Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Haberleri (3)

Büyükşehir Üretiyor, Şehir Güzelleşiyor

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü atölyesinde tekli bank, piknik masası, kamelya, ahşap oturma alanları, saksı, masa, sandalye, evrak dolabı gibi bütün ahşap ürünlerin üretimleri titizlikle yapılarak mesire alanları başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerine serpiştiriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başta mesire alanları olmak üzere, park, bahçe ve kaldırımlar gibi alanlarda kullanılan kent mobilyalarını kendi atölyesinde üretiyor.

Tam Bir Fabrika

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü Atölyesi tam bir fabrika gibi çalışıyor. İl genelinde kullanılmakta olan tekli bank, piknik masası, kamelya, ahşap oturma alanları, saksı, masa, sandalye, evrak dolabı gibi ürünler Büyükşehir atölyesinde kendi personelleri tarafından üretiliyor. Üretilen bu ürünler ise başta mesire alanları olmak üzere, park, bahçe, kaldırım gibi alanlarda kullanılmasının yanı sıra kendi kurum içerisinde, okul, cami ve resmi kurumların ihtiyaçlarına da cevap veriyor.

Hiçbir Parça Zayi Edilmiyor

Büyükşehir Atölyelerinde farklı çeşit ve ebatlarda banklar, oturma masaları, piknik gurupları, ahşap saksı gibi çeşitli ürünlerin yanı sıra çocuklar için de çeşitli oyuncaklar üretilerek halkın hizmetine sunuluyor.

Üretim atölyesinde çalışan personeller iş güvenliğini dikkate alarak, çizimleri önceden hazırlanan ürünleri dikkatli bir şekilde kesme-biçme işlemlerini yapıyorlar. Kesme-Biçme işlemleri sırasında her şey çizilen plan ve proje dahilinde yapıldığı için hiçbir parça zayi edilmiyor.

Emprenye ve Gravür İşleme

Kesme-biçme işlemleri yapılan ahşaplar emprenye adı verilen fırınlama işlemine tabi tutularak dış etkenlere karşı daha da güçlü hale getiriliyor. Emprenye işleminin ardından ürünler yazı bölümüne getirilerek üzerine gravür tekniği ile yazı yazılıyor. Yazma işleminin ardından ürünlerin montajına başlanıyor. Montajı tamamlanan ürünler ise dikkatli bir şekilde boyama, vernikleme gibi işlemlerden geçirilerek kurumaya bırakılıyor. Kuruma işlemleri tamamlanan ürünler son bir kontrolden geçirilerek halkın hizmetine sunulmak üzere ilgili yerlere gönderilip yerleştiriliyor.

 

 

 

Büyükşehir, Karapınar Yolu’nda…

Büyükşehir Belediyesi il genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmalarına il genelinde aralıksız olarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince Andırın İlçesi’nde Karapınar Mahallesi yolunda yürütülen çalışmalarda malzemeli bakım ve reglaj çalışmaları sürüyor.

Amacımız Konforlu Ulaşım Sağlamak

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “İlimiz genelinde ihtiyaç olan bölgelerde yol yapım ve onarım çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Andırın İlçemizde Karapınar Mahallesi’nin 5 kilometrelik yolunda malzemeli bakım ve reglaj çalışmalarımız sürüyor. Ulaşım ağımızdaki yolların konforu yüksek bir ulaşım imkanı sunması adına çalışmalarımızı yürütüyoruz” denilerek bilgi verildi.

 

 

 

Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim

Büyükşehir Belediyesi, ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek amacıyla ‘Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim’ sloganı ile bir çalışma başlattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önüne geçmek için Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği gereği ‘Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim’ sloganı ile bir çalışma başlattı.

Denetimler Başladı

Büyükşehir Belediyesi heyeti Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimini ziyaret ederek, hava kirliliği konusunda denetimlere başladıklarını ve gerek vatandaşların gerekse esnafların bu konuya duyarlı olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Bilinçlendirmek İçin Broşür Dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde Küçük Sanayi Sitesinde ''Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim'' Sloganıyla başlatılan bilgilendirme ve denetim çalışmaları kapsamında sanayi esnaflarına ısınma amaçlı sobalarda yağ, üstübü, plastik, naylon, bakalit vb. türevlerin kullanılmaması için broşür dağıtılarak yapılan bilgilendirme çalışmalarıyla birlikte yağ sobası kullanmamaları ve sobalarda odun ve standartlara uygun kömür yakmaları konusunda denetim çalışmalarımız devam etmekte olup bütün ilçelerimizin sanayilerinde devam ediyor” ifadelerine yer verildi.