Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Haberleri (4)

Kavşaklarda bakım çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları kapsamında refüj, kavşak ve meydanlarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

KMBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri Göksun’daki büyük kavşakta yer alan elma figürlerini ve yazıları boyadıktan sonra, çevre temizliğini gerçekleştirdiler.

Göksun İlçesi ile özdeşleşen elma figürlerinin yer aldığı kavşakta bakım ve onarım çalışmaları yapan ekipler, çalışmalara refüj, kavşak ve meydanlarda devam ediyor.

 

 

Göksun Millet Konağı inşaatı sürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Göksun Millet Konağı inşaatında sona gelindi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilçelerde gerçekleştirdiği İstişare ve Değerlendirme Toplantılarında ilçelerin tamamında, her yaştan insanın rahatlıkla kullanabileceği sosyal mekanlara ihtiyaç duyulduğunu, bu yüzden Millet Konağı ve Bahçesi yapımına ağırlık vereceklerini duyurmuştu. Bu çalışmalar kapsamında inşaatına başlanılan Göksun Millet Konağı ve Bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

KMBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen Göksun Millet Konağı ve Bahçesi çalışmalarında binanın inşaat kısmı tamamlanarak izolasyon ve çatı kaplamaya geçildi.

Yetişkinler Lokali, Çok Amaçlı Salon, Hanımlar Lokali, Kütüphane, Etüd Salonu, Meslek Edindirme Merkezi, Özel Çalışma Salonu, Kafeterya, Mutfak ve Bebek Bakım Odası ile diğer alanlardan oluşacak olan Göksun Millet Konağı ve Bahçesi çok amaçlı olarak hizmet verecek.

 

 

KMBB’den bordür ve parke çalışması

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında bordür ve parke döşeme çalışmalarına devam ediyor.

KMBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri il genelinde bordür ve parke döşeme çalışmalarını şehrin muhtelif yerlerinde sürdürüyor.

Ekipler Göksun İlçesi Fındık Mahallesine ulaşım sağlayan yolda 5 bin m² parke ve 1.000 m yol bordürü döşediler.

Döngele Mahallesi’nde tamirat işi kapsamında 1000 m²  parke döşemesi yapılıyor.

Andırın İlçesinde Çokak Mahallesi Kabaca Obasında3 bin 500m² parke çalışmalarına başlayan ekipler, Şehit Evliya Mahallesi bordür tamir işini tamamladılar. Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi İsmet Karaokur Bulvarı ve Başkonuş Caddesindeki parke döşeme çalışmalarında ise 1.600m² parke döşemesi yapıyorlar.

 

 

KMBB’den Kurban Bayramı temizliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, dört günlük Kurban Bayramı dolayısıyla il genelinde gerçekleştirdiği rutin temizlik çalışmalarını artırdı.

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim yerleri başta olmak üzere il genelinde yürüttüğü temizlik çalışmaları ile vatandaşların temiz ve hijyenik bir ortamda bayram yapmalarını sağladı.

KMBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü 105 personel ve 25 araç ile dört günlük bayramda temizlik çalışmalarına ara vermediler.

Ekipler kurban satış ve kesim yerlerinde kurban atıklarının toplanması, yerlerin yıkanması ve dezenfekte edilmesi gibi çalışmalarını tamamladılar.

Öte yandan Çevre Sağlığı ve İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bayramlarını daha rahat geçirmeleri için, Kurban Bayramı süresince karasinek başta olmak üzere diğer uçucu vektörlere karşı il genelinde ilaçlama çalışmaları yaptılar.