Türk Basın Dünyaya açılan penceresi olarak çalışmalarına devam ederek İstanbul Ofisini de hizmete açarken, Anadolu da ise il temsilcilikleri faaliyetlerine devam ediyor.

     Küresel Gazeteciler Konseyi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bekir Doğan, son valiler kararnamesi ile Kahramanmaraş valiliğine atanan Vali Ömer Faruk Coşkun , hoş geldiniz, hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu.

     Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, ise bugün KGK il temsilciliğine  iadeyi ziyarette bulundu.

     Küresel Gazeteciler Konseyi Kahramanmaraş İl Temsilcisi Bekir Doğan, KGK üyeleri : Mesut Tuğrul, İsmail Koyuncu, Halil Hınaz, Deniz Doğan, Fatih Eskalen İl temsilciliği girişinde Vali Ömer Faruk Çoşkun ‘u karşıladı.

     Basın Korona Virüsten çok fazla etkilendiğini dile getiren Vali Çoşkun, “ Kahramanmaraş basın inşallah fazla zarar görmemiştir,” diye sözlerine başladı.

     Kahramanmaraş’ta yazılı basın, görsel basın , internet medyasının vatanını milletini seven insanların yürüttüğünü ifade eden Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun: “ Korona Virüs vakalarının dünyayı kasıp kavurduğu gibi ülkemizde de etkili olduğunu görüyoruz, her meslek gurubu etkilendi, işini kaybedenler oldu, basın da bundan nasibini aldı..” diyerek basın mensuplarının dertlerini dile getiren Vali Coşkun: “ Pandemi süreci her meslek gurubunu etkiledi.. Maalesef dünya sağlık örgütü Ekim, Kasım, Aralık, Ocak Şubat aylarına endişe ile bakıyor ve normal grip vakaları ile birleşince çok kötü günlerin ola bileceği konusunda dünyayı uyarıyor.. her devlet kendine göre tedbirlerini alıyor..

     Türkiye Cumhuriyeti Devleti : Sağlık Bakanlığı, illerde valiliklerimiz gerekli tedbirleri alıyoruz ama bu tek başına yeterli değil, vatandaşımızın bize yardımcı olarak kurallara uymak gerekiyor.. herkes kendinin doktoru olursa mesele çözülecektir.

     Maske : bu virüsün bulaşmasını yüzde 98 önlüyor o halde polisin uyarısına gerek kalmadan ben maskemi takarım demek gerekiyor..” dedi.

     Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, gazetecilerin sorusu üzerine : “ Olası Gölbaşı, Pazarcık – Türkoğlu depremi yani Kahramanmaraş da olacak bir deprem için risk analizlerini kurduğumuz ekiplerimiz sürekli yapıyor..

     Bu bağlamda çürük olan 15 devlet okulunu boşattık, yıkıyoruz ve yerine yenisini yapacağız, kamu binalarında pek sorun yok ama özel sektörün yaptığı çürük evlerimizde sorun var bunu aşmaya çalışıyoruz..

     Vali Coşkun: “ Kentsel dönüşüm tek çözüm olarak görülüyor, Japonya her gün depremle yatıyor depremle kalkıyor, yılda bir defa ise toplanma yerlerinde toplanarak deprem olmuş gibi bir gece orada yatıyorlar bizimde artık bunu yapmamız gerek , deprem ne zaman olur bilinmez, onu ancak Allah bilir ama bizde hazırlıklı olmamız, tedbiri alıp takdiri Allah bırakmamız gerekiyor,” diye konuştu.

    İl Temsilcisi Bekir Doğan: Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu, Mesut Tuğrul, Neşe Yıldızhan, Halil Hınaz, İsmail Koyuncu, Kerem Akçakale, Deniz Doğan, Fatih Eskalen, Mustafa Kılınç, üyelerimizle ilimizde temsilcilik faaliyetlerine devam ediyoruz.

    Küresel Gazeteciler Konseyi olarak bir çok planlı programımız vardı.. uçak seferlerinin durması, yurt içi ve yurt dışı seyahat kısıtlaması ve dolantıların iptal edilmesi üzerine büyük çaplı toplantılar yapılmasa da il düzeyinde faaliyetlerimize devam ediyoruz,” dedi.