KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (4)

ABDULHAMİT HAN KAVŞAĞI AÇILDI
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Abdulhamit Han Kavşağı (Çukurova) araç geçişine açıldı.

Yapımı tamamlanarak araç geçişine açılan Abdulhamit Han Kavşağı ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bi,r hizmeti daha bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

UZUN SÜRE TRAFİK PROBLEMİ YAŞANMAYACAK

Karayolları ile birlikte yapılacak yeni projelerle ulaşımda sıkıntı yaşanmasının önüne geçeceklerini ifade eden Başkan Erkoç: “ Allah’a hamd olsun halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Karamanlı’dan sonra Abdülhamit Han Kavşağı da milletimize hayırlı olsun. Bugün bu kavşağı trafiğe açmanın mutluluğunu yaşamaktayız. İnşallah 2018 sonu itibariyle Kahramanmaraş’ımızda ulaşım problemi kalmayacak. Kuzey Çevre Yolu’nun devreye girmesiyle beraber yine Karayollarıyla birlikte ortak çalışmamız olan köprülü kavşakların bitmesiyle inşallah Kahramanmaraş’ımız uzun bir süre trafik problemi yaşamayacak.

Bu kavşakta bir ay süreyle geciktik. Bunun sebebi de altyapıda doğalgazın deplasesinde bir sorun çıktı. Oradaki bir sorun nedeniyle biraz uzadı yoksa normalde bizim betonarme işlerimiz iş günü olarak tahmin ettiğimiz kadar sürdü. Ancak bir süre çalışılamadı. Ama sonuçta kazasız belasız bitirdik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 4 YENİ KAVAŞAK DAHA

Yeni kavşaklarla trafikte tıkanma yaşanmamasına gayret ettiklerini belirten Başkan Erkoç: “Buranın haricinde bizim planladığımız yapımını da karayollarının üstleneceği çevre yolu üzerinde 4 tane kavşak var ve bu kavşaklardan birine başlandı. Hal Kavşağı, İstasyon kavşağında bir köprü yapılacak. Arsan kavşağı, sanayi kavşağında çalışmalar devam edecek. Bunun yanı sıra bizde Dulkadiroğlu bölgesinde Sakarya, Doğukent geçişinde planlama yapıyoruz. Anıtlar Kurulu’ndan izin alınmak suretiyle orada da çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR GÜNDE 2000 KİŞİYE EĞİTİM

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bir günde yaklaşık 2 bin kişiye eğitim verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiyesi’nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği çerçevesinde öğretmen ve öğrencilere yönelik farkındalık eğitimi, Dulkadiroğlu Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Elbistan Mehmet Akif İlkokulu’nda devam etti.

İtfaiye eğitmenlerinin, Yangın Güvenliği-Yangın Tedbirleri-Ev ve Orman Yangınları ve deprem konularında sinevizyon eşliğinde sunum yaptıkları okullarda, yangında ilk 2 dakikanın önemi, doğru ve yanlış ilk müdahale şekilleri  ve pratik bilgiler anlatıldı.

İki saat süren sunumların ardından tatbikata geçildi.

Yaklaşık 1.900 öğretmen ve öğrencinin katıldığı tatbikatlarda, olası bir yangında, panik yapmadan, usulüne uygun ve hızlı biçimde bulundukları ortamı nasıl boşaltacakları uygulamalı olarak gösterildi. Ayrıca, olası doğal afetlerde aile bireylerinin önceden belirlenen bir yerde toplanmasının önemi de özellikle vurgulandı.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAYAK AKADEMİSİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular Kayak Merkezi’ni hizmete açmasının ardından Kayak Akademisi’ni de hizmete açtı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan proje kapsamında Yedikuyular Kayak Akademisi’nde eğitimler başladı.

Yedikuyular Kayak Akademisi’nde başlayan eğitimler haftada 5 gün sürüyor. Sabah 30 öğleden sonra da 30 olmak üzere günlük 60 öğrenciye kayak eğitimi veriliyor.

Yedikuyular Kayak Akademisi’nde öğrenciler okullarından alınıp, kayak malzemeleri giydirilerek profesyonel hocalar eşliğinde kayak dersleri veriliyor.

İlkokullarda 6-10 yaş arası çocuklara ücretsiz olarak verilen bu eğitimler sonunda başarılı olan öğrenciler, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor Kulübü’ne öğrencilerin aileleri ile görüşülerek lisanlı kayak sporcusu olarak kazandırılması sağlanacak.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN MAKEDON İTFAİYECİLERE EĞİTİM

Kısa adı KABİTEM olan ve 2016 Mayıs ayından itibaren Karacasu Mahallesi’nde hizmete giren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi ülkemizin çeşitli illerinden gelen itfaiyecilerin yanı sıra yurt dışından gelen itfaiyecilere de eğitim vermeye başladı.

Daha önce 20’şer kişiden oluşan 5 gruba eğitim veren KABİTEM’in bu dönemki kursiyerleri ise 5’i Makedon olmak üzere, Hatay, Nevşehir, Giresun, Diyarbakır, Amasya, Sinop ve Şanlıurfa’dan itfaiyecilerden oluşuyor. Kafilede Makedon itfaiyeciler için bir de tercüman bulunuyor.

Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği içerisinde yapılan ve 14 gün sürecek eğitimlerde, kursiyerlere, Büyükşehir İtfaiyesi Eğitmenleri tarafından; yangın, ileri düzey kurtarma, trafik kazaları, kentsel arama, KBRN ve İş Sağlığı-Güvenliği alanlarında pratik ve teorik eğitimler veriliyor. Kursiyerler, iki haftalık eğitimlerinin ardından düzenlenecek törenle sertifikalarını alacaklar.

Büyükşehir İtfaiyesi Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder yaptığı açıklamada; günümüzde itfaiyeciliğin teknik bilgi ve donanım da gerektiren profesyonel bir meslek olduğunu, Karacasu’daki eğitim merkezinin liyakatlı personel yetiştirilmesinde önemli işlev gördüğünü ve hedeflerinin ülke genelindeki itfaiyecilerin yanı sıra Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin itfaiyecilerine de hitap etmek olduğunu belirtti.