KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (4)

STEM MERKEZİ AÇILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği okullarda kısa adı STEM olan Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşan proje kapsamında Stem Bilim Sınıfları kurulmasının yanı sıra STEM Merkezi de açıldı.

Kültürpark içerisinde yer alan STEM Merkezi’nin açılışında konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gençlerin ve çocukların artık icat çıkarmalarını istediklerini söyledi.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “ Mekan olarak belki küçük bir merkez ama işlevsel olarak çok büyük bir merkez olduğunu düşünüyorum açılışının yaptığımız Stem merkezin. Türkiye’mizin, aziz milletimizin geleceği için bilim ve teknoloji çok önemli biliyorsunuz şimdi dünya gündeminde yapay zekâ ve endüstri 4 devrimi var. Geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmemiz için yapay zeka devriminde bizimde çok önemli adımlar atmamız gerekmekte. Hamdolsun bugün Türkiye’miz bu konuda çok önemli adımlar atmakta. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız himayesinde savunma sanayimiz başta olmak üzere Tübitak ve birçok kuruluş destekleriyle Türkiye’miz de bu alanda çok ilerlemeler var.

Bizde Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevin gereğini yerine getirelim biz de Türkiye’mizin kalkınmasına destek olalım, aziz milletimizin geleceğini inşa yolunda çocuklarımızı yetiştirelim kaygısıyla bu merkezleri açmaktayız.

Artık bu yapay zeka devrimiyle beraber insanlık yeni bir aşamaya geçmekte. Özellikle robot teknolojisi çok önemli. İnsanların yaptığı birçok işi dünyada yavaş yavaş robotlar yapmakta insanların yerini birçok alanda robotlar almakta. Bu konuda biliyorsunuz geçen haftalarda üniversitemizle bir program yaptık. Kahramanmaraş’ta çocukları özendirelim diye dünya genelinde bir robot teknolojileri ile ilgili bir şampiyona düzenledik. Oldukça başarılıda geçti. Ben orda şunu gördüm. Gençlerimiz bu konuda bayağı mesafe almışlar. Çünkü Japonya’da yapılan bir yarışmada bir Türk gencimiz üçüncü olmuş. Çok mutlu oldum. Teknolojiyle ilgili atılımlarında özellikle ortaokul lise çağında olacağı inancındayım. Çocuklarımızın ilgisini bu yaşlarda bu konuya çektiğinizde ve gerekli eğitimi verdiğinizde çok başarılı olunacağı, dünyanın birçok yerindeki silikon vadileri gibi ülkemizde de bu tarz üslerin kurulacağı inancındayım. Kahramanmaraş istiklal mücadelesinde öncü olmuştu şimdide istikbal mücadelemizde en önde olmalıyız. Eskiden çocuklara icat çıkarma denirdi artık tam tersi icat çıkarmaları için teşvik ediyoruz. Ben Kahramanmaraş’ın çok önemli buluşların merkezi olacağı inancındayım. Büyükşehir Belediyesi olarak arge birimimizde bu yönde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler,  öğrenciler ve diğer ilgililerle birlikte kurdale keserek STEM Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış sonrası Başkan Erkoç ve beraberindekiler açılışın ardından STEM Merkezi’nde sergilenen ürünleri incelediler.

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİLER HAFTASI PROGRAMI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi işbirliği ile Engelliler Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Sosyolog Batuhan Cuma Bal’ın sunumu ile gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe Okulu Müdürü Hakan Vicdan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile engellilere yönelik eğitimler ve etkinlikler ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerini ve faaliyetlerini yakinen takip ettiklerini ve bundan da oldukça memnun olduklarını söyledi.

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman engellilerin yanında yer aldığını ve almaya da devam edeceğini ifade ederek: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, görme, işitme, ortopedik, zihinsel, otizm tanılı, ruhsal ve süreğen vb. gibi tüm engelli bireylerimizi ve ailelerini dinleyerek sorunlara çözüm üretmeye gayret ediyoruz.

Başta toplum taşıma olmak üzere şehrimizde hemen her alanda yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerde ilk önce engelli kardeşlerimizi düşünerek plan ve projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz.

Kurmuş olduğumuz Engelliler Şube Müdürlüğümüz ile engelli birey ve ailelerine psikolojik ve sosyal danışmanlık sağlamakta, medikal malzeme desteğinde bulunmakta ve aynı zamanda engelli bireylerimizin katılabileceği el becerilerini geliştirebileceği çeşitli eğitimler vermekte ve kurslar açmaktayız.

Bugün bizlerle beraber olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkililerine ve Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Müdürümüze ve diğer ilgililerine teşekkür ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Empati Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nden Metehan Genç, şiir okudu.

Daha sonra Kahramanmaraş Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri Tavşan Rondo Gösterilerini gerçekleştirdiler.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan bir grup işaret dili ile söyledikleri şarkı ve türkülerle salonu coşturdular.

125. Yıl Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin Erik Dalı oyun gösterisinin ardından Engelliler Şube Müdürlüğü kursiyerlerinden oluşan Mehteran Takımı’nın sunduğu Mehter Konseri gerçekleştirildi.

Özel Sevinç Yağmuru öğrencilerinin sunduğu gösterilerin ardından Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan Türk Halk Müziği grubu sahne aldı ve birbirinden güzel türkülerle salonu dolduranları coşturdu.

Programın sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personelleri Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkanı Burhanettin Gül’e bir buket çiçek takdim ederek teşekkür etti.

 

 

BÜYÜKŞEHİR BASKETBOL TAKIMI GRUP ŞAMPİYONU

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde 6. Grupta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı grubu şampiyon olarak tamamladı.

Sezon boyunca 7 maç yapan ve 6 galibiyet bir mağlubiyet alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı Türkiye genelinde son 16 takım arasına girmeyi başardı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı Türkiye genelinde 16 takım arasına girerek adını Türkiye Şampiyonası finallerine yazdırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı belirlenecek bir pilot bölgede 4-10 Haziran 2018 tarihleri arasında oynanacak Türkiye şampiyonasında  2. Lige çıkma mücadelesi verecek.

 

 

YÜZME ŞAMPİYONLARINDAN BAŞKAN ERKOÇ’A ZİYARET

Samsun’da 27-29 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bedensel ve Görme Engelliler Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren Kahramanmaraşlı yüzücüler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret ettiler.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette yüzücüleri aileleri ile birlikte kabul eden Başkan Erkoç, şehrimize 33 madalya ile dönen yüzücülerimizle gurur duyduklarını söyledi.

Ziyarette yüzücüleri tek tek tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Başkan Erkoç: “Şu an bizim için çok mutlu bir an. Tüm engelleri azimleri ile aşan gençlerimizi ağırlıyoruz şu anda. Şampiyon evlatlarımız bunlar. Tüm toplumumuza da örnek olacak bir başarı. Samsun’da yapılan şampiyonada tüm madalyaları toplayıp Kahramanmaraş’a getirdiler. Osman Çullu hocamız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Biz de büyükşehir belediyesi olarak spora büyük önem veriyoruz. Her zaman çocuklarımızın yanındayız. Yaptığımız çalışmalar ve tesislerle Kahramanmaraş’ımızda engelsiz bir yaşam inşa etme gayretindeyiz. Tüm ailelerimize özellikle yüzme konusunda evlatlarını spora götürme konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü yüzmenin en iyi terapi olduğuna inanıyoruz. Özellikle engelli kardeşlerimizin hayata daha da güçlü tutunabilmeleri için yüzme sporunun gerekli olduğunu söylüyoruz.

Kahramanmaraş’ımıza hükümetimiz tarafından çok önemli spor tesisleri yapılıyor. Hem üniversitemize hem de diğer alanlara havuzlar yapılıyor. Biz de mevcut tesislerimizin üzerlerini de kapatarak yazlı-kışlı hale getirme gayretindeyiz.

Kahramanmaraş’tan inşallah paralimpikte çok önemli dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonları çıkacağı inancındayım.

Bu sporcularımızı bu kardeşlerimizi Kahramanmaraş’ımızın adını en üst seviyeye çıkardıkları için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

TOPLAMDA 33 MADALYA

Samsun’da gerçekleştirilen şampiyonada 20 ilden 76 sporcu katılırken, Kahramanmaraş’tan giden sporcular 33 madalya ile döndüler.

Şampiyonada Avrupa Gençler Şampiyonu Sevilay Öztürk 5 altın madalya kazanırken, Kahramanmaraş’ın tek sporcusu Töre Bıyık görme engelliler de 50, 100 ve 200 metre serbest yüzme yarışmalarında şampiyon olarak 3 altın madalya kazandı.

Kahramanmaraş Kafilesi 11 bedensel engelli bir tanede görme engelli olmak üzere 12 sporcu ile katılırken, diğer sporcular da madalyalarla döndüler.