KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (5)

GÖKSUN’DA FARKINDALIK PROGRAMI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Göksun’da Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bir program düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun Kaymakamlığı ve Göksun Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte empati yapıldı.

Programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği beyaz bastonlar ve çeşitli hediyeler Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın tarafından engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Engelliler Şube Müdürlüğü personellerinden Psikolog ve Aile Danışmanı Samittin Akagündüz ve Sosyolog ve Aile Danışmanı Ayşegül Çalık’ın katıldığı programda Göksun İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan parkurda protokol ve katılımcıların gözleri bağlanarak ellerine verilen bastonla yürümeleri ve empati yapmaları sağlandı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasına ilişkin bilgiler aktaran Psikolog ve Aile Danışmanı Samittin Akagündüz: “Dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftasında olan 7-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. Beyaz baston nedir? Görme engellilerin çarpma, düşme yaralanma, sakatlanma riskini azaltmaya yarar. Yürüyüş ve fiziksel aktivitelerde bulunan engellilerin yardımcı kaynağıdır. Kendilerine güven duygusu, bağımsız hareket edebilme yetisi kazandırmaktadır. Beyaz Baston görme engellilerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesinin bir sembolü hala gelmiştir. “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” sayesinde, farkındalık oluşturma ve çözüm amaçlı yürütülen etkinlikler ile göz sağlığının önemi vurgulanmakta, görme engelli kişilerin yaşadığı sorunlara çözüm yolları aranmaktadır. Türkiye’de 15 tane görme engelliler okulu bulunmaktadır.

Engelli bireylerin sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, sorunlarına ortak olmak insana saygının ve en önemli göstergesidir. Engelli vatandaşlarımız sadece belirli gün ve haftalarda değil her zaman hatırlanmalı ve desteklenmelidir” dedi.

 

DELİGÖNÜLLER ADEM’DEN KÜLTÜR GEZİSİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik yürüttüğü kültürel aktiviteler tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Deligönüller Konağı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi öğrencileri Kurtuluş Panorama Müzesi’ne götürdü.

Deligönüller Konağı Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nce gerçekleştirilen etkinlikte Turan İlkokulu’nda okuyan 400 öğrenci ilk önce Kahramanmaraş Kurtuluş Panorama Müzesi’ne götürüldü.

Kahramanmaraş’ın milli mücadelede gösterdiği başarı ve gayretlerin anlatıldığı müzede öğrenciler Milli Mücadelede cereyan eden olaylar dizinini takip ettiler.

Daha sonra Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde devam eden Maraş Oyuncakları Atölyesi ve Geleneksel Osmanlı Çarıkları Kurslarını gezen öğrenciler, dede ve babalarının çocukluk dönemlerinde oynadıkları oyuncakları yakında inceleme fırsatı buldular.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu hafta sonu gençleri doğa yürüyüşü ile buluşturdu.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak spor yapmalarını sağlamak amacıyla bir taraftan spor tesisleri yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir taraftan da çeşitli aktivitelerle gençlere sahip çıkmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nce organize edilen ‘Yaşamınıza Hareket Katın, Sağlığa Adım Atın’ Doğa yürüyüşü kapsamında düzenlenen etkinlikte bu haftanın konuğu gençler oldu.

Kılavuzlu Kent Ormanı girişinden başlamak üzere Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’ne kadar gidiş dönüş olmak üzere 6 kilometrelik parkurda gençler yürüdüler.

Yürüyüş sonrasında gençlere çorba, ekmek ve su ikramında bulunulurken, gençler böylesine anlamlı bir etkinlikten dolayı oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

Gençler adına bir açıklama yapan Zafer Yiğit: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve Belediye çalışanlarına bize böyle güzel etkinlikler yaptığı için teşekkür ediyoruz. Biz gençler bu tür etkinliklere katılarak kötü alışkanlıklardan uzak duruyoruz. İnşallah daha nice güzel etkinliklerle gençlerle bir arada oluruz. Biz gençler her zaman bu ülke için hizmetkar olmaya hazırız. Her daim çalışacağız. Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik faaliyetlerinden oldukça memnun olduklarını kaydeden Kaan Yerelalmaz ise: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir faaliyet düzenledikleri için çok teşekkür ediyoruz. Gençlerle el ele vererek düzenledikleri programlardan dolayı gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a gerekse tüm belediye elemanlarına teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN İMAM-HATİPLERE DANIŞMANLIK EĞİTİMİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi cami imam-hatiplerine aile danışma merkezilerinin çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü’nün aylık olağan imam-hatipler toplantısı Şeyh Adil Camii’nde gerçekleşti. Bu toplantıya katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdiresi Ayşe Sofioğlu, aile danışma merkezlerini çalışma esaslarına ilişkin bilgiler aktardı.

Aile Danışma ve Eğitim Merkezlerinin ailelere yönelik eğitim seminerlerinin ücretsiz olduğuna dikkat çeken Şube Müdiresi Ayşe Sofioğlu, aynı zamanda problemli ailelere de danışmanlık hizmetinin ücretsiz verildiğini söyledi.

İmam-hatiplerin problemli aileleri aile danışma merkezlerine yönlendirebileceklerini belirten Şube Müdiresi Sofioğlu, bu konuda imam-hatiplerin önemli bir köprü olduğuna değindi.

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ekrem Aslan’ın da katıldığı programın sonunda tüm katılımcılara çorba ikramı yapıldı.

 

KISIK YOLUNDA GENİŞLETME ÇALIŞMALARI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında Bertiz Karamanlı-Kısık Yolunda genişletme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Bertiz bölgesinde Karamanlı Mahallesine ulaşımı sağlayan mevcut yolda genişletme çalışmalarına başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 17 kilometrelik yolda genişletme çalışmaları ile yolu 12 metreye çıkarıyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda bir taraftan genişletme çalışmaları yürütülürken, diğer taraftan çalışmaları tamamlanan bölgelerde kumlama ve bakım çalışmaları devam ediyor.

Karamanlı Mahallesi’nden Kısık Köprüsü’ne kadar olan 17 kilometrelik yolda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, bu yolun tamamlanması ile Bertiz bölgesinde yaşayan vatandaşların Kısık Yolu ile Ilıca’ya ulaşmaları daha da kısalacak.