KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (4)

KALEKÖY İÇME SUYUNA KAVUŞTU

KASKİ Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla Göksun ilçesine bağlı Kaleköy mahallesini içme suyuna kavuşturdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları ile Kahramanmaraş il genelinde içme suyu sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan KASKİ Genel Müdürlüğü, Göksun ilçesine bağlı Kaleköy Mahallesinde yeni açılan sondaj kuyusu ile mahallenin yıllardır süren içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu. 

Suyu Olmayan Mahalleye Tankerle Dağıtım Yapılıyordu

Daha önce içme suyu bulunmayan Kaleköy mahallesinde özellikle yaz aylarında yaşanan sıkıntılar nedediyle tankerle içme suyu dağıtımı yapılıyordu.  Çalışmaları kapsamında bir adet içme suyu sondaj kuyusunun yanı sıra mahalleye su verebilmek amacıyla sondaj kuyusunun olduğu bölgeye KASKİ ekiplerince enerji nakil hatları çekildi. Bir kilometrelik içme suyu terfi hattı yapıldı. 

Muhtar Zihni Zor Başkan Erkoç’a Teşekkür Etti 

Kaleköy Mahallesinin içme suyuna kavuşması ile ilgili olarak memnuniyetini dile getiren Muhtar Zihni Zor; “Mahallemizin Kale mevkiinde içme suyu bulunmuyordu, özellikle yaz aylarında çok sıkıntı yaşıyorduk. KASKİ tarafından mahallemizde tankerlerle içme suyu takviyesi yapılıyordu. Yapılan bu çalışmalarla su sorunumuz artık bitti. Bu çalışma için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a ve KASKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.  

 

BAŞKAN ERKOÇ: “BASIN, DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARINDAN BİRİDİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erkoç, çalışan gazetecilerin vatandaşların haber alma ihtiyacını karşılamaları açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Basının demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birini oluşturduğunu, bu önemli görevi de başta çalışan gazetecilerin yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yaptıkları iş gereği gözlemleri, bağımsız duruşları ve tarafsız kimlikleri ile yönetim ve vatandaşlarımız arasında çok önemli bir köprü görevi gören basın, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Geçmişten bugüne ülkemizin ve şehrimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayan basın-yayın kuruluşlarımız, günün imkânlarına göre kendilerini yenileyerek, şartlar ne olursa olsun katkılarını sürdürmektedirler.

Toplumların haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil. O sebeple Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak basın yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine olan inancımız tam… Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın doğru, dürüst ve tarafsız haber alması için basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

BAŞKAN ERKOÇ: “ENGELLİ OLMAK HİÇ KİMSENİN KENDİ TERCİHİ DEĞİLDİR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında; “Engelli olmak hiç kimsenin kendi tercihiyle seçtiği bir durum olmadığı gibi her sağlam bireyin potansiyel bir engelli adayı olduğu da utulmamalıdır.

Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Bunu yaparken engelli vatandaşlarımızın tehlikelerden korunarak, başkasına muhtaç olmadan, özgürce diledikleri hayatı yaşamalarını sağlamanın yanı sıra topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline gelmeleri de sağlanmalıdır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha rahat ve huzur içinde geçirmeleri adına hayata geçirdiğimiz güçlü projelerle engelli bireylerin yaşam standartlarını en üst seviyeye taşıyarak onlara müreffeh bir hayat sunma gayretindeyiz. İnanıyorum ki görme engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak için her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası bu yıl da amacına ulaşarak verimli bir şekilde değerlendirilecektir.

Bu önemli gün ve haftada tüm görme engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu engelsiz bir gelecek diliyor, tüm engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyorum” dedi.

 

TOPÇALI YOLUNDA BAKIM ÇALIŞMASI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım, onarım ve genişletme çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Döngele Grup Yolunun Topçalı bölümünde şarampol bakımı ve yol iyileştirme çalışmaları sürdürüyor.

İl genelinde yeni yol yapımının yanı sıra mevcut yollarda genişletme ve bakım çalışmalarını da yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şu anda 54 ayrı bölgede yol yapımında çalışmalara devam ediyor.