KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (5)

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TOPLANTISI İKİ GÜN SÜRDÜ

Tarihi Kentler Birliği, Anadolu'nun birçok medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Kurtuluş Savaşında ise kahramanlık destanı yazmış Kahramanmaraş’ta Kahramanmaraş'ın tarihi ve kültürel varlıklarını korunup gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarını değerlendirmek için bir araya geldi.

Tarihi Kentler Buluşmasında ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi kentte yaptığı tarih ve kültür çalışmalarını özel sunumlar yaparak davetlilere anlatırken Kahramanmaraş'ın tarih kokan fotoğraflarından oluşan resimler sergisi de konukların ziyaretine açıldı.

 Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş buluşmasına katılan isimler arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ÇEKÜL Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sözen, ÇEKÜL Akademi Yüksek Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Aksu, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve yüzlerce TKB üyesi yer aldı.

 Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İstiklal ’in öncüsü Kahramanmaraş'ın istikbalde de öncü rolü üstlendiğini ifade ederek: “Görkemli tarihiyle görenleri kendisine hayran bırakan Kahramanmaraş, toprakları üzerinde barındırdığı köklü miraslarına sahip çıkarak yarınlarla buluşmasına olanak sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sınırlarımız içerisinde kurulmuş ihtişamlı medeniyetlerin geride bıraktıkları eşsiz mirasları gelecek nesillerle buluşturmaya büyük önem veriyoruz” dedi.

 ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) Akademi  Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sözen ise, Türkiye coğrafyasındaki tarih boyunca ki en bilindik notların tümüyle burası olduğunu vurgulaması ve bunların bizim tarafımızdan gelecek için sağlam bir şekilde yaşatılır gelecek kuşaklar için de kendilerine kaynak oluşturacağını altını çizdi.

Açılış konuşmaları ve yapılan sunumların ardından Kahramanmaraş bütününde doğal ve kültürel mirasın korumasına yönelik yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

 Bu arada programın finalinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuklara Kahramanmaraş hatırası olarak bakır işlemeli hediyeler takdim ederken davetliler ile toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 

 

BAŞKAN ERKOÇ: “TÜM BASIN MENSUPLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Erkoç mesajında demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, halkın duygularını dile getirdiğini, sesi, soluğu olduğunu ve aynı zamanda siyasilerin de en büyük yardımcısı olduğunu kaydederek: “Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN KİTAP FUARINDA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarı’nın Onur Konukları’ndan birisi olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, fuarda okuyucularla bir araya geldi.

Uluslararası Kahramanmaraş 5. Kitap ve Kültür Fuarı’na gelişinde ilk önce fuarı gezen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, daha sonra da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Standını ziyaret ederek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’la sohbet etti.

Büyükşehir Belediyesi standını ziyaretinin ardından okuyucularıyla buluşarak kitap imzalayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın burada gazetecilere bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Büyükşehir Belediyesince Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen, Uluslararası 5. Kitap ve Kültür Fuarı'nı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, etkinlik için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ın son yıllarda Anadolu'nun öne çıkan, ilgi toplayan, önemli kitap fuarlarından biri haline gelmeye başladığını vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, her şeyin anlık üretilip anlık tüketildiği dijital çağda, okuma kültürünün eş zamanlı güçlenerek devam etmesinin büyük önem arz ettiğine dikkati çekerek, bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ülkenin en büyük kütüphanesini Ankara'da "Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi" olarak kurma faaliyetlerine başlandığını anlattı.

Fuarda sadece okurla okuyucunun ya da yayıncıyla okuyucunun buluşmadığını belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın; yazarlar, şairler, araştırmacılar, edebiyatçıların da bir araya geldiğini, fuar alanının dışında başka yerlerde de şehrin hemen her bölgesinde güzel faaliyetler, sohbetler ve konferanslar yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kahramanmaraş'ın edebiyat ve kültür alanındaki önemine işaret ederek şunları kaydetti: "Özellikle Maraş gibi şiirin, edebiyatın zaten zengin ve güçlü olduğu şehrimiz biraz daha güçlenmiş oluyor. Maraş gibi Yedi Güzel Adam'ı üretmiş, Aşık Mahsuni Şerif'i üretmiş, daha birçok şairi, edebiyatçıyı üretmiş şehrimizin de bu tür faaliyetlere ev sahipliği yapması gerçekten memnuniyet verici. Gündem ne olursa olsun, son dakika haberleri ne olursa olsun, her insanımız her yaştan mutlaka kitapla, okumakla, defteriyle, kalemiyle birlikte olsun. Okumaları bereketli olsun."

Fuara ilişkin değerlendirmesinin ardından Kalın, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ile vatandaşlara kendi kitaplarını imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın fuar ziyaretinin ardından ilimizden ayrıldı.

 

 

EKSTREM SPOR FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Rafting Federasyonu işbirliği ile ‘Havada, Karada ve Suda Heyecan ve Adrenalin Kahramanmaraş’ta’ sloganı ile gerçekleştirilen Ekstrem Spor Festivali başladı.

Kapıçam Ekstrem Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin açılışına ilgi oldukça yoğun oldu.

18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında, Rafting, kano-kürek yarışları, dragon yarışlarının yanı sıra yamaç paraşütü, oryantring müsabakaları, olimpik okçuluk, mas güreşleri, mangala vb gibi birçok oyunların sergileneceği festivale Türkiye’nin değişik illerinden 850 civarında sporcu katılıyor.

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın tanıtımı için gece gündüz demeden gayret ettiklerini ifade ederek: “Tarihi, kültürü, doğası ile görülmeye değer Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Havada, Karada ve Suda adrenalin ve heyecan yaşamak isteyenleri Kahramanmaraş’ımıza bekliyoruz.

Bulunduğumuz bu alan 600 dönüm. Şehrimizin hemen yanı başında bir oksijen deposu. Kentin karmaşasından uzaklaşıp doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Kapıçam’a vatandaşlarımızın gelmesi için artık önemli bir nedenleri daha var…

Extrem Park Kapıçam, Benzersiz bir macera deneyimi yaşatmak için büyük küçük herkese hitap eden bir konsept ile 70 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Ekstrem Spor Merkezi kapladığı alan ve oyun konsepti olarak Türkiye ve Avrupa’nın en büyük macera ve etkinlik parkı olma özelliğini taşıyor.

Bu park içerisinde macera ve adrenalin arayanların oyunları zorbing, zip coaster, zipline, serbest düşüş, tırmanma duvarı, macera ip parkuru, dev salıncak, paintball, ATV safari, at safari, oryantiring, okçuluk ve balon futbolu gibi oyun parkurlarının yanı sıra kafeterya, yaz okulu, büfe gibi sosyal alanlarda bulunuyor” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç birer selamlama konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından kendi dallarında dereceye giren sporculara madalyaları takılarak ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Esktrem Spor Merkezi içerisinde devam eden müsabakalar gezildi.

Rafting başta olmak üzere güreş, Mas güreşi, Mangala müsabakaları, Olimpik okçuluk yarışları, Bilek Güreşi, Aşık Oyunları, Cirit, Atlı Kılıç-Kalkan oyunları müsabakaları devam ediyor.

 

BÜYÜKŞEHİR YAĞIŞLARA KARŞI TEYAKKUZDA

Kış aylarının kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde olası yağışlara karşı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinesinde il genelinde, bütün birimler görev yerlerini aldılar.

Başta Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri olmak üzere tüm ilçelerle bağlantı halinde yapılan çalışmalarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi de destek veriyor. Gerek merkez ilçelerde gerekse diğer ilçelerde mobese kameraları aracılığı ile kavşaklar ve yollar kontrol altında tutularak olası bir olumsuzluk durumuna göre AKOM'a bilgi veriliyor. Kendisine ulaşan olumsuz duruma karşı AKOM derhal ilgili birimi harekete geçirerek olumsuzluğun önüne geçiliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri, Park Bahçe, Ulaşım Hizmetleri, İtfaiye, KASKİ gibi birimlerinin yanı sıra ilçe belediyeleri, Karayolları, Emniyet, Akedaş, Armadaş gibi kurumlarla istişare içerisinde bulunarak yağışlara karşı oluşabilecek olumsuzluklar koordineli bir şekilde yürütülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada: “Dün geceden itibaren başlayan yağışlara karşı AKOM olarak tüm birimlerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde yerlerini almış, hazır vaziyette beklemektedir. Trafik Yönetim Merkezimiz aracılığıyla kavşaklarımız ve yollarımız sürekli kontrol altında tutulmakta olup, olası olumsuz durumlara karşı anında müdahale edilmektedir” denilerek bilgi verildi.