KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (5)

YAZ SPOR OKULLARI KAYITLARI ONLİNE…

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yaz Spor Okullarının kayıtları bu yıl online olarak yapılacak.

Bu yıl 15.’si gerçekleştirilecek Yaz Spor Okulları’na 7-14 Yaş Grubunda bulunan çocuklar 9 Mayıs-8 Haziran 2018 tarihleri arasında https://kahramanmaras.bel.tr/yaz-spor-okullari-basvuru-formu  adresinden kayıtlar yapılacak.

Futbol, Güreş, Kros, Yüzme, Kickboks, Satranç, Atletizm, Bocce, Badminton, Basketbol, Voleybol, Teakvando, Wushu, Karete, Masa Tenisi ve Kort Tenisi olmak üzere 16 dalda eğitim verilecek olan Yaz Spor Okullar’ında eğitimler 18 Haziran – 24 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

BÜYÜKŞEHİR-TUGAY ARASINDA PROTOKOL

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında protokol imzalandı.

Yapımında sona gelinen Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nin bahçesine katılacak alan için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile 2.Zırhlı Tugay K.Ks. Tnk.Alb. Adnan Köşker arasında imzalandı.

Protokole ilişkin bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “2. Zırhlı Tugay Komutanlığımız ile yapımında sona yaklaştığımız Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzemizin bahçesine katılacak olan alanın, belediyemize devri hususunda protokol imzaladık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E BİR ÖDÜL DE EVDE SAĞLIK’TAN

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara yönelik sunmuş olduğu hizmetlerine ödüller gelmeye devam ediyor.

Türkiye Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) tarafından Antalya’da düzenlenen 5. Uluslararası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ödüle layık görüldü.

5. Uluslararası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresi kapsamında; Evde Sağlık Hizmeti En İyi Uygulama Ödülü Yarışması ile Yerel Yönetimlerde Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Başarılı Belediyeler kategorilerinde proje başvurusu yapılmıştı.

Yerel Yönetimlerde Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Başarılı Belediyeler kategorisinde başvuru yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yades Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi (Manevi Evlat) Projesi ile dereceye girerek ödüle layık görüldü.

Kongrede Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi adına Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Altun Yades kapsamında 65 yaş üstü yaşlıların evlerine kurulan otomasyon sistemi ve evde bakım hizmetleri hakkında yapılan çalışmaları ve hizmetleri anlattı.

 

KAHRAMANMARAŞ ÇADIRINA YOĞUN İLGİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İstanbul Yenikapı’da düzenlenen Etnospor Kültür Festivaline katıldı.

Türkiye’de geleneksel oyunların kitleselleşmesine büyük katkıda bulunan Etnospor Festivali’nin üçüncüsü, 9-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda başladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, keyifli aktivitelerle sürüyor.

Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenliklerin düzenlendiği festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler, ok atma gibi pek çok aktivite gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı festivalde Kahramanmaraş yöresine ait Maraş Tarhanası, Firik, Ceviz, Fıstık Ezmesi Döneri, Mayam Şerbeti gibi yöresel ürünleri ile içli köfte, mimbar, tirşik gibi Maraş Mutfağına has yemekler davetlilerin damak zevkine sunuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı aynı zamanda Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel dokusunu anlatan kitapçık, cd, broşür gibi materyallerin dağıtımını da yaparak Kahramanmaraş’ın tanıtımını gerçekleştiriyor.

Öte yandan Kahramanmaraş’a has el sanatlarının ve el ürünlerinin de sergilendiği festivalde Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan başta olmak üzere protokol mensupları ve vatandaşlar, Kahramanmaraş Çadırına yoğun ilgi gösterdiler.

 

BAŞKAN ERKOÇ: “HİZMETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş halkına hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi başkanlığı bünyesinde hizmet veren sera ve atölyelerde incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş halkına hizmetin en iyisini sunmak için gece gündüz demeden gayret ettiklerini söyledi.

Sera ve atölyeleri incelemesinin ardından Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı personelleri ile bir araya gelen Başkan Erkoç: “Gönül almak, teşekkür etmek, sevgi gösterisinde bulunmak için Allah'ın bize armağan ettiği en güzel şeydir çiçekler. Gönüllerine ve sevgilerine layık olmaya çalıştığımız kıymetli vatandaşlarımız ve kahraman şehrimiz için çiçek yetiştirilen seramızda ve atölyelerimizde incelemelerde bulunduk.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımızda personellerimizle yaptığımız ve planladığımız projelerimizle ilgili istişare toplantısını gerçekleştirerek projeler üzerinde görüştük.
Kalbimizde ve zihnimizde hizmet aşkı olan kıymetli vatandaşlarımız için hizmetlerimize durmadan, yorulmadan devam ediyoruz” dedi.