KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (5)

İDLİB’E BİR TIR DOLUSU YARDIM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Hayrat Yardım işbirliğinde yürütülen Suriye yardım tırlarına bir yenisi daha eklendi.

Toplanan yardımlar bir tır olarak Saçaklızade Vakfı Eğitim Kurumlarından Özel Beyza Boğaziçi kampüsünden Suriye İdlib’e gönderildi.

Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, "Saçaklızade Vakfı Eğitim Kurumlarının Suriye için gönderdiği bu 5.yardım tırı olacak. Kurumlarımız her daim mazlum milletlerin yanında oldu, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Vesile olan başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, Hayrat Yardıma, okul idareci, öğretmen ve sevgili öğrenci yavrularımıza emekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Tır uğurlama törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakcı da, Saçaklızade Eğitim Kurumlarına, özellikle Beyza Okulları Boğaziçi Kampüsü idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Giyim, battaniye, bebek ihtiyaçları ve ev yaşam malzemelerinden oluşan bir tır dolusu yardım dualarla Suriye’ye uğurlandı.

 

 

YEDİKUYULAR’A OTOBÜS SEFERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Yedikuyular Kayak Merkezi’ne hafta sonu otobüs seferi başlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada: “Yedikuyular Kayak Merkezi’ne hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftada iki gün otobüs seferi konulmuştur. Yedikuyulara gitmek isteyen vatandaşlarımız Cumartesi ve Pazar günü saat 10.30’da Büyükşehir Belediyesi karşısındaki duraktan binebilirler. Yedikuyular Kayak Merkezi’nden ise geri dönüş saat 15.00 olarak belirlenmiştir” denilerek bilgi verildi.

 

İKRAM ÇEŞMESİNDEN ÇORBA AKIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin her sabah bir okulda öğrencilere sıcak çorba ikramı devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü işbirliğince gerçekleştirilen uygulama kapsamında Karaziyaret Mahallesi'ndeki Hacı Osman Arıkan İmam Hatip Ortaokulu'ndaki öğrencilere ikram çeşmesinden çorba aktı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada, her sabah bir okulda sıcak çorba ikramında bulunarak çocukların soğuk kış günlerinde içlerini ısıtmak ve karınlarını doyurmalarına vesile olmak için uygulamayı sürdürdüklerini söyledi.

Kahramanmaraş il genelinde bazı noktalarda sabit çorba dağıtım yerleri bulunduğuna işaret eden Daire Başkanı Taşkıran: “Bazı noktalarda sabit olarak her zaman çorba ikramımız devam ediyor. Okullarda da 'Çorbada bizim de tuzumuz olsun' mantığı ile çocuklara böyle bir ikramda bulunuyoruz. Her gün bir okuldayız. Bu şekilde şehirde ulaşamadığımız bir çocuğumuz kalmamış oluyor. Yaptığımız çorbalar çok lezzetli, bu konuda iddialıyız. Çocukların mutluluğu bizi de mutlu ediyor. Elimizden geldiğince köy, kent demeden her noktaya hizmetlerini ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Çorba dağıtım uygulamasına Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Altun ile okul idarecileri ve öğretmenler de katıldı.

 

ÇİĞDEMTEPE GRUP YOLUNDA ÇALIŞMA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince Pazarcık İlçesi Çiğdemtepe-Sultanlar Grup Yolunda yol genişletme ve bakım çalışmaları yürütülüyor.

Pazarcık İlçesi’nde Çiğdemtepe-Sultanlar Grup Yolunda 1 kilometrelik bölümde yürütülen yol genişletme çalışmalarında yolun genişliği 10-12 metreye çıkarılıyor. Grup yolu kenarında basık olan bölgelerde dolgu çalışmaları yürütülerek yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN REFÜJLERE 3 BİN AĞAÇ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeşil alan uygulamaları kapsamında ilçelerdeki refüjlerde ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda Elbistan, Afşin, Göksun ve Ekinözü ilçelerinde başta refüjler olmak üzere çeşitli bölgelere ağaç dikim çalışmaları devam ediyor.

Toplamda 3 bin 150 adet dikilen ağaçların sayı ve çeşitleri şöyle: 1000 adet Leylandi, 400 adet Dişbudak, 100 adet Crimson King, 200 adet Süs Kirazı, 200 adet Ova Akçaağacı, 800 Adet Mavi Servi, 50 adet Çınar Yapraklı Akçaağaç, 50 adet Karaağaç, 150 Adet Top Akasya, 150 adet Salkım Söğüt ve 50 adet Tesbih Ağacı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışmaları devam ettiriyor.