Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (4)

KAMEK Kursları sürüyor

El Emeği Ahşap Oyuncaklar

Büyükşehir Belediyesi ve İş-Kur işbirliği ile gerçekleştirilen Maraş Oyuncakları Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerler hem üretim yapıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İş-Kur işbirliği ile ev hanımlarına yönelik düzenlenen Maraş Oyuncakları Atölyesi’nde eğitimler devam ediyor. KAMEK bünyesinde gerçekleştirilen sertifikalı eğitimlerde ev kadınları hem Kahramanmaraş oyuncaklarını üretiyor, hem de İş-Kur desteği ile aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

El Emeği Ahşap Oyuncaklar

Maraş Oyuncakları Atölyesi’nde gerçekleştirilen üretimlerde sadece ahşap malzemeler kullanılıyor. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ile üretilen ahşap oyuncaklar Kahramanmaraşlıların beğenisine sunuluyor. Sergiler aracılığıyla üretilen el işi oyuncakların satışı da gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi ve İş-Kur işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerlere yevmiye desteği de veriliyor.

 

 

 

Kahramanmaraş’a Yoğun İlgi

88. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın onur konuğu şehri Kahramanmaraş tanıtım stantları ziyaretçi akınına uğradı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 88. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın onur konuğu olan şehrimizin tanıtım çalışmalarında etkin bir şekilde yer aldı. Büyükşehir Belediyesi standında ziyaretçilerle yakından ilgilenirken, şehrin tanıtımı ile ilgili bilgiler de verildi. Gastronomiden şehrin doğal güzelliklerine, el sanatlarından kültür mirasına kadar Kahramanmaraş yurt içi ve yurt dışından binlerce kişiye tanıtıldı.

Başkan Güngör Katıldı

İzmir’de gerçekleştirilen etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’de katıldı. Fuar alanında kurulan stantları tek tek dolaşan Başkan Güngör, ziyaretçilerle yakından ilgilendi. Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü lezzeti olan dondurma tezgahının başına geçen Başkan Hayrettin Güngör, ziyaretçilere dondurma ikram etti.

Öncü Şehir Kahramanmaraş

Gerçekleştirilen organizasyonda Kahramanmaraş’ın onur konuğu olarak yer almasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Dondurma başta olmak üzere, geleneksel el sanatlarımızdan olan ceviz oymacılığında zirvedeyiz. Mutfak eşyaları, tekstil ve kadın ayakkabısı üretiminde hatırı sayılır bir konumdayız. Kuyumculuk ve takı sektöründe Türkiye’de ikinci sıradayız. 300 ila 3000 arasında değişen rakım ile şehrimiz sayısız doğal güzelliğe sahiptir. Su zengini bir şehiriz. 7 bin yıldan fazla bir tarihe sahibiz. Kültürel mirasımız çok zengin” diye konuştu.

Destek Teşekkürü

Kahramanmaraş’ın onu konuğu olarak davet edilmesinden oldukça memnun olduklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: “İzmir Enternasyonel Fuarında Kahramanmaraş’ımızın çok güzel bir şekilde temsil edildiğini gördük. Katkı sağlayan sanayicimize, işadamlarımıza STK temsilcilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Murat Özbilir, fuara katkı ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e plaket takdim etti.

 

 

 

Yedikuyular Yolunda Asfalt Başladı

Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular Kayak Merkezi başta olmak üzere Bertiz mahallelerine ulaşım sağlayan arterde asfalt çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında Yedikuyular Yolunda asfalt çalışmalarına başladı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler bir süredir bölgede dolgu çalışması gerçekleştiriyordu. Yoldaki çökmelerin önüne geçmek amacıyla eski asfalt kaldırılarak dolgu ve sıkıştırma işlemi yapıldı. Ardından malzeme serimiyle güzergah asfalta hazır hale getirildi.

2 Bin 400 Metrelik Güzergah

Yedikuyular Kayak Merkezi ile Bertiz Mahallelerine ulaşım sağlayan 2 bin 400 metrelik arterde dolgunun tamamlandığı kısımlarda asfalt çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Dolgu ve sıkıştırma işlemlerimizin tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışmamıza başladık. 2 bin 400 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki arterde çalışmalarımız kısa süre içerisinde tamamlanacak. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Ufacıklı Yolunda Çalışma Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Pazarcık İlçesi Ufacıklı Mahallesi grup yolunda sathi kaplama çalışmalarına başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında Pazarcık İlçesi Ufacıklı Mahallesindeki 6 kilometrelik yolda çalışmalara devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince Pazarcık İlçesi Ufacıklı Mahallesi ile Mezere Obası arasında 6 kilometre uzunluğunda 8 metre genişliğindeki yolda dolgu serim ve sıkıştırma çalışmaları tamamlanmıştı.

Sathi Kaplama Başladı

Tamamlanan dolgu sıkıştırma çalışmalarının ardından bölge asfalta hazır hale getirilmişti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri Ufacıklı grup yolunda sathi kaplama çalışmalarını da başlattı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada sathi kaplama çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtildi.