Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (5)

Kahramanmaraş’a Londra’dan ilk sefer başladı

Kahramanmaraş Havalimanı’nda Gümrük Bürosu’nun açılmasının ardından uluslararası ilk uçak İngiltere’nin Başkenti Londra’dan Kahramanmaraş’a uçuş seferine başladı.

Uluslararası uçuşa açılan Kahramanmaraş Havalimanı’na ilk uçak Londra’dan kalktı.

Kahramanmaraş Havalimanı gelen yolcular AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Şen ve AK Parti İl Başkanı  Ömer Oruç  Bilal Debgici ve diğer ilgililer tarafından karşılanan yolculara çiçek takdim edildi.

Uluslararası uçuşa açılan Kahramanmaraş Havalimanı’nın kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade eden yolcular, özellikle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan Kahramanmaraşlıların ve civar illerdeki vatandaşların bu sayede bulundukları ülkeden doğrudan Kahramanmaraş’a inmelerinin sevincini yaşadıklarını söylediler.

 

 

Başkan Güngör asfalt çalışmalarını yerinde inceledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ı Kamu Külliyesi yeni hizmet binasında ziyaret ettikten sonra Kamu Külliyesi’ne ulaşımı sağlayacak yol çalışmalarını yerinde inceledi.

KMBB Başkanı Hayrettin Güngör, inşaatı tamamlanan Dulkadiroğlu Kamu Külliyesi yeni hizmet binasına giderek Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında Başkan Güngör, Vezir Hoca Bulvarı üzerinden Kamu Külliyesi’ne ulaşımı sağlayacak, 1.100 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğindeki yolda, KMBB’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Sıcak asfalt serimi yapılan yolda bordür ve parke döşeme çalışmaları da devam ediyor.

 

 

Sakarkaya Grup Yoluna sathi kaplama

Yol yapım ve onarım hizmetlerine ağırlık veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Pazarcık İlçesi Sakarkaya Grup Yolunda sathi kaplama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapım ve onarım çalışmaları il genelinde aralıksız sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Pazarcık İlçesi Sakarkaya Grup Yolunda sathi kaplama çalışmalarına başladı.

Pazarcık İlçesinde Sakarkaya, Kısık, Musolar ve Karaağaç mahallelerinin kullanımında olan 19 kilometrelik yolda yapılan sathi kaplama çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarkaya Muhtarı Mehmet Çetin, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

KMBB’den trafik işaret levhaları çalışması

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi (KMBB) yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan yollarda trafik işaret levhalarının montajını yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi (KMBB) il genelinde yapımı tamamlanan yollarda trafik işaret levhalarının montajını yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri Andırın İlçesi Darıovası-Boynuyoğunlu grup yolunda trafik işaret levhalarının bakım ve onarımı yaparak eksiklerini tamamladı. Aynı yolda sathi kaplama çalışmaları devam eden güzergahta çalışmaların tamamlanmasının ardından eksik olan trafik işaret levhalarının montajı yapılacak.

Ekipler aynı zamanda Onikişubat İlçesi’nde Özbaş Kavşağında da akıllı kavşak sistemini hizmete sundular.

 

 

Üst geçit inşaatı devam ediyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün öğrencilere söz verdiği Batı Çevre Yolu üzerine üst geçit yapımı devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün bir program dönüşü yolda karşılaşıp sohbet ettiği öğrencilerin talepleri üzerine yapımına başlanan Batı Çevre Yolu üzerindeki üst geçidin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Onikişubat İlçesi Üngüt Mahallesi sınırları içerisinde Kahramanmaraş Spor Lisesi, Aziz Sancar Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi, Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gardiyan Okulu’nun da bulunduğu bölgede, öğrencilerin güvenli geçişini sağlamak için Batı Çevre Yolu üzerine hem üst geçit hem de yaya yolu yapılıyor.

Üst geçidin ayakları ve ulaşımı sağlayacak yaya yolu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, üst geçidin köprü kısmı ise Karayolları tarafından hayata geçiriliyor.