Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (9)

Büyükşehir Belediye Başkanları Külliyede

Büyükşehir Belediye Başkanları kabulünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok çok önemli görüyorum. Bildiğiniz gibi her fırsatta, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken tam da şu anda buradaki manzarayı ifade etmek istiyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın külliyede gerçekleştirdiği ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bakanlar, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Politika Kurulu Üyeleri ve büyükşehir belediye başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim başarıları dolayısıyla tüm başkanları tebrik etti.

Birlikteliğin Fotoğrafı

Erdoğan, “Siyasi olarak elbette farklı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz, ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok çok önemli görüyorum. Özellikle de terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bildiğiniz gibi her fırsatta, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken tam da şu anda buradaki manzarayı ifade etmek istiyorum. Milletimizin de bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanları da tek tek söz alarak şehirleri ile ilgili bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür

Kabul ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine bugün Büyükşehir Belediye Başkanları olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeydik. Yerel Yönetimler hususunda Cumhurbaşkanımızın tecrübeleriyle verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

İlk Yardım Hayat Kurtarır

Büyükşehir Belediyesi kursiyerlerine Türk Kızılay’ı işbirliğiyle ilk yardım eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılay arasında yapılan protokol kapsamında Maraş Oyuncakları Atölyesi’ndeki kursiyerlere ilkyardım eğitimi verildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimde Sağlık Uzmanı Fatma Kaya tarafından ilk yardımın önemine değinildi.

Uygulamalı Eğitim

Kursiyerlere uygulamalı olarak ilk yardım tekniklerini gösteren Kaya, “İlk yardım hayat kurtarır. Bu eğitimimizle kursiyerlerimiz de ilkyarım noktasında önemli bilgileri öğrenmiş olacaklar” ifadelerini kullandı. Türk Kızılay’ı “Dünya İlk Yardım Günü” etkinlikleri kapsamında “Ayrımcılık ve Dışlanma Yapmadan Herkes için İlk Yardım” temasıyla yılın ilk altı ayında 184 bin kişiye ilk yardım eğitimi verdi.

 

 

Asfalt çalışmaları başladı

Hayvan Borsasına Alternatif Yol

Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası’nı Kayseri yoluna bağlayan 3 bin 200 metrelik arterde asfalt çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Program dahilinde ilçeler ve şehir merkezinde devam eden çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler Canlı Hayvan Borsası’nı Kayseri yoluna bağlayan arterde asfalt çalışmalarına başladı.

3 bin 200 Metre

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi Canlı Hayvan Borsası’nı Kayseri yoluna bağlayan güzergah ile ilgili talepler geliyordu. Çalışmayı başlattık. 3 bin 200 metre uzunluğundaki arterde düzenleme ve sathi kaplama gerçekleştireceğiz. Yolun tamamlanması ile Hayvan Borsasına ulaşım daha da kolaylaşacak. Şehrimize hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Kayıtlar başladı…

Büyükşehirden Kadınlar İçin Spor Kursu

Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlar için açılan aerobik, step, fitness ve pilates kurslarına kayıtlar başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik 4 branşta açılan spor kurslarına kayıt başladı. Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından Osman Sayın ve Necip Fazıl Spor Salonlarında gerçekleştirilecek kurslarda aerobik, step, fitness ve plates seansları yapılacak.

Seanslar 2 Salonda

Necip Fazıl Spor Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kursların günleri Salı ve Perşembe olarak belirlendi. Osman Sayın Spor Salonu’nda 50 TL ücretli olarak gerçekleştirilecek seansların günleri ise Pazartesi, Çarşamba ve Cuma oldu. Osman Sayın Spor Salonu’ndaki eğitimlerden çalışan kadınların da yararlanabilmesi için 17.30-18.30 seansı da koyuldu. Kayıt işlemleri Necip Fazıl ve Osman Sayın Spor Salonlarında gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgi için 0344 235 25 14 nolu telefon aranabiliyor.

 

 

Birçok noktada vize işlemi yapılabiliyor

Yenilemede Son Gün 30 Eylül

Büyükşehir Belediyesi Kahramankart serbest kullanıcıları için vize yenileme süresinin 30 Eylül’e kadar uzatıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahramankart kullanıcılarının vize işlemleri ile ilgili bir açıklama yaptı. 22 Temmuz tarihinde başlayan vize işlemlerinin devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Hemşerilerimizin talebini karşılama amacıyla vize işlemleri 30 Eylül tarihine kadar uzatılmıştır. Gerek basın yoluyla gerekse açık hava reklam alanlarında hemşerilerimize sürekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.   Kahramankart İşlem Merkezi, Ulucami Dolum Noktası, Tıp Fakültesi Dolum Noktası ve öğrenciler için Kahramankart Kiosk Dolum Noktaları gibi birçok seçenekle vize yenileme işlemi yapılabilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

 

Yaşlılara hemşire desteği başladı

En Değerli Hizmet

Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Dinlenme Salonlarında yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Artık dinlenme salonlarını kullanan yaşlıların tansiyon ve şekeri ölçülüyor, kilo kontrolü yapılıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bu Yaşlı Dinlenme Salonları’nda yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tesislerde artık hemşire hizmeti veriliyor ve sağlık kontrolleri yapılıyor. Karacasu, Göksun, Namık Kemal, Sütçü İmam, Doğukent, Barbaros, Divanlı, Şekerdere ve Pirireis Yaşlı ve Dinlenme Salonları olmak üzere 9 noktada hizmet başlatıldı.

9 Farklı Noktada

Konu ile ilgili olarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Yaşlı Dinlenme Salonlarımız, yaşlılarımızın aktif yaşlanma sürecini yaşamaları, toplum içinde görünür olmaları ve karar alma süreçlerine dâhil olmaları amacıyla hizmet vermektedir.

Bu kapsamda 9 hizmet noktamızda hemşirelerimiz çalışmalarına başladı. Yaşlılarımızın tansiyon kontrollerini, şeker ölçümlerini ve ağırlıklarını düzenli olarak takip eden hemşirelerimiz aynı zamanda sağlıklı beslenme, ilk yardım uygulamaları gibi her hafta farklı konularda bilgilendirmeler yapmaktadır. Hazırladığımız kimlik kartları ile 65 yaşını doldurmuş hemşerilerimiz salonlarımızdan ve hizmetlerimizden faydalanabilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

Alternatif Güzergahları Kullanın

Büyükşehir Belediyesi üst yapı çalışmaları sebebiyle Güney Çevre Yolu üzerinde Madalyalı Kavşak ile AKEDAŞ binası arasındaki yolun kademeli olarak kapatılacağını duyurdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kayseri yolu olarak bilinen güney Çevre Yolu’nda başlayacak çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Güzergah, gerçekleştirilecek üst yapı çalışmaları sebebiyle 12 – 15 Eylül tarihleri arasında kademeli olarak trafiğe kapanacak. Bölgedeki işaret ve işaretçilere dikkat edilerek alternatif güzergahlar kullanılabilecek.

Üst Yapı Çalışmaları Başlıyor

Konu ile ilgili olarak Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Halk arasında Kayseri yolu olarak bilinen Güney Bağlantı Yolu’nun gidiş Kayseri’ye gidiş istikameti, 12 Eylül Perşembe günü saat 07:00 ile 13 Eylül Cuma günü saat 18:00’e kadar kapalı olacaktır. Yine Madalyalı Kavşak-AKEDAŞ binası arasındaki güzergahın bu sefer dönüş kısmı 14 Eylül Cumartesi günü saat 07:00 ile 15 Eylül Pazar günü saat 18:00’e kadar kapalı olacaktır. Sürücülerimizin alternatif güzergahları kullanması önemle rica olunur” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Öztürk, Dünya 3.’sü Oldu

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Sevilay Öztürk, İngiltere'de yapılan Paralimpik Yüzme Dünya Şampiyonasında Dünya 3.’sü oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Milli Yüzücü Sevilay Öztürk İngiltere’de gerçekleştirilen Paralimpik Yüzme Dünya Şampiyonası’na Milli Takım forması ile katılmıştı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen şampiyonada, kadınlar 50 metre kelebek finalinde mücadele eden Milli sporcu Sevilay Öztürk, 47.35 saniyelik derecesiyle bronz madalya elde etti. Müsabakada diğer milli sporcu Sümeyye Boyacı da 47.85'lik derecesiyle 6. sırayı aldı.

Başkan Güngör’den tebrik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dünya Şampiyonasında bronz madalya kazanan Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Milli Yüzücü Sevilay Öztürk’ü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.