KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (4)

KASKİ AĞCALI'DA ALTYAPI ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Ağcalı yolunda başlattığı kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarını tamamladı.

Yol üzerinde bulunan eski kanalizasyon hattının bir kısmının geçtiğimiz günlerde çökmesi üzerine hemen harekete geçen KASKİ ekipleri daha büyük çapta borularla 700 metre uzunluğundaki mevcut hattın deplase işlemlerini tamamladı. Aynı zamanda yolda kış aylarında olası sele karşı 800 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı yapıldı.  Altyapı çalışmasının ardından yolda asfaltlama çalışması yapılarak yol eski görünümüne kavuşturuluyor.

Yapılan çalışmalarla ilerleyen dönemde bölgedeki yerleşimin altyapı yükünün hafifletilmesi hedefleniyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN RAMAZAN PROGRAMLARI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

Kahramanmaraş Halkına kültürel anlamda da hizmet sunmaya gayret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, eskiden Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında yer alan, orta oyun, gölge oyunu gibi birçok programa ev sahipliği yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda her gece saat 22.00’de gerçekleştirilecek program ve tarihleri şöyle:

25 Mayıs 2018 Cuma-Mehmet Ercan –Şiir ve Türkü Dinletisi

26 Mayıs 2018 Cumartesi -Tasavvuf Musiki Konseri ve Sema Gösterisi

27 Mayıs 2018 Pazar- Hacivat-Karagöz ve Meddah Gösterisi

28 Mayıs 2018 Pazartesi - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri

29 Mayıs 2018 Salı - Hacivat-Karagöz ve Meddah Gösterisi

30 Mayıs 2018 Çarşamba - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Bando Konseri

31 Mayıs 2018 Perşembe - Grup Visal İlahi Konseri

1 Haziran 2018 Cuma – Şems Sema Grubu

2 Haziran 2018 Cumartesi – Nasreddin Hoca ve Meddah Gösterisi

3 Haziran 2018 Pazar - Grup Visal İlahi Konseri

4 Haziran 2018 Pazartesi - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri

5 Haziran 2018 Salı - Grup Visal İlahi Konseri

6 Haziran 2018 Çarşamba - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri

7 Haziran 2018 Perşembe - Hacivat-Karagöz ve Meddah Gösterisi

8 Haziran 2018 Cuma – Meddah Cengiz Ortaoyunu

9 Haziran 2018 Cumartesi - Grup Visal İlahi Konseri

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce 25 Mayıs -9 Haziran tarihleri arasında Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda gerçekleştirilecek olan programlar saat 22.00’de başlayacak olup tüm halkımız davetlidir.

 

 

İMDATLARINA BÜYÜKŞEHİR DALGIÇLARI YETİŞTİ

Andırın’da meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle nehir yatağında mahsur kalan vatandaşların imdadına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetişti.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “24 Mayıs 2018 tarihinde, saat, 21.00 sıralarında, Andırın ilçesi Yeşilova Mahallesi’nde, Zafer Menekşe, Serdar Menekşe, Ömer Nas ve Mustafa Kemal Yılmazer, balık tutmak amacıyla nehir yatağına geldiler.

Bir süre sonra, aşırı yağış nedeniyle nehir yatağında sel meydana geldi. Saniyeler içinde yükselen sulardan kaçan 4 genç, nehir yatağındaki bir ağaca tutunup 112 ihbar hattını aradı. Büyükşehir İtfaiyesi dalgıçları ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Akıntının şiddeti ve suyun yer yer 2 metreyi geçmesi sebebiyle kurtarma çalışmasında zorluklar yaşandı. Baraj kapakları kapatılarak tehlikenin daha da büyümesi engellendi. Ancak korkulan olmadı, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından Büyükşehir İtfaiyesi dalgıçları 4 genci sığındıkları ağaçtan kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Kurtarma çalışmasına Afad ekibi de destek verdi. Gençlerin herhangi bir sağlık problemi bulunmazken, kıyıda endişe içinde bekleyen aileleri de rahat bir nefes aldı” denilerek bilgi verildi.

 

BAŞKAN ERKOÇ: “GÖNÜL DÜNYAMIZA DA IŞIK SAÇMIŞTIR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında şunları söyledi: “ Hemşehrimiz olduğu için daima kıvanç duyduğumuz, edebiyat ve düşünce dünyamızın büyük üstadı, Sultanu'ş Şuara Necip Fazıl Kısakürek, çıkardığı Büyük Doğu dergisiyle İslam’ın yılmaz, taviz vermez, yorulmak bilmez, sağlam ve yüksek sesi olmuş; sadece şiir, piyes, roman ve hikâyeleriyle sanat dünyamızı değil siyasi, sosyolojik ve felsefi yazılarıyla düşünce dünyamızı, ayrıca biyografi, siyer, tarih, tasavvuf çalışmalarıyla inanç dünyamızı bir meşale gibi aydınlatmayı başarmıştır.

Üstat Necip Fazıl Kısakürek, her biri birbirinden değerli yüz küsur kitabıyla halen bizleri ruh köklerimize yönlendirmekte, nesillerin yetişmesinde etkili olmaktadır. Her geçen gün ona olan borcumuzun ne kadar büyük olduğunu anlıyoruz.

Vefatının 35. yılında üstat Necip Fazıl Kısakürek’e Allah’tan sonsuz rahmet diliyor, kendisini hasret, şükran ve saygıyla anıyorum.”