Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (4)

KMBB’nin tarımsal üretime desteği meyvelerini vermeye başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimi destekleme adına çiftçilere verdiği fide desteği meyvelerini vermeye başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yerel kalkınmayı destekleme adına tarımsal üretim için çiftçilere verdiği fide desteği meyvelerini vermeye başladı.

KMBB Mahalle ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü ekipleri 1.5 milyon fideyi çiftçiye yüzde 80 hibe ile vermişti.

Türk Patent Kurumu tarafından tescillenmiş Maraş Biberi’nin gelişimi adına yapılan bu destekleme çalışmaları çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Başkan Güngör’ü hasada bekliyoruz

KMBB’nin fide desteğinden faydalanan biber üreticisi Ali Yavuz, destekten çok memnun kaldıklarını ifade ederek; “Bize sağladığı fide desteğinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin katkılarıyla, ülke genelinde meşhur olan bu Maraş Biberini yetiştirdik. Biber fidelerinin kalitesi, maliyetinin düşüklüğü ve zararlı otlarla mücadelede yardım edilmesi bize büyük kolaylıklar sağlıyor. Bundan dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’ü hasat döneminde, yani 10 Ağustos’la 15 Ağustos arasında bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

Sıcak havalarda sokak hayvanları unutulmadı

Büyükşehir Belediyesi, yaz sıcaklarının yaşandığı bu günlerde sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için, refüj başlarına suluk yerleştirmeye başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarını unutmadı. KMBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri yaz aylarında görülen sıcak havalardan dolayı suya ulaşmakta zorluk çeken sokak hayvanları için ana caddelerin refüj başlarına suluk yerleştirmeye başladı.

İlk olarak Alparslan Türkeş Bulvarı, Hanifi Mahçiçek Bulvarı, Necmeddin Erbakan Bulvarı, Ahmet Uncu Caddesi ve Serintepe Talebe Yurdu civarında refüj başlarına suluk yerleştirme çalışmalarını tamamlayan ekipler, aynı işlemi diğer ana caddeler üzerinde de yapacak.

 

 

 

Yaya geçitleri ve kasisler boyanıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında mevcut yollarda yaya geçitleri ve kasisleri boyama çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi şehir merkezinde yaya geçitleri ve kasisleri boyama çalışmalarını sürdürüyor.

KMBB Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, trafik yoğunluğunun az olduğu gece saatlerinde yaya geçitleri ve kasisleri boyayarak trafikte meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Ekipler şu anda Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde yürüttükleri çalışmalara diğer ilçelerde de devam edecekler.

 

 

KMBB Afşin’de yol çizgilerini yeniledi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde başlattığı yol çizgilerini yenileme çalışmalarına Afşin ilçesinde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi yeni ve eski yolların tamamında yol çizgilerini yenileme çalışmaları yapıyor.

KMBB Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Afşin ilçe merkezinde termoplastik yol çizgilerinin yanı sıra yaya geçitlerinin de boyama çalışmalarını tamamladılar.

KMBB ekipleri Afşin’de trafiği aksatmamak adına trafik yoğunluğunun az olduğu gece saatlerinde çalışmaları yürütürken, sadece ana caddelerin değil grup yollarının da yol çizgilerini yenilemektedir.