Kahramanmaraş Kamimder ÖNCÜ Spor Türkiye Şampiyonu

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenlenen Yıldızlar, Minikler ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası’nda, genç erkekler kategorilerinde bireysel ve takım yarışmalarında dereceye girenlere madalyaları ve kupaları verildi.
Samsun İlkadım Okçuluk Salonu’nda yapılan şampiyonaya Kahramanmaraş’ı temsil eden   Kamimder Öncü Spor Kulübü ve Dulkadiroğlu spor kulübü temsil etti .41 ilden geleneksel okçuluk kulüpleri ve ferdi sporculardan toplam 946 sporcu katıldı. 3 gün süren şampiyonada  yapılan final müsabakalarında genç erkekler bireysel kategorilerinde  Türkiye Şampiyonu Mehmet Ali Bulut olurken Kamimder Öncü Spor Külübünden Yahya Yılmaz Türkiye 3. sü oldu. Takım yarışmalarında ise Kamimder Öncü Spor Kulübü Türkiye şampiyonu olurken Dulkadiroğlu spor kulübü kürsünün ikinci sırasında yerini aldı. Kamimder öncü spor kısa süre önce kurulmuştu kurulduğu günden itibaren 2023 Yılında Ulusal ve uluslararası turnuvalarda adını Altın harfler ile Şampiyonluğa yazdırdı Türkiye sıralamasında dereceye giren Kamimder öncü spor yanlız Okçuluk branşı değil. Kulubünde Güreş ,Karete ve Genelekesen bir çok branşta İlimiz Kahramanmaraş’ta çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim vermektedir 
Kamimder Öncü Kulüp Başkanı  Selçuk KARA , “Türk milleti, tarih boyunca geleneksel sporlarda zirvede olmuştur.  Selçukludan bu yana anadoluda geleneksel olkçuluk faaliyetleri yapılmış, Osmanlı döneminde sportif faaliyet olarak şekillenmiştir. Bu yarışmada dereceye giren, ödül alan, Türkiye Şampiyonu olan Mehmet Ali Bulut ve Türkiye Üçüncü olan Yahya Yılmaz’ı  ve takımımızı tebrik ediyorum. Sadece yarışmak değil, bu tür müsabakalara katılmak çok önemli. Ayrıca Samsun'da böyle güzel bir organizasyon yapan, kafilelerimizi ağırlayan yöneticilerinize ve Federasyonumuza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.