Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (5)

Yolların Bakımı Yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi yol bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şehir genelindeki ulaşım güzergahlarında düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Daha konforlu ulaşım için gece gündüz çalışan ekipler bir yandan asfaltlama yaparken bir yandan da yollarda yama çalışmalarını sürdürüyor.

Yürütülen çalışmalar hakkında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ekiplerimiz Elbistan Karahasanuşağı grup yolu ve Tekir Mahallesi’nde asfalt yama çalışmalarını sürdürüyor.” İfadelerine yer verildi.

 

 

 

Başkan Güngör Esnafla Buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından Ayakkabıcılar Sitesi’nde esnaflara aşure ikram etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bir dizi esnaf ziyareti gerçekleştirdi. İlköğretim haftası kutlama etkinliklerinin ardından Selçuk Sitesi’ni ziyaret eden Başkan Güngör, vatandaşa hayırlı işler temennisinde bulundu. Esnafın çay ikramını geri çevirmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Aşure İkram Edildi

Selçuk Sitesi ziyaretinin ardından Ayakkabıcılar Sitesi’ne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, esnafın aşure etkinliğine katıldı. Muharrem Ayı vesilesiyle hazırlanan aşure bölge esnafına ve vatandaşlara dağıtıldı. Başkan Güngör nazik ev sahipliği sebebiyle tüm esnafa teşekkür ederken, ikramlarının kabul olmasını diledi.

 

 

Pazarcık’ta Grup Yolları Asfaltlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, 17 kilometrelik Pazarcık Büyüknacar grup yolunda asfalt çalışmalarına başladı. Milletvekili Güvenç bölgede vatandaşlarla bir araya gelerek yatırımın hayırlı olmasını diledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık ilçesinde yeni bir çalışma başlattı. İlçe mahallelerine ulaşım sağlayan önemli bir güzergah olan 17 kilometrelik Büyüknacar grup yolu asfaltlanıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliğe katılanİç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

Güvenç Çalışmaları İnceledi

Alanda incelemelerde bulunan Milletvekili Güvenç, ‘Bölgenin önemli bir sorunu çözülüyor. Bu kapsamda çalışmayı başlatan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. İnşallah el birliğiyle çalışarak şehrimizin her noktasına kaliteli hizmeti ulaştırmaya devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı. Pazarcık Belediye Başkanı Yılmazcan ise, ‘Asfalt çalışması sebebiyle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve değerli vekilimiz Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyorum’ dedi.

 

 

Yanındayız Sevilay

Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya 3.’sü olan Sevilay Öztürk’ü ağırlayan Başkan Güngör, “Sevilay tüm Türkiye’yi ve Kahramanmaraş’ı çok mutlu etti. Başarılarının devamını diliyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getiriyoruz. Yanındayız Sevilay” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya 3.’sü olan Kahramanmaraşlı sporcu Sevilay Öztürk ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Güngör, “Dünya üçüncüsü olan sporcumuz Sevilay Öztürk’ü tebrik ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Sevilay’ı kabulünde vermiş olduğu talimatı da yerine getiriyoruz. Yanındayız Sevilay” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Külliyede Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya ikincisi olan Sümeyye Boyacı ile dünya üçüncüsü olan Sevilay Öztürk’ü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmişti.

 

 

Büyükşehir Engelleri Kaldırıyor

Büyükşehir Belediyesi kentte faaliyet gösteren engelli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni dönem için önemli kararlar aldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kentte faaliyet gösteren engelli dernek yetkilileri ile bir araya gelerek engelli vatandaşlarımızla alakalı istişarelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuğba Gökçen’in katıldığı toplantıda Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren engelli sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Neler Yapabilirizi Konuşacağız

Toplantıda söz alan Daire Başkanı Taşkıran, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşların yanında yer aldığını ve almaya devam edeceğini ifade ederek: “Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürümüz Tuğba Hanım göreve yeni başladı. Büyükşehir Belediyemiz her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olmaya ve onların sorunları ile ilgilenmeye devam edecek. Bugün burada toplanmamızın amacı ise sizlerin fikirlerini alarak, engelli kardeşlerimize daha iyi nasıl hizmetler yapabilirizi konuşmaktır” dedi.

Sizlerden Destek Bekliyoruz

Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuğba Gökçen ise yaptığı konuşmada: “Burada sizlerin de destek ve yardımları ile engelli kardeşlerimize hizmetin en iyisini sunmaya gayret edeceğiz. Sizlerin aracılığıyla engelli kardeşlerimizin sorunlarının tespit edilmesi ve ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulması için elbirliği ile hareket etmek en doğrusu olacaktır” diye konuşarak gelen tüm katılımcılara teşekkür etti. Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren engelli dernekleri temsilcileri ise kendilerini tanıtarak neler yapılması konusunda fikir beyan ettiler.