Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (6) Adet

Kuzey Çevre Yolunda Çalışma Var

Büyükşehir Belediyesi Kuzey Çevre yolu ile Süleymanşah Mahallesi bağlantısında menfez çalışması başlattı. Ulaşım alternatif güzergahtan sağlanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey Çevre Yolu-Süleymanşah Mahallesi arasında bağlantı sağlayan yolda menfez çalışmasının başlatıldığını duyurdu. Bu kapsamda gerekli tedbirlerin alındığı arter 29 Eylül’e kadar kapalı olacak. Ulaşım alternatif güzergahlardan sağlanacak.

Ulaşım Alternatif Güzergahtan

Konu ile ilgili olarak Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Onikişubat İlçesi Süleymanşah Mahallesi Kuzey Çevre Yolu’nda menfez çalışması başlatıldığından bahse konu yol 29 Eylül tarihine kadar kapalı olacaktır. Bu süre boyunca ulaşım alternatif güzergahlardan devam edecektir. Bölgedeki trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Büyükşehir Güreşçileri Milli Takımda

Büyükşehir Belediyesi güreşçilerinden Feyzullah Aktürk, Hamza Alaca, Ömer Faruk Çayır, Musa Gürbüz ve Enes Bandırma A Milli Takım kampına davet edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı sporcuları Milli Takım’dan davet aldı.  

Yıldızlar Dünya ve Avrupa Şampiyonu Hamza Alaca, Yıldız Gençler Avrupa Şampiyonu, Gençler Dünya Üçüncüsü Feyzullah Aktürk, Gençler Avrupa üçüncüsü Ömer Faruk Çayır, Avrupa Gençler Üçüncüsü Musa Gürbüz ve Yıldızlar Avrupa Üçüncüsü Enes Bandırma, Dünya Şampiyonası hazırlık kampına katılmak üzere A Milli Takıma davet edildi. Büyükşehirli güreşçiler Ankara Elmadağ’da A Milli Takımlar Kamp Merkezi’nde çalışmalara başladı.

 

 

Çocuklara En Güzel Hediye

Büyükşehir Belediyesi gelen talepler doğrultusunda mahallelerde çocuk oyun grupları montajına devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde mahallelerde oyun grupları montajlarını tamamlayarak çocukların hizmetine sunuyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince daha önce Pazarcık Armutlu ve Menderes Mahalleleri, Türkoğlu Kel İbişler Mahallesi ile Andırın Yeşilova ve Elbistan Yapraklı Mahallelerine 5 adet oyun grubunun montajı yapılarak çocukların hizmetine sunulmuştu.

Çalışmalar Devam Ediyor

Gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam eden ekipler yeni bir çalışmayı da Pazarcık Bağdınısağır Mahallesinde gerçekleştirdi. Program kapsamında Pazarcık Çamlıtepe ile Elbistan Yeşilyurt, Cumhuriyet ve Yunus Emre mahallelerinde de çocuk oyun grubu montajının devam ettiği belirtildi.

 

 

Pazarcık’ta 5 Kilometrelik Güzergah Yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi Pazarcık İlçesi Ufacıklı Mahallesi’nde sathi kaplama öncesi dolgu serim ve sıkıştırma çalışmalarına başladı. Program kapsamında 5 kilometrelik arter yenilenmiş olacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında Pazarcık İlçesi Ufacıklı Mahallesinde çalışmalara devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince Pazarcık İlçesi Ufacıklı Mahallesi ile Mezere Obası arasında kalan 8 metre genişliğinde 5 kilometre uzunluğundaki yolda dolgu serim ve sıkıştırma çalışmalarına başladı. Filler serim ve sıkıştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol sathi kaplama yapılarak ulaşım daha konforlu hale getirilecek.

 

 

Yeni eğitim dönemi 9 Eylül’de başlıyor

Toplu Taşımada Sorun Yaşanmayacak

Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi kapsamında şehir içi toplu taşıma araçlarında yeni bir düzenleme yaptı. Halk otobüslerinin tamamı sahada olacak, ek seferler yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için bir dizi tedbirlerin alındığını duyurdu. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu tarihte şehir içerisinde çalışan 347 adet halk otobüslerinin tamamı aktif olarak çalışacak olup, şehir merkezinde çalışan Büyükşehir Belediyemize ait 40 adet otobüs ile de belirlenen güzergâh ve saatlerde toplu taşıma hizmeti sunulacağı belirtildi.

Ek Sefer Yapılacak

Ek seferlerin de yapılacağı belirtilerek, “Sabah ve akşam yoğun olan saatlerde yapılacak ek seferler ile yaklaşık 2030 tur ve 70.150 kilometre toplu taşıma hizmeti verilecektir. Ayrıca, tüm araçlar Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı saha kontrolü ekipler ile merkezde bulunan araç takip sistemi görevlileri tarafından anlık takip edilecek olup sorun yaşayan vatandaşlarımız whatsapp Hattı: 0531 082 00 22 veya Alo Otobüs Hattı: 444 6 851 numaralarını arayabilir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

 

Vizenizi Yenilemeyi Unutmayın

Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada toplu taşımada kullanılan öğrenci ve serbest kart için vize işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma kullanılan kartlarda vize işlemlerinin devam ettiğini duyurdu. Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Toplu Taşıma araçlarında kullanılmakta olan öğrenci kartları ve serbest kart kullanıcıları için vize işlemleri devam etmektedir. Vize ücreti 10 TL olup, serbest kart kullanıcıları için vize işlemleri 16 Eylül 2019 tarihine kadar yapılabilecek, diğer kartlar için ise 30 Eylül 2019 tarihi son gündür. Kart kullanan vatandaşlarımızın bu tarihlerden önce vize işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir” denildi.

Serbest Kart Uygulaması

Serbest kartlar için gerekli evrakların da belirtildiği açıklamada, “Serbest kart kullanan 65 yaş kartları vize işlemleri için kimlik bilgilerini içeren kimlik veya ehliyet gibi resmi belge, Orman Muhafaza, Gümrük Muhafaza, Sarı Basın Kartı, Jandarma, emniyet Personeli, TUİK kartı için Görev Yeri Belgesi, Gazi, Gazi Yakını, Şehit Yakını ve Vazife Malülü kartı için ilgili bakanlık tarafından verilen kimlik kartı, Engelli ve Engelli Refakatçi kartı için sürekli değilse Islak İmzalı Heyet Raporu, Devlet Sporcu Kartı için incelenmek üzere ilgili bakanlık tarafından verilecek Milli Sporcu Belgesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.