KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (5)

ENGELLİLER YÜZME ŞAMPİYONASI YAPILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğince 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında yüzme şampiyonası düzenlendi.

Onikişubat Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen şampiyona Gaziantep, Siirt ve Kahramanmaraş’tan 120 sporcu katıldı.

Yüzme şampiyonası açılış seremonisi ile başladı. Seremoni sonrasında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından engellilere verdikleri desteklerden dolayı katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Engelliler gününün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve şiir okunmasının ardında engelli sporcular kendi dallarında yarışmalara başladılar. Oldukça heyecanlı geçen yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları takdim edildi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Tamer Sezal, AK Parti Kahramanmaraş il Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam başta olmak üzere diğer ilgililerin ve velilerle birlikte sporcuların katıldığı yüzme şampiyonasında sporcuların mutluluğu görülmeye değerdi.

 

BÜYÜKŞEHİR MİNDERDE YARI FİNALDE
Türkiye Güreş Federasyonu Süper liginde mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı yarı finallere kaldı.

İki Grupta 14 Takımın mücadele ettiği TGF Süper Liginde grup müsabakalarının bitimine bir hafta kala yarı finalistler belli oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı sporcularından 57kg Mehmet Yüce, 70kg Sefa Aksoy, 79 kg Musa Gürbüz, 86 kg Osman Göçen, 97 kg Feyzullah Aktürk, 125 kg Enes Bandırma yaptıkları müsabakaları galibiyetle tamamladılar.

Son hafta maçlarının 5 Aralık 2018 Çarşamba günü yapılacak müsabakalarla sonuçlanmasının ardından yarı final müsabakaları 9 Aralık 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yarı final müsabakalarında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı Ankara ASKİ ile mücadele ederken diğer final müsabakası ise Ankara TEDAŞ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilecek.

 

 

OFF-ROAD KUPALARI SAHİPLERİNİ BULDU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Kahramanlar Off-Road Kulübü’nün ortaklaşa düzenledikleri Akdeniz Off-Road Kupası 3. Ayak Finalleri Kahramanmaraş’ta yapıldı.

İki gün süren yarışlarda kıran kırana mücadele yaşanırken, yarışmalara 19 ilden 25 araç ve 50 sürücü katıldı.

İlk günü orman etabı olan yarışmaların finalleri ise Kılavuzlu Mesire alanı yanında gerçekleştirildi.

Kahramanlar Offroad ve Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Ömer Kundakçı, "Kahramanmaraş'ta 7'inci kez yapılıyor ve bence Kahramanmaraş Offroad'ı seviyor. Akdeniz Offroad Kupası Karoff 3'üncü ayak final yarışı yapılıyor. İlk günümüz orman etabıydı, çok zorlu geçti ve tam offroad etabıydı. Bugün ikinci gün ufak tefek kaza yapanlar oldu ve bugüne yaklaşık 21 sporcu kalarak yarışıyor. Yarışma ulusala aday bir yarış ve inşallah 2019 yılında ulusal anlamda düzenlenecek 7 tane yarıştan birine ev sahipliği yapmayı temenni ediyoruz. Bu organizasyon bizim için büyük bir organizasyon" dedi.

Akdeniz Off-Road Kupası 3'üncü ayak final yarışları sonunda dereceye giren pilotlara tören düzenlendi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışlar sonunda dereye giren pilotlara ödül töreni yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde yarışlarda, S-1'de Bora Köse, S-2'de Hüseyin Bişi, S-3'te Kemal Arıcan, S-4'te İtalyan Giuseppe Simone Agazzi birinci oldu.

Yarışmalarda dereceye girenlerin kupaları Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Dairesi Başkanı Adnan Alagöz ve diğer ilgililer tarafından verildi.

 

ENGELSİZ SANAT SERGİSİ AÇILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurs gören engelli vatandaşların kurs süresince yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin sergisi açıldı.

Kültürpark Sergi Salonu’nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen serginin açılışına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ile diğer ilgililer, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Sergi açılışı ardından bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ için gayret ettiklerini ifade ederek: “Göreve geldiğimizden bugüne ‘Engelsiz bir Kahramanmaraş’ için yoğun ve gayretle çalışma içerisindeyiz. Şehrimizin daha yaşanabilir olması için insanların daha mutlu, daha huzurlu olması için her anlamda yoğun çalışmalar yaptık. Daha erişilebilir hale gelinmesi için başta şehrimizin toplu taşıma araçları olmak üzere her alanda çok iyi ciddi iyileştirmeler yaptık. İnsanların daha rahat hareket etmesi için görünürde ki engelleri hamdolsun bir bir kaldırıyoruz. Artık Kahramanmaraş akıllı bir şehir az öncede dediğim gibi toplu taşımada ki otomasyon sisteminde engelli rampalarına birçok uygulamalarımızla daha kolay hale geldi Kahramanmaraş. Tabii en kötü engel gönüllerde ki, yüreklerde ki engel bunun çaresi yok. Kalbi dar ve gönlünde engel olan insanlar hem kendileri için hem de başkaları için hayatı yaşanmaz hale getirirler. Tabii ki toplum için en büyük sorun ve problemde bu olduğuna inanıyoruz. Çünkü herkesin yaşanılır hayatını daraltır bu tür insanlar. Tabii biz hamdolsun dindar bir milletiz. Ben özellikle aileleri tebrik ediyorum. Çünkü çok büyük bir mücadele içindeler. Son beş yıldan bu yana görev süremiz boyunca şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için ailelerle de çok önemli işbirliği ve çalışmalarımız oldu. Tabii önce anneler evlatlarının daha huzurlu yaşaması için saçlarını süpürge etmekteler, canlarını ortaya koymaktalar. Onları tebrik ederim. 3 Aralık Engelliler gününde, engelleri aşmada en büyük mücadeleyi gören insanlar özellikle anneler, babalar, kardeşler. Çünkü onların adanmışlığı olmasa birçok insan için hayat zindan hale gelir. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Birçok faaliyetlerde bulunduk, kurslar açtık, sanatsal faaliyetlerde bulunduk. Eğitim çalışmalarımız oldu, gezilerimiz oldu ve böylece ailelerle bütünleşme gayreti içinde olduk. Değerli hemşerilerim inşallah bir nebzede olsa sizlere faydalı olabilmişizdir inşallah. Sizlerin duasını almak bizim için en büyük kazanç. Ailelerimiziz, evlatlarımızın duasını almak bizim için en büyük kazanç oldu. Bu amaçla zaten gayret ettik, çalıştık. İnşallah bunu da başarabilmişizdir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise AK parti hükümetinin her zaman engelli vatandaşların yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade ederek, engelli vatandaşların da milletvekili seçilmesi konusunda hükümetin düzenlemeler yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere katılım sertifikaları takdim edilerek başarı dileklerinde bulunulurken, program topluca hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE TUTUMLULUK DERSİ

Kısa adı KADEP olan Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin okullarda öğrencilere yönelik verdirdiği değerler eğitimi tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Milli ve manevi değerleri okul ortamına yansıtarak uygulamak ve pekiştirmek, öğrencilerin bu değerlere bağlılıklarını artırmak, iç motivasyonlarını geliştirmek ve iletişim becerileri yüksek bireyler yetiştirebilmek amacıyla 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılından itibaren uygulamaya başlanan KADEP kapsamında bu yıl da yeni öğretim müfredatına giren değerler eğitimi çerçevesinde her ay bir ana değer 2  de alt değer olmak üzere toplamda 24 değer belirlenmiş olup bu değerler çerçevesinde okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Daha önce Nurhak, Ekinözü ve Elbistan ilçelerindeki okullarda verilen eğitimlerde sahne alan Salman Kapanoğlu, kullandığı mizahi bir dille öğrencilere Kasım ayının değeri olan tutumluluk üzerine eğitimler vermişti.

Kasım ayının son haftasında Andırın İlçesinde verilen değerler eğitiminde öğrencilerle bir araya gelen Salman Kapanoğlu Tutumluluk üzerine eğitim verdi.

Verilen eğitimden oldukça memnun kalan öğrenciler, bu eğitim seminerinde sıkılmadıklarını ve konu işlenişinin mizahi bir dille olmasından dolayı daha rahat anlaşıldığını ifade ederek bu tür eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.