KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (5)

BÜYÜKŞEHİR’E BİR ÖDÜL DE TASARIMDAN GELDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bir ödül de tasarım dalında geldi.

Ülkemizde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve Antalya Fuar Merkezi ev sahipliğinde 5-8 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenen Hestourex ‘Dünya Sağlık Spor Turizmi Kongresi ve Fuarı’nda stand açan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin standına En İyi Tasarım ödülü verildi.

Kahramanmaraş’ın tanıtımına yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan standta; Aliya İzzet Begovic Parkı,  15 Temmuz Millet Bahçesi, Menzelet Mesire Alanı, Yeşilgöz Mesire Alan,  Suk-i Maraş Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Semerciler Çarşısı, Taşhan,  Mazman Çarşısı,  Demirciler Çarşısı, Taşmescit,  Ulucami, Karamanlı Kavşağı, Abdulhamidhan Kavsağı,  Azgıt Kalesi,Meryemçil Kalesi, Ak Kalesi, Başkonuş Yaylası,  Yavşan Yaylası, Yedigüzel Adam Edebiyat Müzesi, Yedikuyular Kayak Merkezi, Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Taşköprü, Germenicia Antik Kenti,Malik Bin Ejder Türbesi gibi Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik mekanları sanal gerçeklikle hazırlanmış görüntüleri, sanal gerçeklik gözlükleri ile ziyaretçilere sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen fuarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan standı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Antalya Valisi Münir Karaloğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Davut Çetin, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli ziyaret etmişti.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile ziyaretçilerine Kahramanmaraş’ın tarihi, doğa ve turistik yerlerinin izletildiği stand En İyi Tasarım Ödülü ile ödüllendirildi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DOSTLUK MAÇI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü alt yapı sporcuları ile İsmail Kurtul İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri dostluk maçında bir araya geldi.

İsmail Kurtul İlkokulu Halı sahasında gerçekleştirilen dostluk maçına ilişkin bilgiler veren İsmail Kurtul İlkokulu Müdürü Kazım Bozkurt, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime ve spora yaptığı yatırımları takip ettiklerini ifade ederek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü alt yapı sporcuları okulumuza gelerek dostluk maçı yaptılar. Bundan dolayı oldukça memnun olduk. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin eğitime ve spora olan katkı ve desteklerini takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ederek başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Sporun dostluk ve kardeşlik olduğu inancıyla yola çıktıklarını ifade eden Müdür Yardımcısı Coşkun Tehçi ise: “Öğrencilerimizin böyle bir maça çıkmaları çok güzel oldu. Sporun dostluk ve kardeşlik olması münasebetiyle çocuklarımız kaynaştılar. Bu tür faaliyetlerin hem çocuklarımızın hem de şehrimizin spor geleceği için çok iyi bir sonuç olacağı kanaatindeyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dostluk maçının mimari İsmail Kurtul İlkokulu 2-B sınıfı Öğretmeni Hatice Nur Okutucu ise, çok mutlu olduklarını ifade ederek: “Bu hafta okulumuzda sınıflar arası futbol müsabakaları haftası idi. Büyükşehir Belediyemizden ricada bulunduk ve bu maçı oynamayı kabul ettiler. Çocuklarım adına çok mutlu oldum. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beye çok teşekkür ediyorum. Bizim ricamızı kırmayarak bu dostluk maçının oynanmasına vesile oldu ve çocuklarımı çok mutlu etti. Bundan dolayı kendisine ve diğer ilgililere çok teşekkür ediyorum” diye konuşarak bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesinden yana olduklarını söyledi.

Maçın sonunda her iki takımının oyuncularına Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

SURİYE’YE 3 TIR YARDIM DAHA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İsar Derneği, Hayrat İnsani Yardım Vakfı ve Genç Ufuk Derneği katkıları ile Suriye’nin Afrin, Doğu Guta ve İdlip kentlerine insani yardım gönderildi.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi önünde gerçekleştirilen uğurlama töreninde bir açıklama yapan Kahramanmaraş İsar Derneği Başkanı Ali Şener: “Değerli kardeşlerim dünkü gün Suriye’deydik arkadaşlarımızla birlikte gittik gördük ve müşahede ettik. Hakikatten gerek İdlib olsun Afrin olsun ve Doğu Guta bölgelerinden gelen kardeşlerimiz olsun mahrumiyet içerisinde çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettiriyorlar. O yüzden bizler hayırsever kardeşlerimizle birlikte kampanyaya devam ediyoruz. 3 tır bugün inşallah az sonra yola çıkacak. Bizde beraber oradaki kardeşlerimize, mahrumlara, masumlara, yetimlere, öksüzlere inşallah bu yardımları ulaştıracağız. Sizlerinde sofrada bir tuzu bir ekmeği olduğu için cömert halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun devamını bekliyoruz inşallah” dedi.

Hayrat İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye Koordinatörü Muhammet Ubeyd Köşker ise yaptığı açıklamada: “Savaşın başından beri Suriye’de mazlum kardeşlerimizle birlikte onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz insanlık namına. Malum son dönemde Doğu Guta da olan savaşın en büyük dramı Guta da yaşandı. 6 yıl kadar muhasara altında kalan bu kardeşlerimizin tahliyesi yapıldı. Tahliyesi yapılan bu sivil halkın Cerablus, Azez bölgesi ve çoğunluğu İdlib bölgesine yerleşti. Bizlerde İdlib bölgesinde bir çadır kent kurarak onların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kahramanmaraş’tan birçok kurumla ortaklaşa insani yardım toplayarak onlara ulaştıracağız inşallah. Bu vesile ile İsar Derneği saçaklızade vakfı genç ufuk ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyemize teşekkür ediyoruz. Halkımıza teşekkür ediyoruz katkılarından dolayı inşallah bizde Perşembe günü yarın yola çıkarak oradaki halkımızla beraber olarak insani yardımlarımızı bizzat ulaştıracağız. Bu vesile ile tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz.

Burada bir konuya dikkat çekmek istiyorum. İdlip’e yerleştirilen kardeşlerimiz üzerlerindeki elbiseleri ile otobüslere bindirilip tahliye edildiler. Boş olan okul, hastane gibi boş kurum binalarına yerleştirildiler ama bu insanların üzerlerindeki kıyafetlerinden başka hiçbir şeyleri yok. Buradan yardım yapacak kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Başka kıyafet olmak üzere ev eşyaları ve insani yardım malzemelerine ihtiyaçları var. Yardım yapacak olan kardeşlerimiz bunlara dikkat ederlerse çok memnun oluruz” dedi.

Açıklamaların ardından yapılan dualar eşliğinde tırlar yola çıkarıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Suriye için başlatılan yardım kampanyası kapsamında İsar Derneği 6 tır, Genç Ufuk Derneği 10 tır, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 169 tır, Hayrat Yardım Vakfı Kahramanmaraş Şubesi 240 tır yardım gönderirken, Hayrat Yardım Vakfı’nın ülke genelinde gönderdiği tır sayısı 1475’e ulaştı.

 

BAŞKAN ERKOÇ’TAN TÜMSİAD’A ZİYARET

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TÜMSİAD ve Genç TÜMSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

TÜMSİAD binasında TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genç TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Türkkorur ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Erkoç, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlatarak yapılacak projelere ilişkin bilgiler aktardı.

TÜMSİAD Şube Başkanı Adnan Toprak, ziyaretinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

 

 

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRENCİLERİ AYVALI İÇME SUYU ARITMA TESİSİNDE

KASKİ Genel Müdürlüğünce özel eğitim kurumları öğrencilerine Ayvalı İçme Suyu Arıtma Tesisi gezdirildi. Geziye KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Çetin Hurşitoğlu, Ayvalı Arıtma Tesisi Personeli, Kimya Öğretmeni Hanifi Gül ve öğrenciler katıldı.

Gezide öğrencilere arıtma tesisi personelleri kimyagerler tarafından Kahramanmaraş’a içme suyu sağlayan kaynaklardan olan Ayvalı Arıtma Tesisinin birimleri, tesiste kullanılan teknolojileri, işletme süreçleri ve laboratuvarları hakkında bilgi verildi. Gezinin ardından öğrenciler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ayvalı Arıtma Tesisi Kahramanmaraş’ın Hizmetinde

Ayvalı İçme Suyu Arıtma Tesisi Ayvalı Barajından alınan içme suyunun arıtılarak şehir şebekesine verilmesinde kullanılıyor.  Ayvalı Arıtma Tesisi; havalandırma ünitesi, durultma ünitesi, filtre havuzu, Klor temas tankları, bakteriyoloji laboratuvarı, kimya laboratuvarı, Kimya binası ve idari binadan oluşuyor.

Ayvalı Arıtma tesisinde şehir şebekesine verilen sular anlık olarak analiz ediliyor. Bunun yanında şehrin on beş farklı noktasından alınan numuneler günlük olarak analiz edilirken otuz ayrı noktasından da klor takibi yapılıyor.