KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HABERLERİ (3)

Bulvar ve Caddeler Dezenfekte Ediliyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını kapsamında il genelinde dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamında dünde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde dezenfekte çalışmalarına devam etti.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Erkenez ve Gençosman Mahalleleri başta olmak üzere, Sebze ve Meyve Hali, Avukat Mehmet Ali Kısakürek Caddesi, Bayazıtlı Bulvarı, Mağralı Ökkeş Caddesi, Sapar Murat Niyazov Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı, Ali Sezai Efendi Caddesi, Mustafa Or Caddesi, Bahçeci Hoca Bulvarı, Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi, Efeler Caddesi, Başkonuş Caddesi, Süleyman Çelebi Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı, Ahmet Uncu Bulvarı, Uzunoluk Caddesi, Barbaros Caddesi, Bediüzzaman Caddesi, Doktor Sadık Ahmet Caddesi, Kümbet Caddesi, Şehit Eşbah Osman Caddesi, Hayrettin Dede Caddesi, Benli Ali Caddesi, Ali Yaman Caddesi, Hilmi Efendi Caddesi, Ermiş Caddesi, İ. Tevfik Kurtlar Caddesi, Hacı Murat Caddesi, Karacabey Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Haydarbey Caddesi, Çukuroba Caddesi, Enstitü Caddesi, Şehit İlbey Caddesi, Oğuzlar Caddesi, Gazneliler Caddesi, Kışla Caddesi ve Işık Caddesi ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Ekipler il genelinde yürütülen çalışmalara günlük olarak devam etmekte olup, tüm cadde ve sokaklar dezenfekte ediliyor.

 

 

 

Hayvan Barınakları Dezenfekte Edildi

Büyükşehir Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında hayvan barınaklarını ilaçlayarak dezenfekte etti.

Dünya genelini etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı çalışmalarına aralıksız devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan hayvan barınaklarında başlattığı temizlik ve dezenfekte çalışmalarını tamamladı. Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen bakım, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin yanı sıra tel örgüler, yem kapları, yuvalar, barınaklar ilaçlanarak dezenfekte edildi.

 “Evde kal” çağrısını yenileyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hayvanların kendilerine emanet olduğunu bir kez daha belirttikten sonra, “Hayvan sağlığına hiçbir şekilde zararı dokunmayan ilaçlarla dezenfekte yapıyoruz. Kullandığımız ilaçlar sadece hastalığa yol açan bakteri ve virüslere karşı etkilidir. Rutin temizlik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Dezenfekte, artan temizlik çalışmalarımızın bir bölümünü oluşturuyor” şeklinde bilgi verdiler.

 

 

Doğu Çevre Yolu’nda Çalışma Var

Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu İlçesi Doğu Çevre Yolu’nda kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmaları sebebiyle yolun tek yönlü trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu İlçesi Doğu Çevre Yolu’nda kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmasının başlatıldığını duyurdu. Bu kapsamda gerekli tedbirlerin alındığı yol 9 - 29 Nisan tarihleri arasında tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Ulaşım Alternatif Güzergahtan

Konu ile ilgili olarak Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dulkadiroğlu İlçesi Doğu Çevre Yolu (Toyota Toymar Önü) kanalizasyon ve yağmursuyu çalışmalarından dolayı 29 Nisan’a kadar tek yönlü olarak trafiğe kapalı olacaktır. Bu süre boyunca ulaşım alternatif güzergahlardan devam edecektir. Sürücülerin bölgedeki trafik işaretleri ve işaretçilere dikkat edilmesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.