KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (4)

YAVŞAN YOLU GENİŞLETİLİYOR

Kahramanmaraş’ın gelişimi ve turizmden yeterince pay alması konusunda çalışmalara aralıksız devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yavşan Yaylası yoluna da el attı.

Dereboğazı Mahallesi’nden Yavşan Yaylası’na ulaşımı sağlayan 3 metre enindeki yolda genişletme çalışmalarına başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki yolda şarampol bakımı, şev kesme, yol genişletme çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından 7 metre genişliğe ulaşacak olan yolda malzemeli bakım çalışmalarına başlanacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yayla turizminde önemli bir yeri olan ve Türkiye'nin 39. Milli Parkı olarak tescillenen Yavşan Yaylası’na insanların ulaşımının daha kolay olması için çalışmalara devam ediyor.

 

KARAZİYARET’TE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde başlattığı asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Dulkadiroğlu İlçesi Karaziyaret Mahallesi’nde başlatılan sıcak asfalt çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Karaziyaret Mahallesi’nde 21 metre eninde 1100 metre uzunluğundaki Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde başlatılan sıcak asfalt serim çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor.

 

KURTULUŞ’TA 30 EV YIKILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarayaltı Caddesi’nde yol genişletme ve yıkım çalışmaları devam ediyor.

Tek ulaşım arteri üzerine kurulu trafik düzeni, şehrin tarihi çekirdeğini trafiğin düğüm noktası haline getirmekteyken yeni kurulan ulaşım sistemi ile kent merkezine alternatif ulaşım kanalları planlanmış ve hazırlanan ulaşım projeleri aşamalar halinde hayata geçmeye başladı.

Bu kapsamda kentin, kentsel sit alanından geçmekte olan Sarayaltı Caddesi'nin (Sarayaltı Cami-Kanlıdere Köprüsü arası) daha etkin kullanımı önem arzetmektedir. 12 metre genişliğinde planlanan cadde mevcut durumda 6 metre genişliğinde kullanılabilmektedir. Yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla 12 metre genişlik sağlanmış olacaktır. Bu çalışmalar kapsamında Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan yıkım çalışmalarında şu ana kadar 30 ev yıkımı sağlanmış bulunmakta olup, bir taraftan yıkım çalışmaları bir taraftan da hafriyat kaldırma çalışmaları yürütülüyor.

Şehrin kuzey-güney bağlantı akslarının oluşturulması kapsamında yapılan çalışma, sanayi istikametinden Kanlıdere ve Şekerdere yönüne geçişler için alternatif oluşturacağı gibi mevcut tarihi dokunun da canlanmasına vesile olacak.

Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları bir taraftan devam ederken, caddenin doğusunda yer alan Divanlı Caddesi'ni, Turan İlkokulu- Uyuzpınarı mevkiinden Eski İtfaiye bölgesine bağlayan İmar Planı çalışması da koruma kurulu sürecinin ardından tamamlanmıştır.

Şehir merkezinin doğusunda,  gerek girift tarihi kent dokusu gerek topografyanın eğimli yapısından kaynaklanan ulaşım zorlukları Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla bir bir aşılıyor.

 

 

                                                                                                                                                                           

OKLUDERE BÖLGESİNDE ALTYAPI HATLARI DEPLASE EDİLİYOR

Kahramanmaraş Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Hal Kavşağında başlatılan köprülü kavşak çalışmaları kapsamında Okludere’nin kavşak içinde kalan noktasına yapılacak olan forekazık çalışmalarından dolayı bölgedeki hatları deplase(yer değiştirme) işlemlerine başladı.

Karayolları tarafından Kahramanmaraş-Kayseri yolu üzeri Hal Kavşağında başlatılan köprülü kavşak çalışmaları kapsamında bölgede 1575 Metre kanalizasyon hattının deplasesi geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Yine kavşak alanında bulunan Okludere köprüsü yerine yapılacak olan forekazık çalışmasından dolayı köprü bölgesindeki içme suyu ve kanalizasyon hatları deplase edilecek. Çalışmalar kapsamında 1000 mm çapında 400 metre kanalizasyon hattı ile çapları 225 ile 630 mm arasında değişen 1500 metre içme suyu hattı deplase işlemlerine başlanıldı. 300 metre uzunluğunda hat deplasesini tamamlayan ekiplerin çalışmaları sürüyor. Kalan kısmın en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor.