Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Haberleri (3)
Üniversitemiz Rektörü Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’u Ziyaret Etti
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret etti.
KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, Genel Sekreter Mithat Karaaslan ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Hançerli’nin de Rektör Can’a eşlik ettiği ziyaret kapsamında Kahramanmaraş ve üniversitenin sorunlarına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
KSÜ’ye ihtiyaç duyulan her alanda desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç’a teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, yerel yönetimlerle yürütülen işbirlikleriyle şehrimizin eğitim alanındaki sorunlarını tespit ederek çözüm bulma ve eğitimde kalite çıtasını yukarıya çekmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ta çeyrek asırı aşan geçmişiyle eğitim ve bilimin lokomotifi olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile kurulan güçlü işbirliklerinin Kahramanmaraş’ı her alanda ileriye taşıyacağını ifade etti.
Üniversitemiz ve KMTSO Arasında Mesleki Eğitime Destek Burs Protokolü İmzalandı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) arasında Mesleki Eğitime Destek Burs Protokolü İmzalandı.
KSÜ Rektörlük Makamında Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu tarafından imzalanan protokol çerçevesince 2018-2019 eğitim-öğretim yılında KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünü ilk 15 tercihi arasında tercih ederek yerleşen ve kesin kayıt yaptıran ilk 10 öğrenciye 500 TL burs verilecek.
Türkiye’nin en önemli tekstil sanayi merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş’a ve KSÜ Tekstil Mühendisliği Bölümüne ilginin arttırılması ve Tekstil Mühendisliği eğitiminin desteklenmesinin amaçlandığı protokol kapsamında burs almaya hak kazanan öğrenciler gereken şartları sürdürdükleri takdirde yılda 9 ay olmak üzere 4 yıl boyunca burs imkânından yararlanabilecekler.
2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 500 TL olarak belirlenen burs miktarı devam eden yıllarda enflasyon oranının altında kalmamak şartıyla KMTSO Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.
Rektör Can, Ziraat Fakültesi Sera ve Uygulama Bahçelerinde İncelemelerde Bulundu
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve üniversite yöneticileri ile birlikte Ziraat Fakültesi bünyesindeki sera ve uygulama bahçelerini gezerek incelemelerde bulunuldu.
Rektör Can, KSÜ Ziraat Fakültesi bünyesindeki sera, bahçe ve arazilerin mevcut durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan ve uygulamaları yürüten akademisyenlerden bilgi aldı.
İncelemeler kapsamında sera, bahçe ve arazilerin optimum verimlilikte kullanılmasının yöntemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunulurken Ziraat Fakültesi öğrencilerinin, dersleri mutlaka uygulamalı olarak işlemesinin zorunluluğu üzerinde görüş birliği oluştu.
Rektör Can, sera ve bahçelerdeki incelemelerinin ardından şunları söyledi: “Toprakla, tarımla, hayvanla uğraşan ve buralardan hayatını idame ettiren çiftçimize daha bilimsel ve verimli yöntemleri öğretecek ziraat mühendislerini yetiştirmek zorundayız. Ziraat Fakültesindeki öğretim elemanı ve öğrencimizin bir ayağı tarlada, bahçede ve hayvan çiftliklerinde olmalıdır. Dünyada da durum böyledir.”