KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (4)

BÜYÜKŞEHİR 85 YERLEŞİM ALANINDA KAR MÜCADELE EDİYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kar yağışı olan 85 yerleşim alanında karla mücadele ve yol açma çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince kış çalışmaları kapsamında yürütülen karla mücadele çalışmaları başta Yedikuyular Kayak Merkezi ile Bertiz mahallelerine ulaşım sağlayan yol olmak üzere Dulkadiroğlu İlçesinde Kemallı, Zorkun, Başdervişli, Elmacık, Boylu, Bahçeli, Yenipınar, Onikişubat’ta Çukurhisar,Kaynar, Tekir, Kurucaova, Çamlıca, Kümperli, Hacılar, Sadıklı, Kalekaya, Türkoğlu’nda Çakıroğlu, Kaledibi, Çağlayancerit’te Oruçpınarı, Zeynepuşağı, Bölükdamlar, Boylu, Soğukpınar, Kale, Helete, Pazarcık’ta Büyüknacar, Andırın’da Geben, Karagaçayırı, Kaleboynu, Çiğşar, Altınyayla, Göksun’da Kaleboynu, Kazandere, Payamburnu, Büyükçamurlu, Küçükçamurlu, Kızılcık, Çardak, Ericek, Karadut, Tombak, Korkmaz, Ahmetçik, Yeşilköy, Kızılöz, Kınıkkoz, Sisne, Ortamış, Nurhak’ta Kullar-Tatlar, Biçim-Umutlu, Afşin’de Sevin, Büyüktatlar, Küçüktatlar, Koçovası, Haticepınarı, Ömerli, Bağlıca, Armutalan, Söğütderesi, Dokuztay, Topaktaş, Bakraç, Kepez, Esence, Anzarey, Elibistan’da Kışla, Kalaycık, Körüçek, elmalı, Sultankorusu, Demircilik, Yalıntaş Karahasanuşağı, Ekinözü’nde Kandil, Kabaktepe, Yeniköy, Ambar, Çiftlik, Alişar,mahalle ve grup yollarında ve karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir taraftan karla mücadele çalışmalarını sürdürerek yerleşim alanlarının yollarının kapanmaması için gayret ederken, bir taraftan da yolda mahsur kalan vatandaşların yardımına koşuyor.

Kar yağışı olan bölgelerde kar temizleme ve yol açma çalışmalarını yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

BAKİLER’E FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Yavuz Bülent Bakiler’e fahri hemşehrilik beratını takdim etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık ayında yaptığı birinci oturumunda şair ve mütefekkir Yavuz Bülent Bakiler’e “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesini oybirliği ile kabul etmişti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’ konferansına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Yavuz Bülent Bakiler’e Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansta kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş, bir ‘edebiyat şehri’ ve ‘şiirin başkenti’dir. Yavuz Bülent Bakiler gibi büyük bir şairin, yine kendisi gibi şair olan, büyük dedelerinden Mehemmed Sâbir’in ailesiyle birlikte, 200 yıl kadar önce Karabağ’dan Kahramanmaraş’a taşındığını, burada yaşadığını, burada şiirler yazdığını ve burada vefat ettiğini öğrendiğimizde sevinmiştik. Nasıl üstat Necip Fazıl’la hemşehri olduğumuz için onur duyuyorsak, aynı şekilde Yavuz Bülent Bakiler’le hemşehri olduğumuz için de onur duyuyoruz. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Meclisimizde kendisine Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi oybirliği ile kabul edilmişti. Bugün de burada kendisine bu beratı takdim ediyoruz” dedi.

Başkan Erkoç konuşmasının ardından Şair ve Mütefekkir Yavuz Bülent Bakiler’e Maraş Abası giydirerek Fahri Hemşehrilik Beratı’nı takdim etti.

Yavuz Bületn Bakiler ise Edebiyatın ve Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta bulunmaktan ve Kahramanmaraşlıların fahri hemşehrileri olmaktan gurur ve onur duyduğunu ifade ederek teşekkür etti.

 

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ve Abdulhakim- Suzan Bilgili Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile açılan Türk İşaret Dili Kursunu başarı ile tamamlayan 46 kursiyere katılım belgeleri verildi.

Kurs 15 Ekim 2018 de başlamıştı 24 Aralık 2018 de sona erdi. Kurs bitimi nedeniyle düzenlenen programa Büyükşehir Belediyemiz Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Kurs hocası Elif Akçadağ ve Kursiyerler ve aileleri katıldılar.

Program da konuşma yapan Kurs hocası Elif Akçadağ duygu dolu bir veda konuşması yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen genel sekreter Züver Çetinkaya: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, Engellilerin daha çok hayata katılmalarını için birçok çalışma yapıyoruz. İşaret dili kursumuzda bunlardan biri. İşaret dili işitme engelli vatandaşlarımızın dili ve tercümanı olmuştur. Sizler burada öğrendiklerinizle onlarla İşaret dili ile İletişim kurup onlara tercüman olacaksınız. Kurs hocamızı ve tüm başarı gösterip belge alan arkadaşları tebrik ediyor bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra kursiyerlere belgeleri Genel Sekreter Züver Çetinkaya, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ve Kurs Hocası Elif Akçadağ tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN MİNİKLERE TRAFİK DERSİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi minik ziyaretçiler tarafından ziyaret edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Trafik Yönetim Merkezi, Süreyya Güneş Anaokulu öğrencileri tarafından ziyaret edildi.

Miniklerin ziyaretinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş, Trafik Yönetim Merkezi’nin işleyişi hakkında bilgiler vererek, ilimizdeki trafik akışını anlattı.

Daha sonra Toplu Taşıma Yönetim Merkezine geçen minik ziyaretçilere Daire Başkanı Deliktaş, toplu taşıma araçlarının çalışma sistemlerini ve yapılan kontroller hakkında bilgi vererek, toplu taşıma araçlarının takibinin sağlandığını söyledi.

Aldıkları trafik eğitiminden oldukça memnun kalan minik ziyaretçiler Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş’a teşekkür ettiler.